Adreno v nových Snapdragonoch sa bude aktualizovať ako grafické karty na PC

Qualcomm ponúkne aktualizácie grafických čipov prostredníctvom Obchodu Play. Princíp bude rovnaký, ako pri bežných aplikáciách. Výrobca tak bude môcť priebežne priniesť zlepšenie výkonu a optimalizácie.

Qualcomm má za sebou druhý deň svojho summitu na Hawaii. Zatiaľ sme videli 3D Sonic Max: nový snímač odtlačkov od Qualcommu a nové čipsety, o ktorých si môžete prečítať v článku Qualcomm uviedol procesory Snapdragon 865 a 765/765G

Ďalšou novinkou sú aktualizácie pre grafické čipy Adreno v nových procesoroch. Po uvedení Snapdragonu 865 a 765/765G bude výrobca vydávať aktualizácie grafických ovládačov prostredníctvom Obchodu Play

Používatelia si ich budú môcť stiahnuť a nainštalovať podobne, ako všetky ostatné aplikácie. Aktualizácia grafických ovládačov je niečo, čo už dlhé roky poznáme zo stolných počítačov. Výrobcovia ako AMD či NVIDIA tam pravidelne vydávajú nové verzie pre svoje grafické karty. Väčšinou zahŕňajú bezpečnostné opravy a riešia rôzne chyby. 

Najdôležitejšie však je, že ich súčasťou sú aj rôzne optimalizačné nástroje potrebné k spusteniu nových hier. Aj to je dôvod, prečo sú nové ovládače uvedené často v rovnaký deň, ako vydanie očakávanej hry. Qualcomm sa teraz snaží priniesť rovnaký systém aj do segmentu mobilných telefónov. S aktualizáciami ovládačov pre grafické čipy môže výrobca potenciálne priniesť zlepšenie výkonu a optimalizáciu pre nové mobilné hry. 

Používatelia nebudú musieť čakať na ďalšiu verziu operačného systému, ktorá v sebe mala aj nové ovládače pre rôzne komponenty. Android už istý čas dokáže aktualizovať individuálne rôzne súčasti operačného systému. Qualcomm je tak prvý výrobca, ktorý to využije. 

Zdroj: YouTube


 

Diskusia k článku:

Nightmare07.12.2019 - 17:13 Trvalý odkaz

Konecne...#Dobrezrobil

Celá diskusia 1 príspevok