Apple iPhone 13 má dostať skener odtlačkov v displeji. Výrobca vraj pracuje aj na skladacom smartfóne

Jednou z najväčších noviniek iPhonu 13 má byť čítačka odtlačkov zabudovaná v displeji. Výraznejší pokrok si Apple zrejme necháva na neskôr, pretože vraj pracuje aj na svojom prvom skladacom smartfóne.

Od iPhonu 13, ktorý by mal prísť tento rok, sa neočakáva veľa zmien. Jednou z výraznejších však má byť čítačka odtlačkov zabudovaná v displeji. Podľa agentúry Bloomberg ju Apple začal testovať ako kľúčové vylepšenie pre rok 2021. Fyzickej čítačky sa výrobca zbavil príchodom modelu iPhone X, ktorý ponúkol pokročilé skenovanie tváre Face ID. 

Technológiu si iPhony zachovali doteraz, s výnimkou modelu SE (2020), ktorý mal tradičnú konštrukciu s Touch ID v domácom tlačidle. Samotné Face ID je síce pokrokové, ale v období pandémie nepatrí k veľmi praktickým. Nedokáže totiž odomknúť iPhone v momente, keď má používateľ rúško. 

Čítačka odtlačkov v displeji by tento problém jednoducho odstránila. Zdroj, na ktorý sa odvoláva Bloomberg ďalej tvrdí, že Apple pripravuje aj skladací smartfón. Už vraj majú prototypy skladacích displejov na interné testovanie. 

Mali by fungovať podobne ako riešenie od Samsungu. Spomína sa aj uhlopriečka, ktorá by mala mať po roztvorení veľkosť 6,7”. Plány sú však údajne stále v pracovnej rovine a Apple momentálne nemá ani prototyp hotového zariadenia. Na oficiálne predstavenie si teda ešte nejaký rok počkáme. 

Zdroj: Bloomberg


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu