Apple AirPods Pro: štupľové bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potlačením hluku

Nová generácia true wireless slúchadiel od Applu prináša zmenený dizaj, dokážu potlačiť okolité zvuky a na jedno nabitie zvládnu prehrávať hudbu približne štyri a pol hodiny.

Apple potichu uviedol už tretiu generáciu úplne bezdrôtových (true wireless) slúchadiel AirPods. Tentoraz dostali prívlastok Pro. Už na prvý pohľad zbadáte zmenu v dizajne. Výrobca tentoraz použil štupľovú konštrukciu s gumenými nástavcami pre kvalitnejšie potlačenie hluku.

Pevné uchytenie gumenej časti v uchu napomôže lepšej izolácii od ruchov okolia. Súčasťou balenia bude bude USB-C kábel s Lightning konektorom a tri veľkosti vymenitelných štupľov vyrobených z mäkkého a pružného silikónu.

Podľa výrobcu sa AirPods Pro počas nosenia neprestajne prispôsobujú geometrii ucha. S výberom správnej veľkosti vám pomôže špeciálny algoritmus, ktorý po nasadení do uší otestuje kvalitu utesnenia a prípadne vám odporučí použiť inú veľkosť. 

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 31 x 22 x 24 mm, hmotnosť 5,4 g, rozmery puzdra 45 x 61 x 22 mm, hmotnosť 46 g, SiP s čipom H1, Bluetooth 5.0, podpora štandardu Qi, aktívne potlačenie hluku, adaptívna ekvalizácia, pohybový a rečový akcelerometer, dva optické senzory, dva mikrofóny, tlakový snímač, odolnosť voči potu a vode (IPX4), výdrž na jedno nabitie 4,5 hodiny počúvania hudby, 5 hodín pri vypnutom potlačení hluku, kompatibilné s OS od verzie iOS 13, watchOS 6, iPadOS 13 a macOS Catalina.

Mikrofón namierený von sníma vonkajší zvuk, ktorý slúchadlá kompenzujú inverzným signálom. Vonkajší zvuk potlačí ešte skôr, než ho vy budete počuť. Mikrofón namierený dovnútra sníma nežiadúce zvuky z vnútra ucha, aby ich slúchadlá takisto mohli kompenzovať. Potlačovanie hluku sa dolaďuje priebežne 200-krát za sekundu. 

Pokiaľ chcete počúvať zvuky okolia, podržaním tlakového snímača na nožičke slúchadla prepnete z režimu aktívneho potláčania hluku do režimu priepustnosti. Tlakový snímač poslúži aj na ovládanie prehrávanej hudby a prijímanie hovorov.

Adaptívna ekvalizácia (Adaptive EQ) automaticky vyladí hudbu podľa tvaru ucha pre kvalitné a konzistentné počúvanie. Inovatívny ventilačný systém pre vyrovnávanie tlaku minimalizuje nepohodlie pri dlhšom nosení. 

V novej verzii AirPods pracuje čip Apple H1, ktorý poznáme z predchádzajúcej generácie uvedenej v marci tohto roka. Takisto tu nechýba bezdrôtové nabíjanie puzdra. Batéria v slúchadlách má na jedno nabitie ponúknuť do 4,5 hodiny prehrávania hudby. Približne hodinu počúvania získate už po piatich minútach nabíjania v puzdre. S nabíjacím puzdrom máte k dispozícii viac než 24 hodín používania

Párovanie s iPhonom, iPadom, hodinkami alebo počítačom Mac je rýchle a jednoduché. Po otvorení krabičky, v ktorej sú AirPods uložené, sa na displeji zariadenia ukáže okno s voľbou Connect. Potvrdíte a hotovo. 

Predaj Apple AirPods Pro štartuje 30. októbra, odporúčaná cena je stanovená na 279 eur

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne29.10.2019 - 06:47 Trvalý odkaz

Super. Airpods ktorym mam o chvilu budu 2 roky, viem co si kupim pod stromcek. som zvedavy na ANC

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease30.10.2019 - 11:35 Trvalý odkaz

ANC je všeobecne zvukový downgrade. Najlepšie sa stým popasovalo Sony kde je Noise Canceling akceptovatelný (pre väčšinu users špičkový).
Navyše neverím, že sa stal zázrak a nové AirPods budú konkurencie schopne hrať hudbu.
Takže prečo si nekúpiť lacnejšie a lepšie hrajúce WF-1000XM3..

Matej30.10.2019 - 17:56 Trvalý odkaz

In reply to by mental.disease

toto Eplistom nevysvetlis, maarna debata :D klapky na ociach, vacsinou vidia len Epl produkty
Mna minule zarazil jeden cesky hudobnik, ktory povedal, ze finalny master prisposobuju Airpods sluchadlam, lebo cez ne jeho hudbu pocuva najviac uzivatelov. Celkom na zaplakanie.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease30.10.2019 - 20:45 Trvalý odkaz

In reply to by Matej

Tak zrovna Wayne je rozhladený rôznymi smermi a používa oba ekosystémy..
Snáď sa jedná o nepodarený ftip, to s tým muzikantom 🙉

Celá diskusia 10 príspevkov