Ako si nainštalovať iOS 15 ešte pred oficiálnym sprístupnením

Verejná beta verzia najnovšieho operačného systému iOS 15 je už dostupná na stiahnutie. Pokiaľ chcete skúšať nové fukcie skôr, než príde o pár mesiacov neskôr oficiálne, a neviete, ako na to, poradíme vám.

Začiatkom júna predstavil Apple nové verzie svojich oepračných systémom pre iPhony, iPady, počítače Mac, hodinky Watch aj Apple TV. Po sprístupnení vývojárom sú nové platformy dostupné aj pre verejnosť vo forne beta verzií. 

O nových funkciách sme písali v článku Apple predstavil iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 aj novinky pre AirPods. Tento text sa venuje spôsobu inštalácie skúšobných verzií, ktoré sú určené beta testerom. Stať sa ním môže každý. 

Len nezabudnite, že systém môže byť nestabilný, s chybami a niektoré aplikácie, na ktoré ste zvyknutí, nemusia byť zatiaľ s novým iOS kompatibilné. Preto si dobre premyslite, či si beta verziu nainštalujete na svoje primárne zariadenie. 

Ak ešte nie ste zaregistrovaní ako beta tester, prihláste sa svojím Apple ID na stránke www.beta.apple.com. Cez internetový prehliadač Safari v mobile alebo tablete si stiahnete konfiguračný profil a následne si budete môcť iOS 15 Public Beta hneď aj nainštalovať.

Že ste súčasťou beta testovania si môžete overiť v Nastaveniach - Profil. Budete tam mať uvedený iOS 15 Beta Software Profile. Ak tam máte starý profil pre iOS 14, odstráňte ho a nainštalujte nový pre iOS 15. 

Nezabudnite si pred inštaláciou zálohovať svoje dáta káblom cez iTunes a uložiť v počítači. Iba na iCloud sa nespoliehajte. Keď sa vyskytnú problémy, alebo sa budete chcieť vrátiť na staršiu verziu iOS, môžete si telefón v restore mode z uloženej zálohy obnoviť.

Podobný postup ako pri inštalácii beta profilu iOS môžete využiť aj pri beta testovaní ostatných operačných systémom Apple zariadení. Štartovacou stránkou je beta.apple.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu