Android 5.0 pre Lenovo S60, S90 a Vibe X2 príde už čoskoro

Lenovo spustilo na Slovensku aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android 5.0 Lollipop.

Už vo februári informovalo Lenovo o tom, že pre vybrané modely pripravuje aktualizáciu na Android 5.0 Lollipop. Prví sa už pred niekoľkými dňami tešili majitelia modelov Vibe Z2 a Vibe Z2 Pro.

Teraz výrobca vo svojej správe informoval, že v nasledujúcich dňoch príde update aj pre smartfóny Lenovo S90, S60 a Vibe X2.

ikona

Google I/O: Nový Android, platforma pre rozvojové trhy, TV, autá a fitnessOtváracia prednáška najväčšej tohtoročnej vývojárskej konferencie Googlu sa niesla najmä v znamení noviniek v operačnom systéme Android. Na jeseň príde jeho nová verzia, no uvidíme ho aj v lacných mobiloch pod 100 dolárov, v automobiloch a nových televízoroch.

Nová verzia Androidu prináša nový dizajn a vylepšený systém notifikácií - upozornenia nájdete už aj na zamknutej obrazovke bez potreby vysúvať notifikačnú lištu. Prichádzajúci hovor už teraz nepreruší sledovaný film či rozohranú hru. Vďaka prúžku v hornej časti obrazovky sa dozviete, kto volá a samozrejme budete mať možnosť hovor prijať alebo odmietnuť.

Vývojári si tiež posvietili na výdrž batérie, ako na jednu z najčastejšie kritizovaných funkcií dnešných smartfónov. Pomocou nového režimu úspory energie by malo zariadenie s Androidom 5.0 vydržať až o 90 minút dlhšie na jedno nabitie.

Lollipop prichádza ako prvá kompletne šifrovaná verzia Androidu. Táto funkcia by mala podľa výrobcu chrániť dáta stratených alebo odcudzených zariadení, pričom je predvolene zapnutá. Pribudla aj podpora viacerých používateľských účtov. Ak napríklad telefón zabudnete doma, môžete k svojím správam, kontaktom či fotografiám pristupovať z telefónu niekoho z vašich priateľov či rodiny.

Aktualizácia má veľkosť cez 1 GB, preto na jej stiahnutie je vhodné využiť pripojenie prostredníctvom Wi-Fi siete.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Lukas 05.05.2015 - 21:53

skor by mali dat P90 ktora ma urcite chyby

landov06.05.2015 - 17:30 Trvalý odkaz

nejako Vam zo zoznamu fonov na aktualizaciu Android 5.0 vypadlo Lenovo P70

Lenka Ivančíková06.05.2015 - 19:05 Trvalý odkaz

Lenovo P70 sa zatial v tlacovej sprave nespominalo. :)

Lukas06.05.2015 - 19:58 Trvalý odkaz

mali by aj tie lebo osahuju chyby jeden chalanisko sa uz na to v o2 pytal

Celá diskusia 4 príspevky