Android 11 beta je už k dispozícii na stiahnutie

Sprístupnenie beta verzie najnovšieho Androidu bolo pre rasové nepokoje v USA odložené, no dnes už je dostupná pre vybrané modely Pixel. Na ostatné zariadenia príde neskôr.

Súčasťou operačného systému Android 11 bude komunikačná aplikácia Google Meet pre videohovory s kolegami. Rodinný režim pre Duo umožní pridať do hovoru rôzne filtre a nálepky. 

Aby sa uľahčila a zjednodušila komunikácia v telefóne, systém presunie všetky vaše konverzácie z viacerých komunikačných aplikácií do vyhradeného priestoru v sekcii upozornení. Všetky budú na jednom mieste.

Po kliknutí na obrázky v článku sa spustí animácia.

Jednotlivé konverzácie môžete označiť podľa priority, aby vám neunikla žiadna dôležitá správa. Takto označené konverzácie budú mať prioritu aj pri nastavenom režime Nerušiť. 

Bubbles je nová funkcia, ktorá pomôže reagovať a viesť dôležité konverzácie bez prepínania medzi aktuálnou úlohou a aplikáciou správ. Bublinu pre svoju konverzáciu môžete otvoriť priamo z oznámenia.

Vylepšenia sa vďaka umelej inteligencii dočkala aj klávesniva Gboard. Android 11 pomôže spravovať všetky pripojené zariadenia. Dlhým stlačením vypínača môžete rýchlo pristupovať k svojim inteligentným zariadeniam v domácnosti a ovládať ich na jednom mieste. Ovládacie prvky zariadenia sa na displeji zobrazia spolu s pridanými platobnými kartami, letenkami a podobne. 

Nové ovládacie prvky médií umožnia rýchle a jednoduché prepínanie zvukového obsahu medzi zariadeniami. Z telefónu do slúchadiel, reproduktorov alebo do televízora. 

Každé vydanie systému Android obsahuje nové ovládacie prvky ochrany osobných údajov a zabezpečenia, a inak tomu nie je ani teraz. Pomocou jednorazových povolení môžete aplikáciám udeliť prístup k vášmu mikrofónu, kamere alebo polohe. Keď bude aplikácia potrebovať prístup k týmto senzorom aj na budúce, bude musieť znova požiadať o povolenie.

Android 11 prináša množstvo ďalších funkcií, ako napríklad videorekordér, aktualizovaný hlasový prístup aj vylepšený výkon.

Beta verziu Androidu 11 si stiahnete do smartfónov Pixel 2/2 XL , Pixel 3/3 XL , Pixel 3a / 3a XL a Pixel 4/4 XL. Stačí sa zaregistrovať do beta programu. Ďalšie podporované zariadenia pribudnú postupne.

Zdroj: blog.google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu