Apple investuje do inovácií spoločnosti Corning 250 miliónov dolárov

Peniaze pochádzajú z fondu na podporu firiem tretích strán. Budú použité na rozvoj inovácií v segmente odolných skiel, ktorými je spoločnosť Corning známa. Svoje výrobky dodáva Applu už od doby prvého iPhonu.

Firma Corning je vo svete smartfónov známa svojim tvrdeným sklom Gorilla Glass, ktoré slúži na ochranu displeja, prípadne zadnej, sklenenej, steny telefónu. 

Hoci to Apple na svojej nedávnej konferencii nespomenul, táto ochrana sa nachádza aj na obidvoch stranách nového tria iPhonov 11. Corning totiž dodáva svoje tvrdené sklá od dôb prvého iPhonu pre každú ďalšiu generáciu, vrátane Apple Watch a väčšiny iPadov. 

Partnerstvo týchto dvoch spoločností sa teraz prehlbuje ešte viac. Apple totiž oznámil, že do Corningu investuje 250 miliónov dolárov. Financie pochádzajú z Advanced Manufacturing fondu, ktorý už odborníkom na ochranu displeja pred dvoma rokmi priniesol 200 miliónov dolárov. 

Budú určené na rozvoj nových inovácií v tomto segmente. Corning ich podľa slov prezidenta Wendella P. Weeksa zároveň použije na rozširovanie výrobných kapacít a posun technologických hraníc v budúcnosti. 

Apple zatiaľ prostredníctvom svojho fondu investoval do rôznych amerických firiem jednu miliardu dolárov. Minulý rok spolupracoval s 9-tisíc dodávateľmi a pomohol podporiť pracovné miesta vo všetkých 50 štátoch USA. Pokiaľ ide o Corning, Apple od nich zatiaľ nakúpil pre svoje výrobky sklá v hodnote 3 miliárd dolárov.

Zdroj:  Apple

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu