Sony spustilo aktualizáciu na Android 5.0.2 pre starší rad Xperia Z

Ako Sony informovalo už pred niekoľkými týždňami, pripravoval sa update na nový Android 5.0.2 Lollipop aj pre staršie zariadenia prvého radu Xperia Z. Oznámenie o dostupnosti formou OTA dostanú postupne majitelia zariadení Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a Xperia Z Tablet.

Medzi najvýraznejšie zmeny patrí úprava grafického rozhrania v štýle material dizajnu spoločnosti Google. Vylepšenia sa dočkala napríklad uzamykacia obrazovka, na ktorej sa zobrazujú dôležité notifikácie, pribudla i podpora viacerých používateľských účtov a poteší aj možnosť presúvať aplikácie na pamäťovú kartu.

Aktualizácia sa šíri postupne, preto je možné, že slovenský používateľ si ešte pár dní počká. Inštalačný balík má 700 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť Wi-Fi sieť.

Aké novinky Android 5.0 prináša demonštruje video od Sony:

Zdroj: xperiablog.net

Diskusia k článku:

Ľubo 21.05.2015 - 12:12

Užívatelia Orange-u už dočkali.Včera som zasielal tip. ;)

Lenka Ivančíková21.05.2015 - 13:56 Trvalý odkaz

ty si pisal o Xperii Z3 Compact, tu piseme o prvom rade Xperia Z. :)

Martin Hombauer22.05.2015 - 22:29 Trvalý odkaz

Kolegovi sa aktualizovala Xperia Z2 a odvtedy eviduje pravidelne chybove hlasky o spadnuti roznych systemovych aplikacii, ktore musi stale potvrdzovat.

ondrakomous23.05.2015 - 10:10 Trvalý odkaz

musis mu poradit, ze ten telefon musi flashnout na tvrdo pres flashtool, software a navody najde na na xperia.cz, je to lepsi nez delat updaty. ty chybovy hlasky budou pravdepodobne zpusobeny spatnym upgradem, taky jsem si tam hodil rusackou verzi, zadnej problem.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.05.2015 - 01:28 Trvalý odkaz

Este predtym by som vyskusal factory reset a nainstalovat problemove aplikacoe znova a az potom flashtool. Je to mozno krok naviac,ale ak s flashtoolom nema skusenosti, stoji za vyskusanie. Ak nepomoze tak ako radi Ondra, flashtool....

Celá diskusia 5 príspevkov