Meizu MX4 v edícii s OS Ubuntu je už na trhu

Meizu začalo predávať výborne vybavený model s 5,36-palcovým Full HD displejom a osemjadrovým procesorom aj v edícii s OS Ubuntu. Dostať sa k nemu však nebude ľahké.

O tom, že Meizu vydá svoj smartfón aj s operačným systémom Ubuntu sa hovorilo už dlho, a spolupráca s firmou Canonical, ktorá za OS Ubuntu stojí, teraz priniesla svoje ovocie. Teraz je Meizu MX4 Ubuntu Edition realitou, no zakúpiť si ho nebude jednoduché. V oficiálnom online obchode výrobcu sa už tento model s Ubuntu nenachádza, pravdepodobne je vypredaný.

obr: mobiltelefon.ru

Hardvérová výbava ostala rovnaká ako pri smartfóne MX4 s Androidom. Nájdeme tu 5,36’’ Full HD displej (1 152 x 1 920 b.), osemjadrový procesor s taktom 2,2 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM a 20,7-megapixelový fotoaparát. Vnútorný 16 GB priestor sa dá rozšíriť microSD kartami. Batérii ostala kapacita 3 100 mAh. K dispozícii má byť v bielej alebo zlatej verzii za približne 299 USD.

ikona

Meizu MX4 - náladový smartfón s návykovými gestamiRecenzia elegantného a výkonného smartfónu s 5,4'' Full HD displejom, slušným 20,7 Mpix fotoaparátom a návykovým ovládaním gestami.

OS Ubuntu vizuálne pripomína desktopovú verziu. Prístup k aplikáciám nájdeme na ľavej strane obrazovky. Pod displejom nie je žiadne ovládacie tlačidlo, telefón sa ovláda gestami. Ponuka sa vyvolá potiahnutím prsta z ľavej časti displeja aj pri zamknutej obrazovke, nechýba známa notifikačná lišta v hornej časti obrazovky. Povytiahnutím hornej lišty a pohybom prsta do strán sa dostaneme jednoducho a rýchlo do nastavení a k funkciám jednotlivých zobrazených ikon. Horná vysúvacia lišta slúži aj ako vyhľadávač.

Zdroj: mobiltelefon.ru

Diskusia k článku:

Začať diskusiu