Akcia "Jablko" odhalila tisíce falzifikátov výrobkov Apple, Samsung a Popsocket

Ozbrojení príslušníci finančnej správy si prišli pre falošné nabíjačky, káble, kryty, slúchadlá a množstvo ďalších produktov. Spolu ich zaistili takmer 6000 kusov.

Finančná správa informovala o výsledku kontrolnej akcie s príznačným názvom "Jablko", ktorá prebiehala v 12 mestách po celom Slovensku. Zameraná bola na porušenia práv duševného vlastníctva.

Hliadky staníc colných úradov navštívili vytipované prevádzky predajní príslušenstiev a servisných stredísk a zaistili presne 5.801 kusov krytov, obalov, nabíjačiek, káblov, ochranných skiel, slúchadiel, náhradných batérií, displejov a puzdier na mobilné telefóny. 

Hliadky skontrolovali 21 predajní a servisov, kde bolo podozrenie, z porušovania práv duševného vlastníctva k ochranným známkam Apple, Samsung a Popsocket. Podozrenia sa potvrdili v 17 prevádzkach. Zvyšné mali buď všetko v poriadku alebo boli zatvorené či zrušené.

Najviac telefónov a príslušenstva bolo zaistených v mestách Banská Bystrica a Trenčín. Tretia najhoršia bola Bratislava. Ak sa pozrieme na druh produktu, najviac bolo falošných obalov a krytov na iPhony, nasledovali ochranné sklá. 

Zdroj: financnasprava.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu