Apple iPad Pro 2021 by mohol priniesť rýchly Thunderbolt port

Uvedenie nových modelov tabletov určených na profesionálne použitie sa očakáva v apríli. Okrem 5G konektivity, Mini-LED displeja a vynoveného procesora by mal vraj priniesť rýchly port Thunderbolt.

Okolo príchodu nových iPadov je už dlhší čas množstvo špekulácií. Ku kľúčovým zmenám má patriť Mini-LED displej a podpora mmWave 5G. Nové prekvapenie priniesla agentúra Bloomberg, ktorá tvrdí, že nadchádzajúce modely Apple iPad Pro dostanú port Thundebolt

Rozdiel medzi štandardným USB-C a Thunderboltom je v rýchlosti prenosu dát, možnosti pripojiť externé zariadenia a rýchlejšom nabíjaní. Podľa agentúry boli pri testovaní nových iPadov použité rovnaké Thunderbolt porty, akými disponujú nové počítače Mac. Umožnilo by to pripojenie tabletov k externým monitorom, pevným diskom a iným perifériám. 

Nové modely majú ponúknuť podobný dizajn ako aktuálne iPady Pro z roku 2020 (základné info) a takisto sa očakáva uvedenie v dvoch veľkostiach: 11'' a 12.9''. Zariadenia majú dostať vynovený procesor, ktorý sa má vyrovnať čipu M1 v nových MacBookoch. 

Zatiaľ je však všetko v rovine špekulácií, na potvrdenie informácií si musíme niekoľko týždňov počkať. Zatiaľ Apple nepotvrdil ani aprílový event. 

Zdroj: bloomberg.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu