Aktualizácia Honor MagicWatch 2 prináša nové funkcie monitorovania zdravia

Pre najnovšie inteligentné hodinky Honoru je sprístupnená aktualizácia systému, ktorá prináša SpO2 monitor a dámam ponúkne možnosť sledovania menštruačného cyklu.

Počas tréningu či pri iných aktivitách sa krv viac okysličuje, pričom práve kyslík je nevyhnutný pre zásobovanie svalov energiou potrebnou pre ich fungovanie.

Okysličenie krvi by sa malo v optimálnom stave pohybovať okolo 94 %. Ak táto úroveň klesá pod 89 %, môže to naznačovať nižšie okysličenie krvi, takže sa cítite unavení, malátni, môže sa vám krútiť hlava alebo pociťujete búšenie srdca. Pokiaľ máte tieto príznaky počas tréningu, treba zvoľniť tempo, prípadne zvážiť konzultáciu s lekárom. 

Hodinky Honor MagicWatch 2 (základné info) teraz dokážu monitorovať SpO2, teda okysličenie krvi a vy máte lepší prehľad o tom, čo vašu únavu a ospalosť môže spôsobovať. Môžete sledovať, ako sa vaše telo adaptuje v priebehu cvičenia alebo pri inej záťaži, napr. túre vo vysokej nadmorskej výške. 

Druhá novinka je určená ženám. S aktualizáciou pribudlo meranie menštruačného cyklu. Dámy si môžu zaznamenať priebeh cyklu a jeho symptómy, pričom aplikácia dokáže na základe údajov odhadnúť predpokladaný nástup cyklov a predpovedať plodné dni. Zároveň sleduje aj údaje o ostatných aktvitách alebo spánku, ktoré môžu byť jednotlivými cyklami ovplyvnené. Hodinky zobrazia niekoľko dní vopred upozornenie na blížiacu sa periódu.

Od 18. apríla 2020 sa najskôr pre 42 mm aj 46 mm verziu sprístupní aktualizácia s meraním SpO2, na menšiu (dámsku) príde v rovnakom čase aj možnosť sledovania cyklu. Na hodinkách so 46 mm ciferníkom táto funkcia pribudne neskôr. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Karol Sendrei19.04.2020 - 16:37 Trvalý odkaz

Huawei watch GT2 tiež dostanú túto aktualizáciu?

Celá diskusia 3 príspevky