HTC One M9 získalo schopnosť ukladať fotografie do formátu RAW

Najnovšiemu zariadeniu zo série HTC One, modelu M9, sme v našej recenzii vyčítali prakticky len vysokú cenovku a priemerný fotoaparát. Výrobca však zareagoval a jedna z predchádzajúcich softvérových úprav priniesla lepší kontrast a kvalitu výsledných snímok.

Na zlepšovaní sa navyše očividne pracuje aj ďalej, HTC však tentokrát zvolilo mierne odlišný postup. Okrem tradičného spôsobu ukladania výsledných záberov teraz majitelia One M9 dostanú aj možnosť uchovávať svoje momentky v bezstratovom formáte RAW DNG. Daňou za zvýšenú kvalitu bez kompresie však pochopiteľne budú oveľa väčšie výsledné súbory. Problém môže byť aj s následnou editáciou bez príslušného softvéru v počítači alebo so zdieľaním fotografií ďalej. HTC preto zároveň uloží RAW i tradičný JPEG obrázok.

Schopnosť ukladať zábery vo formáte RAW DNG prichádza s aktualizáciou aplikácie HTC Fotoaparát v obchode Google Play. Ostatných modelov výrobcu sa to však zatiaľ netýka.

ikona

Recenzia: HTC One M9 - krásny stroj s nechutnou cenovkouRecenzia 5” Full HD smartfónu prináša v tretej evolúcii ešte lepšie spracovanie, 2 840 mAh batériu a konečne poriadny fotoaparát. Ten však stále na konkurenciu nestačí.

Zdroj: Twitter (@HTC_CZE)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu