Aj v máji získate od Telekomu nekonečné dáta zadarmo

Už tretí mesiac po sebe si môžu zákazníci Telekomu aktivovať v mobilnej aplikácii balíček nekonečných dát. Tentoraz sa ale čas na aktiváciu výrazne skrátil.

Balík Nekonečné dáta si môžete aktivovať v Telekom aplikácii od 1. do 7. mája, platiť však bude počas celého mesiaca, teda do 31. mája. Každý zákazník s paušálom ÁNO, ÁNO Biznis, Happy i Bez záväzkov si bude môcť aktivovať iba jeden balík.

Počas online prezentácie nových T paušálov prezradil operátor aj niekoľko zaujímavých štatistík z predchádzajúcich dvoch mesiacov.

Dátová špička sa počas marca a apríla predĺžila až na štyri hodiny a trvala spravidla od 18:30 do 22:30. Bezplatné dáta si v marci aktivovalo 52 % zákazníkov so smartfónmi a 76 % používateľov Telekom aplikácie.

Najviac aktivácií balíka Nekonečné dáta zaznamenal operátor v Bratislave a Žiline, pričom najväčšia dátová spotreba bola v okresoch Bratislava II, Nitra a Žilina. O najväčší medzimesačný rast v spotrebe dát sa postarala pätica okresov: Myjava, Námestovo, Detva, Gelnica a Stropkov.

Priemerná spotreba zákazníkov s balíkom Nekonečné dáta dosiahla približne 15 GB, ale napríklad až tretina zákazníkov preniesla len 500 MB až 1000 MB. Necelá tretina však dátovala oveľa výraznejšie a spotrebovala v priemere 12 GB až 20 GB dát. 

Boli aj rekordéri. 1000 GB objem dát stihol jeden zákazník prečerpať za dva dni. Nebol jediný, ale nebolo ich veľa. Dokopy ich bolo trinásť. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu