Ako počúvať Spatial Audio vo formáte Dolby Atmos v Apple zariadeniach

Možnosť počúvať skladby s priestorovým zukom vďaka technológii Dolby Atmos sprístupnil Apple v aktualizácii iOS 14.6. Poradíme, ktoré zariadenia a príslušenstvo novú funkciu podporujú a ako ju zapnúť.

Ak využívate Apple Music, môžete vďaka technológii Dolby Atmos počúvať vybrané skladby počúvať s priestorovým zvukom. Máte dojem, že hudba znie z viacerých smerov. Počúvať ju môžete zo vstavaných reproduktorov na iPhone, iPade alebo Macu aj na Apple TV 4K, no najlepší zážitok budete mať pri použití slúchadiel. 

Pri AirPods Pro alebo AirPods Max prejdite do ovládacieho centra, stlačte a podržte tlačidlo hlasitosti a potom klepnite na Priestorový zvuk.

Pri kompatibilných slúchadlách (značky Apple a vybraných zariadeniach Beats) sa Spatial Audio s Dolby Atmos spustí automaticky, pokiaľ to daná skladba podporuje. Pri iných slúchadlách musíte prejsť do nastavení -> Hudba -> Audio a Dolby Atmos nastaviť na Vždy zapnuté. Apple sľubuje, že nová funkcia príde aj na apku na Androide.  

Pri počúvani hudby vo formáte Dolby Atmos na Macu musíte mať systém aktualizovaná na verziu macOS 11.4, otvoriť aplikáciu Hudba, v lište vyberte Hudba -> Nastavenia a kliknite na tab Prehrávanie. Vyberte Automaticky či Vždy zapnuté.

Podporované skladby sa automaticky prehrávajú s použitím technológie Dolby Atmos pri počúvaní cez kompatibilné slúchadlá alebo vstavané reproduktory na MacBookoch Air (2018 a novšie), MacBookoch Pro (2018 a novšie) alebo iMacu z roku 2021.

Pri používaní slúchadiel Apple AirPods Pro a AirPods Max bude navyše na jeseň k dispozícii priestorový zvuk s dynamickým sledovaním hlavy. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu