Apple AirPods 3. generácie ponúkajú odolnosť voči vode a bezdrôtové nabíjanie

Apple predstavil ďalšiu generáciu úplne bezdrôtových slúchadiel s otvorenou konštrukciou, ktorá oproti predchodcovi prináša niekoľko dôležitých vylepšení.

Na poslednej prezentácii uviedol Apple nové modely MacBookov Pro, výkonné čipy M1 Max a M1 Pro, vylepšený HomePod mini aj očakávanú tretiu generáciu true wireless slúchadiel AirPods. 

Základné parametre:

Rozmery slúchadla 31 x 18 x 19 mm, hmotnosť 4,3 g, rozmery puzdra 46 x 54 x 21 mm, hmotnosť 38 g, SiP s čipom H1, Bluetooth 5.0, podpora štandardu Qi, MagSafe, adaptívna ekvalizácia, priestorový zvuk, pohybový a rečový akcelerometer, snímač kontaktu s pokožkou, dva mikrofóny, tlakový snímač, odolnosť voči potu a vode (IPX4), výdrž na jedno nabitie až 6 hodín počúvania hudby.

Dizajnom sa podobajú na AirPods Pro (základné parametre), no neprichádzajú so štupľovou, ale ostávajú verné otvorenej konštrukcii, akú ponúka druhá generácia (základné info)

Novinka si od drahšieho súrodenca požičala aj funkciu adaptívna ekvalizácia (Adaptive EQ), ktorá automaticky vyladí hudbu podľa tvaru ucha pre kvalitné a konzistentné počúvanie, technológiu Dolby Atmos, špeciálny zosilovač s vysokým dynamickým rozsahom, priestorový zvuk s dynamickým snímaním polohy hlavy aj mikrofón namierený dovnútra. 

Určite poteší nabíjacie puzdro MagSafe, ktoré umožní bezdrôtové nabíjanie. Na jedno nabitie zvládnu AirPods 3. generácie prehrávať hudbu až šesť hodín, so zapnutým priestorovým zvukom sa výdrž zníži o približne hodinu. Pri dobíjaní z puzdra máte k dispozícii až 30 hodín používania. 

Párovanie s iPhonom, iPadom, hodinkami alebo počítačom Mac je rýchle a jednoduché. Po otvorení krabičky, v ktorej sú AirPods uložené, sa na displeji zariadenia ukáže okno s voľbou Connect. Potvrdíte a hotovo. 

Predaj Apple AirPods 3. generácie štartuje 26. októbra, odporúčaná cena je stanovená na 199 eur. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu