Amazon Luna: Nová herná streamovacia služba, ktorá chce konkurovať Stadii od Googlu

Momentálne je vo fáze early access s menšou ponukou hier. Dajú sa hrať v 1080p / 60 fps a čoskoro sa chystá aj podpora 4K. Samozrejmosťou bude integrácia Twitchu a podpora Fire TV, desktopov či mobilov.

Cloudové streamovanie hier zažíva postupný rozmach a svoje riešenie v tejto oblasti chce mať takmer každá z veľkých firiem odvetvia. Teraz sa k nim pridáva aj Amazon, ktorý uvádza Lunu, vlastnú cloud gaming streamovaciu službu, s podporou pre desktopy, Fire TV a mobily. Ide o podobné riešenie, ako priniesol Google so svojou Stadiou. Umožní používateľom hrať hry cez internet bez toho, aby ich museli najprv sťahovať a inštalovať. Zatiaľ je však dostupná len v USA za 6 dolárov mesačne. 

Luna ponúkne rôzne možnosti predplatného. Momentálne je k dispozícii hlavný kanál Luna+, ktorý funguje v režime early access a obsahuje hry ako A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee and The Impossible Lair, Iconoclasts či GRID. Hranie je dostupné v 1080p / 60 fps. Neskôr má prísť aj podpora 4K rozlíšenia a možnosť hrať na dvoch zariadeniach súčasne. 

Amazon vlastní aj najväčšiu hernú streamovaciu platformu Twitch, ktorá bude do Luny už čoskoro integrovaná. Používatelia tak získajú prístup k streamom a môžu jednoducho streamovať aj svoje hry, ktoré práve hrajú.

Luna bude mať natívnu podporu Fire TV s tým, že na PC a Macoch bude fungovať pomocou aplikácie. iOS zariadenia si zatiaľ budú musieť vystačiť s webovým rozhraním a podpora pre Android je vo fáze príprav. Na hranie sa dá používať klávesnica, myš alebo gamepad. Amazon bude k službe Luna predávať aj vlastné príslušenstvo. 

Zdroj: Amazon


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu