ZAGG Z.buds

RECENZIA slúchadiel Kvalitné káblové slúchadlá do uší určené najmä pre iPhone.

Základné parametre:

SLÚCHADLÁ:

reproduktory: priemer 10 mm, 10 mW

frekvencie: 20 - 20 000 Hz,

impedancia: 16 Ohmov,

citlivosť: 94 +/- 3 dB

dĺžka kábla: 137 cm,

konektor: 3,5 mm, 4-pólový

MIKROFÓN:

s tlmením okolitého ruchu,

frekvencie 30 - 16 000 Hz,

impedancia 10 Ohmov,

citlivosť 42 +/- 3 dB

Už dlhší čas som nemal k dispozícii také vydarené slúchadlá, ktoré by sa viazali k jednému produktu. Slúchadlá firmy ZAGG sú určené najmä pre iPhone. Najmä kvôli postaveniu štyroch pólov 3,5 mm koncovky nepasuje dobre do mnohých bežných telefónov či redukcií lacných značiek. V takom prípade je nutné Z.buds z adaptéra / 3,5 mm jacku povytiahnuť asi o jeden milimeter. Keď som však Z.buds pripojil ku kvalitnému notebooku alebo predlžovačke (3,5 mm samica -> 3,5 mm samec) značky Shure či Belkin, všetko bolo v úplnom poriadku - zvuk zo slúchadiel bol bezchybný. Rovnako dobré výsledky som dosiahol v redukcii Samsung. Vráťme sa však ku zameraniu týchto slúchadiel.

ZAGG Z.buds sú určené pre iPhone. S ním môžete počúvať hudbu aj telefonovať - slúchadlá obsahujú aj mikrofón. Ten je umiestnený asi 10 cm pod pravým štupľom do ucha.

Konštrukcia slúchadiel je perfektná. Nosenie na krku pripomína slúchadlá od Nokie. Ukážku nosenia Z.buds na krku uvidíte vo videu nižšie. Okrem konštrukcie chválim aj textilom potiahnuté káble, ktoré sa nikdy nezamotajú tak, ako bežné káble.

Veľkou výhodou je aj mechanická regulácia hlasitosti priamo na slúchadlách. Pri tomto ovládači je aj šnúrka pre zavesenie telefónu, resp. malého prehrávača hudby.

Balenie slúchadiel obsahuje niekoľko nástavcov, vyberie si určite každý z vás. Neľakajte sa potom dokonalej izolácie okolitých ruchov.

Reprodukcia sa orientuje najmä na hĺbky a stredy, výšok je pri normálnom nastavení ekvalizéra počuť menej. Po pripojení Z-buds k iPhonu preto odporúčam použiť nastavenie ekvalizéra (nastavenia - iPod - ekvalizér) s názvom Bass Reducer alebo Treble Booster. Ak máte radi výrazné hĺbky, budete so Z.buds určite spokojní.

Výhody:

- výrazné hĺbky,

- káble sa nezamotávajú,

- rôzne násady do uší

Nevýhody:

- nefungujú v každom (lacnom) 3,5 mm jacku,

- slabšia reprodukcia výšok,

Orientačná cena: 69,90 € (2 105,81 Sk) (shop.hladas.sk)

Záver

Keby slúchadlá Z.buds fungovali v každom 3,5 mm jacku, nemal by som im ani poriadne čo vytknúť. Balenie, množstvo rôznych násadcov, perfektná konštrukcia a výrazný zvuk vhodný najmä do rušných ulíc mesta. Ale ak máte iPhone, spomínané problémy odpadajú a vy môžete svoj hudobný mobil využiť naplno. V autobuse ani lietadle vás nebudú rušiť okolité zvuky, a ak vám náhodou niekto zavolá, vybavíte to pohodlne aj cez slúchadlá.

- produktová web stránka

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 14.07.2009 - 19:56

Atlis: !. risko na fotke 07, to je na stopli usny maz? 2. niektore sluchadla od vietnamcov vyzeraju lepsie...

anonymous14.07.2009 - 20:08 Trvalý odkaz

Richard Hombauer: 1. nie, pre dokaz som ju nahradil este vacsim detailom
2. vec vkusu

anonymous14.07.2009 - 20:32 Trvalý odkaz

Jofre: Vsimol som si,ze niesu kompatibilne so vsetkymi 3,5mm konektormi...Fungovali by napr. na Nokii N86?Dakujem za odpoved

anonymous14.07.2009 - 21:04 Trvalý odkaz

Atlis: 1. jasne, vidim preco to tak divne vyzeralo...
2. samozrejme, ved aj olomoucke syrecky smrdia jak svina ale chutia genialne...

anonymous14.07.2009 - 21:26 Trvalý odkaz

Richard Hombauer: To je prave ta neistota - ak by si pouzil predlzovacku Belkin alebo Shure, alebo inu znackovu, je velka sanca, ze mozes Z.buds pouzit aj ku N86.
Ku N82 mam sluchadla so 4 pinmi, ktorych konektor po prilozeni ku Z.buds vyzera uplne rovnako, a ajtak Nokiacke sluchadla hraju vsade a Z.buds nie. Neoplati sa v takom pripade zainvestovat do beznych sluchadiel v podobnej cene?

Celá diskusia 7 príspevkov