Android 12 vraj prinesie vylepšené otáčanie obrazovky a nový herný režim

Nový operačný systém od Googlu by mal priniesť viacero funkčných vylepšení. Zrejme potešia nielen bežných používateľov, ale aj hráčov.

O novom Androide 12 sa postupne vynárajú prvé, zatiaľ neoficiálne informácie. Okrem nového vizuálu, by sme sa mali dočkať aj prepracovaného režimu pre ovládanie jednou rukou. Vývojári z XDA Developers teraz informujú o vylepšenom otáčaní obrazovky, ktoré bude spolupracovať s fotoaparátom. Ten údajne bude rozoznávať, kedy telefón prechádza z horizontálnej polohy na vertikálnu. 

Aktuálne otáčanie obrazovky sa spolieha len na údaje z gyroskopu a akcelerometra. Nové by vďaka využitiu fotoaparátu malo fungovať spoľahlivejšie a bez problémov. Spomína sa aj vylepšený herný režim, ktorý bude mať vlastné Gaming Mode API rozhranie. Hrám by udeľovalo kontrolu nad upozorneniami, jasom a zvukom, čo by malo priniesť ešte plynulejší herný zážitok. 

Správy od XDA Developers uzatvára nový prepínač pre rýchle nastavenie jasu na vopred stanovenú úroveň. Detaily zatiaľ nie sú známe, ale očakáva sa, že ďalšie by mohli prísť už čoskoro. Zrejme budú súvisieť s developerskou preview verziou, ktorá by mala vyjsť niekedy v týchto dňoch. 

Zdroj: XDA Developers


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu