Apple chystá na 10. novembra ďalší event. Uvidíme prvý Mac s vlastným procesorom?

Apple fanúšikovia jeseň určite nemajú nudnú. V septembri spoznali novú generáciu hodiniek a nové iPady, v októbri prišla na trh séria iPhonov 12. V novembri sa Tim Cook opäť prihlási a Apple Parku.

Apple je ako vždy na informácie strohý. Okrem dátumu a miesta neprezradil nič navyše. Udalosť je naplánovaná na 10. novembra 2020 a odštartuje o 19-tej hodine nášho času. Miestom konania je dobre známy Apple Park v Cupertine.

Špekuluje sa o nových MacBookoch, pričom výrobca zrejme oficiálne ohlási sprístupnenie najnovšej aktualizácie operačného systému pre počítače macOS Big Sur. Hviezdou večera by mohol byť prvý počítač s vlastným čispetom Apple Silicon.

Prechod na vlastné procesory oznámil Apple v júni, pričom prvé zariadenie malo prísť koncom tohto roka, čomu by odpovedala novembrová udalosť. Applom navrhnuté čipy majú priniesť okrem výkonu a nízkej energetickej náročnosti aj vysokú mieru zabezpečenia. 

Pre vývojárov bude tento krok podľa Tima Cooka prínosom, pretože všetky zariadenia Applu tak budú bežať na rovnakej architektúre, čo bude pri vývoji softvéru výhodou. 

Podobne ako predchádzajúce eventa aj tento bude prebiehať iba online. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu