Ako spárovať so smartfónom inteligentné hodinky či náramok Honor

Aj z ohlasov našich čitateľov vieme, že párovanie nositeľného príslušenstva s vaším smartfónom nie vždy prebehne bez problémov a trápite sa aj niekoľko dní. Honor dal dokopy niekoľko tipov, ktoré by vám mohli pomôcť.

Základom párovania je mať stiahnutú a nainštalovanú aktuálnu aplikáciu Zdravie, dostupná je v aplikačných obchodoch Google Play, App Store aj AppGallery. 

Po nainštalovaní aplikácie Zdravie sa uistite, že máte na svojom telefónu zapnuté Bluetooth s povolením zobrazenia pre ostatné zariadenia. Po zapnutí smart hodiniek a výbere jazyka sa zobrazí názov hodiniek a pokyny pre párovanie. 

Otvorte apku Zdravie, prejdite do časti Zariadenia, ťuknite na položku Pridať a postupujte podľa pokynov na obrazovke. Po chvíli by sa mal na displeji zobraziť názov vášho zariadenia s ponukou Pridať. Klepnutím spustíte párovanie a na displeji hodiniek potvrdíte požiadavku na spárovanie so smartfónom. Onedlho by sa mala objaviť informácia o úspešnom spárovaní. 

Hodinky alebo náramok môžu byť v jednom čase pripojené iba k jednému telefónu. Pokiaľ ich budete chcieť použiť s iným smartfónom, musíte ich od pôvodného odpojiť a spárovať pomocou apky Zdravie s novým zariadením. Predtým v aplikácii nezabudnite zrušiť ich spárovanie.

Ak nie je párovanie úspešné, niekedy pomôže hodinky zresetovať a skúsiť to znova. Keď ich párujete s iPhonom, musíte potvrdiť pripojenie Bluetooth v nastaveniach iPhonu a potom sa vrátiť späť do aplikácie a pokračovať v párovaní. Pri neúspešnom párovaní odporúčame Honor zariadenie pred opakovaným pokusom z nastavení Bluetooth odstrániť. 

Z vlastnej skúsenosti z párovania s množstvom smart zariadení Honor a Huawei s množstvom androidov a iPhonov môžeme konštatovať, že nie vždy prebehne párovanie hneď na prvý pokus úspešne. Niekedy je potrebné opakované resetovanie hodiniek, reštarty telefónu, odinštalovanie a opätovné nainštalovanie aplikácie Zdravie.

V prípade, ak chcete spárovať Honor hodinky s inou značkou telefónu, odporúčame mať na androide nainštalovanú aj najnovšiu verziu apky Huawei Services (Mobilné služby Huawei), stiahnutú z Huawei obchodu AppGallery, ktorá zabezpečí korektné fungovanie služieb. Toto sa nám osvedčilo najmä pri neúspešnom pokuse spárovať Huawei zariadenie so smartfónmi značky Samsung. 

Tieto tipy sú použiteľné nielen pri zariadeniach značky Honor, ale aj Huawei, keďže obidve využívajú podobný softvér. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu