Samsung Galaxy S6 edge - výstredný za každú cenu

Recenzia prevratného mobilu s krásnym 5,1'' displejom zahnutým po obidvoch stranách, výborným fotoaparátom a nekompromisným výkonom. Zamrzí však cena a výdrž.

Samsung Galaxy S5 priniesol papierovo to, čo sa od vlajkovej lode očakáva, no zhotovením dieru do sveta nespravil. Plastový lem konštrukcie pôsobil na môj vkus veľmi lacno a zmätený som bol aj z tesniaceho krytu na microUSB konektor. Samsung zrejme pochopil, že v dnešnej dobe už iba výkon nestačí a reprezentatívna konštrukcia je nevyhnutnosť. Tou naštartoval pri minuloročných modeloch Galaxy Alpha a Galaxy Note 4 a v nastolenom trende pokračuje ďalej. Svedčia o tom aktuálne vlajkové lode Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Už klasická Galaxy S6 vyzerá podľa mňa bohovsky, ak však chcete byť neprehliadnuteľní, siahnete zrejme po Galaxy S6 edge so zahnutým displejom na obidvoch stranách. Práve ten pristál do našich rúk a robil nám spoločnosť niekoľko dní.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S6 edge (SM-G925F)Model Galaxy S6 edge ponúkne displej s rozlíšením 1 440 x 2 560 b. zakrivený po oboch stranách, 3 GB RAM, 16 Mpix fotoaparát a 2 600 mAh batériu. Rozlúčte sa s pamätovými kartami.

ikona

Prvé dojmy: Samsung Galaxy S6 edge - 16 dôležitých postrehovPrevratný mobil so zahnutým 5,1'' displejom prináša viacero výrazných zmien oproti predchodcom, preto si zaslúži komplexnejší prvý pohľad.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Otváram škatuľku a už pri prvom pohľade a dotyku viem, že toto bude iný zážitok, než u predchodcu. Okraje telefónu obopína elegantne pôsobiaci kovový lem, prednú a zadnú časť pokrýva odolné sklo Gorilla Glass štvrtej generácie. To ma svojou kvalitou presvedčilo a aj po niekoľkých dňoch používania sú obe steny bež škrabancov. Ochrannému krytu by som sa teda v tomto prípade asi vyhol. Čomu sa však s istotou nevyhnete, je množstvo odtlačkov, ktorými budú každý deň posiate obe lesklé steny. Na našej tmavomodrej verzii ich bolo dosť vidieť. Preto by som možno uvažoval o bielej farbe. Lenže tá už nemusí byť tak zaujímavá. Naše tmavomodré prevedenie hrá farbami a pri zmene okolitého svetla máte pocit, že farba konštrukcie je o čosi iná. Napríklad pod výraznými svetelnými lúčmi sa modrá farba zjemňuje a prechádza do fialovej. Maličkosť, ale naživo to vyzerá veľmi zaujímavo.

Kvalite zhotovenia dávam jednotku s hviezdičkou. Ochranné sklá plynulo prechádzajú do kovového lemu a o prípadnom škrípaní tu nemôže byť reč. Sklá sa pri okrajoch mierne zaobľujú, kovové boky sú zbrúsené, a tak pri skĺzavaní prstom nenarážam na žiadne ostré hrany. Lenže s manipuláciou to už nevidím tak ružovo. Na zaoblenú konštrukciu si človek musí spraviť názor. Mne trvalo niekoľko dní aby som sa utvrdil v tom, že ak Galaxy S6, tak v klasickej verzii bez zahnutého displeja. K softvérovým vychytávkam zahnutého displeja sa dostaneme neskôr, teraz si povieme čo-to o pocitoch z ovládania. Zakrivený displej spôsobil, že kovový lem je po stranách dosť tenký a pri zovretí v dlaní pociťujem nedostatok plochy, o ktorú by som sa mohol dobre zaprieť. Svoj podiel má na tom aj nízka hmotnosť. Telefón mi skrátka v ruke občas lietal. Držanie v ruke si vyskúšalo aj viacero známych a ich dojmy boli rovnaké. Je paradoxom, že jednou rukou pohodlnejšie a istejšie ovládam výrazne väčší Samsung Galaxy Note 4.

Tlačidlo napájania v pravej stene a oddelené tlačidlá hlasitosti v tej ľavej sa museli prispôsobiť tenkému profilu bočných stien. Napriek tomu som si ich používanie veľmi chválil. Sú taktiež z kovu, z tela dobre vyčnievajú a isto sa stláčajú. Opäť platí, že k tlačidlu napájania sa dostanem pohodlne aj bez prehmatávania. Rovnako tak regulovanie hlasitosti počas hovoru bolo pohodlné.

Možnosť odňať zadný kryt v aktuálnych vlajkových lodiach chýba, a tak sa sloty z pod zadného krytu museli presťahovať inam. Presnejšie jeden. Slot na SIM kartu vo verzii nano nájdeme v podobe šuplíka v hornej stene. Slot na microSD kartu Samsung tentokrát vynechal a kapacitne náročnejších používateľov bude chcieť osloviť verziami s väčšími internými úložiskami. Za viac gigabajtov si však pochopiteľne aj dobre priplatíte. Na výber máte z 32, 64 a 128 GB verzie. My sme testovali základnú 32 GB verziu, ktorá používateľovi reálne ponúka 25,4 GB. Mne to stačilo. Najväčšími žrútmi priestoru sú v mojom prípade fotografie a videá, a tie si automaticky uploadujem do cloudu. Pri kúpe vlajkovej lode vám Samsung pribalí aj 100 GB priestor na OneDrive od Microsoftu.

Hore ešte nájdeme infračervený port na ovládanie techniky. Ten obslúžite prostredníctvom aplikácie Peel Smart Remote, ktorú nájdete skrytú v zozname aplikácií, v priečinku Nástroje. Ovládač si už tradične viete nechať zobraziť aj vo výsuvnej lište a na zablokovanej obrazovke. Medzi podporovanými zariadeniami nájdeme televízor, DVD a Blu-ray prehrávače, AV prijímač, prehrávač streamingových médií a klimatizáciu.

Fyzické tlačidlo pod displejom v sebe ukrýva čítačku odtlačkov prstov. Zabudnite však na otravnú čítačku z modelov Galaxy S5 a Note 4, ktorej reakcie boli niekedy spomalené a nutnosť potiahnuť prstom pod správnym uhlom vytáčala nejedného používateľa. Tu stačí prst iba priložiť a podobne ako u smartfónov s nahryznutým jablkom, je jedno, ako prst priložíte. Pokojne aj dolu hlavou. Stačí jedno stlačenie tlačidla a telefón je hneď odblokovaný. U vyššie spomínaných predchodcov som najprv musel rozsvietiť zhasnutú obrazovku a až následne som mohol potiahnuť po snímači. Rozpoznávanie odtlačkov na Galaxy S6 edge je veľmi rýchle a presné. Iba párkrát sa mi stalo, že som prst musel priložiť ešte raz. Väčšinou bol problém v tom, že som ho zo snímača zodvihol veľmi rýchlo a ten nestihol zareagovať. Prepracovanému snímaču odtlačkov teda dávam veľké plus. V nastaveniach si môžete pridať až štyri odtlačky a okrem odblokovania ich viete aplikovať aj na prihlásenie konta Samsung a webové prihlásenie.

Nad displejom sa žiadne prevratné zmeny neudiali. Nájdeme tu viacfarebnú notifikačnú diódu dobrej veľkosti, slúchadlo s dobrou kvalitou aj v hlučnejšom prostredí, senzory automatickej regulácie jasu a priblíženia a nesmiem zabudnúť ani na predný fotoaparát. Ten svojou kvalitou patrí určite k špičke.

Špičkovému displeju môžem vyčítať iba lesklý povrch, ktorý znepríjemňuje používanie na priamom slnku. Prekážalo mi to najmä pri používaní fotoaparátu. Ak som si chcel hneď pozrieť nasnímanú fotografiu, clonenie druhou rukou bolo nevyhnutné. Niekomu môže chýbať aj režim zvýšenej citlivosti na dotyk, ktorý by si porozumel s ovládaním v rukaviciach. Možno je to kvôli zahnutiu na oboch stranách. Zahnutie displeja ma pri príliš neobmedzovalo, keďže hlavný obsah je takmer vždy zobrazený na nezakrivenej časti displeja. Iba párkrát do krajov zablúdil text článkov na webe.

Super AMOLED displej sa môže pochváliť jemným rozlíšením s hodnotami 1 440 x 2 560 bodov. Na dobré sa veľmi rýchlo zvyká a displej na Samsungu Galaxy S6 edge je toho dôkazom. Od technológie Super AMOLED môžete očakávať výborne podanie čiernej a dobré pozorovacie uhly. Farby si už tradične môžete prispôsobiť výberom jedného z pripravených režimov. Príjemne prekvapilo aj podanie bielej. V porovnaní s displejom na Samsungu Galaxy Note 4 je biela bielou, bez nádychu šedej.

Z hľadiska ergonómie ma prítomnosť zakriveného displeja príliš neoslovila. Ako teda obstál z hľadiska využiteľnosti? V prvom rade musím poznamenať, že ide o subjektívne zistenia. To, čo sa mne zapáčilo môže byť pre vás úplne zbytočná vec a naopak. Štyri hlavné funkcie nájdeme v nastaveniach, v položke Bočný displej. Ešte pred samotným nastavením funkcií si vyberám, ktorý z okrajov bude aktívny. Aj keď má Galaxy S6 edge zakrivené oba okraje, naraz viete používať iba jeden z nich. Prvou funkciou je osvetlenie okraja a slúži na informovanie o zmeškaných udalostiach a notifikáciách. Podmienkou je, aby telefón ležal displejom nadol. Pri oznámení sa zaoblená časť rozsvieti nabielo. Pri tejto funkcii narážam na dve obmedzenie. Biele upozornenie si rozumie iba so zmeškanými hovormi, správami a e-mailami z e-mailovej aplikácie od Samsungu. O ostatných udalostiach tak nie ste informovaní a keďže je telefón položený displejom nadol, blikanie notifikačnej diódy nevidíte. Druhý problém súvisí s viditeľnosťou tohto bieleho upozornenia. Počas slnečného dňa som si vlnenie všimol skôr náhodou. Po pár dňoch túto funkciu vypínam a spolieham sa na starú dobrú notifikačnú diódu, ktorá je výraznejšia a upozorní na viac udalostí.

Na zmeškané oznámenia nadväzuje druhá funkcia s názvom People edge. Po jej aktivovaní sa v bočnej časti displeja zobrazí nenápadná lišta, do ktorej si môžem pridať päť obľúbených kontaktov. Prichádzajúce hovory a upozornenia od týchto kontaktov budú farebne odlíšené. Na výber je osem farieb. Napríklad prichádzajúci hovor od rodičov bude svietiť namodro, hovor od brata oranžovou farbou. Opäť platí, že telefón musí byť položený displejom nadol. Taktiež platí obmedzenie aplikácií. Napríklad na upozornenie na prijatú správu od brata z Facebook Messengera alebo správu od rodičov cez Hangouts môžem zabudnúť. Po zodvihnutí telefón zavibruje a na rohu displeja sa objaví tenký farebný pásik identifikujúci daný kontakt. Potiahnutím do stredu sa zobrazia informácie o zmeškanej udalosti. Bočnú lištu som párkrát využil aj na rýchly prístup k obľúbeným kontaktom. Len je škoda, že sa k nej viem dostať iba z domácej obrazovky a pásik na vysunutie je umiestnený dosť vysoko. Bez prehmatávania telefónu v ruke má človek čo robiť.

Najsympatickejšou funkciou boli pre mňa Nočné hodiny, ktoré na zahnutej časti displeja tlmene zobrazia aktuálny čas a dátum. Ideálne, ak máte telefón v noci položený na nočnom stolíku. Ale hlavne blízko, keďže displej nie je zahnutý natoľko, aby ste na hodiny videli bez nutnosti trochu zodvihnúť hlavu. Ja som funkciu nočných hodín používal skôr cez deň. Tu však narážam na menšie opatrenie, pravdepodobne kvôli životnosti displeja. Nočné hodiny môžu byť aktívne maximálne dvanásť hodín počas jedného dňa.

Na záver je tu funkcia s názvom informačný panel. V jednej z bočných obrazoviek si môžete nechať zobraziť notifikácie, RSS správy, spravodajstvo zo služby Yahoo alebo trendy na Twitteri. Pokojne aj všetko naraz. Ďalšie bočné panely nájdete v obchode Galaxy Apps. Momentálne sa tam nachádzajú dva. Funkcia je to určite zaujímavá, len jej aktivácia ma pri používaní trochu odrádzala. Bočný panel sa aktivuje až po vykonaní gesta, čo predstavuje rýchle potiahnutie od okraja bočného displeja smerom do stredu a späť. Pri položení telefónu na stole to v mojom prípade bez asistencie pridržania druhou rukou príliš nešlo. Telefón je ľahký a pri vykonávaní gesta mi lietal po stole. Opäť sa však dostávam k úvahe využitia tejto funkcie. Informačný panel sa aktivuje až po vykonaní gesta. Nie je teda jednoduchšie stlačiť tlačidlo pod displejom, po rozpoznaní odtlačku sa telefón automaticky odomkne, a dané informácie si prečítať napríklad v podobe widgetu na domácej obrazovke? Fakt neviem. Zahnutým displejom určite budete vyčnievať z davu len je otázne, či sú jeho momentálne možnosti využitia hodné výrazného príplatku v porovnaní s cenou klasickej es-šestky.

