Android 10 vraj príde už 3. septembra

Vydanie mali potvrdiť nezávisle od seba dvaja pracovníci zákazníckej linky. Google však zatiaľ nič oficiálne nepotvrdil.

Minulý týždeň Google oznámil, že upúšťa od cukroviniek a nová verzia operačného systému ponesie názov Android 10. Téme sme sa venovali v článku Zabudnite na Q, nový systém od Googlu sa bude volať Android 10. Tradičné abecedné označenie odkazujúce na názvy sladkostí sa stáva minulosťou a mnoho používateľov už čaká na príchod stabilnej verzie. Tej by sme sa mali dočkať 3. septembra. 

Aspoň to tvrdia zdroje, ktoré odkazujú na dvoch pracovníkov zákazníckej linky Googlu. Nezávisle od seba mali potvrdiť, že firma plánuje uvoľniť novú verziu začiatkom septembra. V minulosti sme tu však mali prípady, kedy zástupcovia zákazníckej linky šírili zlé informácie. 

Google má vo zvyku vydávať nové bezpečnostné aktualizácie prvý pondelok konkrétneho mesiaca. Platí to len v prípade, že v USA nie je sviatok. Minulý rok vyšiel Android 9 Pie prvý augustový pondelok. V septembri pripadá na tento deň tzv. Labor Day. Vydanie novinky od Googlu by sa tak posunulo na utorok, čo je práve zmienený 3. september. 

Zatiaľ sa jedná len o špekulácie a výrobca oficiálne nič nepotvrdil. Android 10 dokonca ešte nebol ani oficiálne predstavený a Google s jeho uvedením tento rok mešká. Je otázne, či sa únik informácií potvrdí. Ak by sa tak stalo, ako prví sa na nový Android môžu tešiť tradične majitelia Pixelov. Ostatní výrobcovia si aktualizačný plán robia sami. Ten svoj už zverejnila Nokia. 

Zdroj: PhoneArena


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy28.08.2019 - 12:02 Trvalý odkaz

Tento rok to "ladia" naozaj dlho, 6 beta verzii tu este asi nikdy nobolo 🤔 od 4. bety funguje bezproblémovo (aspon u mna sa nic neobjavilo) tak by asi stačilo len odstrániť z nazvu oznacenie "beta" 😂

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy03.09.2019 - 19:54 Trvalý odkaz

😂 tak upgrade na "full desinu" vaznych 16.7MB.
Asi naozaj len odstrania z nazvu "beta" 👍

Celá diskusia 2 príspevky