Android 12 má umožniť zdieľať heslá od Wi-Fi zariadeniam v okolí

Súčasný Android 11 zvládne zdieľanie hesiel od vašej bezdrôtovej siete pomocou QR kódu, ktorý je nutné naskenovať. Jeho nástupca by mal funkciu ešte vylepšiť a zautomatizovať.

Nový operačný systém Android 12 je síce ešte ďaleko, ale už teraz sa o ňom objavujú čriepky neoficiálnych informácií. Najnovšie hovoria o tom, že bude údajne obsahovať funkciu zdieľania hesiel od W-Fi blízkym zariadeniam. 

Súčasný Android 11 umožňuje ich zdieľanie len prostredníctvom QR kódu, ktorý si z konkrétneho zariadenia môže naskenovať ďalší používateľ. Pri novej verzii operačného systému od Googlu by mala táto funkcia odpadnúť a zdieľanie hesiel od bezdrôtovej siete bude zrejme ešte jednoduchšie. Mali by byť integrované priamo do funkcie Nearby Share

Očakáva sa, že pre správne fungovanie novinky bude pravdepodobne nutná podmienka, aby mali zdieľajúce zariadenia nainštalovaný Android 12. Viac informácií zatiaľ nie je známych. Vydanie preview verzie pre vývojárov sa však blíži a je možné, že prezradí viac. Do tej doby si musíme ešte počkať. 

Zdroj: gizchina.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu