Aktualizácia One UI 2.1 sprístupnená na Slovensku pre série Samsung Galaxy Note 10 a S10

Najnovšia verzia používateľského prostredia už prichádza aj na zariadenia slovenských zákazníkov. Prináša aj aprílové bezpečnostné záplaty.

Naši čiatelia nás dnes ráno informovali o dostupnej aktualizácii na novú verziu nadstavby One UI 2.1. Jeden používa Samsung Galaxy S10+ kúpený v Telekome, druhý Galaxy Note 10+ z voľného predaja. Dá sa tak predpokladať, že update sa podľa očakávania šíri na všetky modely obidvoch sérií naraz.

Aktualizovaný softvér ponúka zlepšenie stability zariadenia, opravy zistených chýb, vylepšený výkon a niektoré vynovené funkcie známe zo série Galaxy S20. Súčasťou sú bezpečnostné záplaty z 1. apríla. 

Novinky sa týkajú napríklad Samsung klávesnice a Emoji AR, kde bola pridaná možnosť manuálnej úpravy a vylepšené rozpoznávanie tváre. Do aplikácie Fotoaparát boli pridané nové režimy, filtre aj možnosť nahrávať videá predným fotoaparátom v rozlíšení Full HD / UHD pri 60 fps. 

Vylepšenia sa dočkala aj Galéria a jej vyhľadávanie fotografií na základe času a miesta snímania. Rýchle orezanie umožňuje zväčšovať a orezávať časti fotografií s vysokým rozlíšením. Pribudla funkcia Quick Share pre rýchle zdieľanie súborov medzi zariadeniami Samsungu, Music Share umožní zdieľanie hudby s priateľmi cez Bluetooth.  

Inštalačný balík pre Samsung Galaxy S10+ má veľkosť 1556 MB, v prípade Galaxy Note 10 ide o 1703 MB súbor. Preto na ich stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. 

Za čitateľské tipy aj snímky obrazovky ďakujeme. 

Diskusia k článku:

Štefan H06.04.2020 - 13:31 Trvalý odkaz

Neviete niekto či sa tento One UI 2.1 dostane aj na iné zariadenia od spoločnosti Samsung s Android verziou č.10 ? Mám konkrétne Galaxy A71, a neviem nič dohľadať.

korps09.04.2020 - 07:52 Trvalý odkaz

aj A71 dostane one ui 2.1.

Peter Horniak09.04.2020 - 13:06 Trvalý odkaz

Už aj Note10 z Telekomu.

Celá diskusia 3 príspevky