Vystupujúci objektív fotoaparátu sa snaží pred prípadnými škrabancami ochrániť kovový lem. Jeho vyčnievanie mi veľmi neprekážalo. Objektív je umiestnený v strede, teda pri používaní na stole sa telefón nekolíše. Po jeho pravici nájdeme LED blesk a nechýba ani senzor tepu a UV žiarenia. Všetky zaujímavé funkcie využívajúce tieto senzory si môžete vyskúšať v aplikácií S Health.

MicroUSB konektor umiestnený v spodnej stene si rozumie aj s pripojením externých zariadení cez redukciu USB OTG. Teda okrem externých harddiskov so súborovým systémom NTFS. Po jeho stranách nájdeme 3,5 mm audio konektor a hlasný reproduktor. Podobné rozloženie a dizajn sme už niekde videli. Samsung zvykol audio konektor umiestňovať do hornej steny, no aj takéto riešenie mi vyhovovalo. Hlasný reproduktor poteší výraznou hlasitosťou a slušnou kvalitou. Tá sa prejaví najmä pri vyšších hodnotách.

Na hardvérovej výbave sa rozhodne nešetrilo. Samsung siahol po výkonnom chipsete Exynos 7420 z vlastnej dielne, ktorý tvorí osemjadrový procesor, pričom štyri výkonnejšie jadrá sú taktované na 2,1 GHz, zvyšne štyri na 1,5 GHz, a grafický procesor Mali-T760. Brutálny výkon potvrdil aj benchmark AnTutu. V ňom Samsung Galaxy S6 edge s 70 235 bodmi hravo obsadil vedúcu priečku. Výkonný hardvér však zvykol potrápiť tenučké prevedenie. Po pár minútach používania, či už prezerania webu alebo fotografovania sa konštrukcia začne prehrievať a cítiť to najmä na bočných kovových hranách.

Prostredie TouchWiz bežiace nad Androidom 5.0.2 prešlo odtučňovacou kúrou. V aktuálnej podobe sa mi pozdáva a chválim najmä lepšiu prehľadnosť. Týka sa to napríklad nových kontextových popisov v aplikáciách, ktoré nahradili rôzne ikony a karty. Na niektorých miestach sa však odtučňovalo až príliš. Osobne mi najviac chýbala možnosť zoradiť si aplikácie v menu podľa abecedy. Tie sa zoraďujú podľa toho, kedy ste ich nainštalovali a pri mojom množstve aplikácií som bol častokrát zmätený. Na domácich obrazovkách tiež došlo k zmene, no tentokrát k pozitívnej. Veľkosť mriežky si môžem nastaviť, maximálne na 5 x 5, a konečne tak viem lepšie využiť potenciál veľkého displeja. Ďalšou milou novinkou sú témy prostredia. V základe nájdete tri, ďalšie si môžete stiahnuť z obchodu Galaxy Apps.

Od zjednodušeného prostredia a RAM-ky s kapacitou 3 GB som si sľuboval len to najlepšie. Je pravdou, že pohyby v prostredí sú veľmi rýchle, no optimalizácia nebola v našom prípade stopercentná. Po dlhšom používaní niektorej z pamäťovo náročnejších aplikácií, dobrým príkladom je prehliadač webu, sa po návrate na domácu obrazovku zvyklo prostredie s widgetmi načítavať nanovo. A to aj napriek tomu, že voľných bolo ešte 300 – 400 MB pamäte. Párkrát došlo aj k nechceným pádom aplikácií, napríklad fotoaparátu. Ostáva iba dúfať, že je to chybička testovaného kusu.

Prostredie je opäť nabité rôznymi funkciami a vylepšeniami. Nechýba podpora zobrazenia dvoch aplikácií naraz, vyhľadávač S Finder a viaceré možnosti zdieľania obsahu. Na prenos medzi smartfónmi sa mi osvedčila funkcia Rýchlo pripojiť, ktorá je pohodlne dostupná aj z výsuvnej lišty. Po vybratí obsahu a prijímateľa sa súbory odošlú cez Wi-Fi Direct alebo Bluetooth.

Stredné hardvérové tlačidlo pod displejom ponúkne okrem prepracovanej čítačky odtlačkov ešte jednu zaujímavú funkciu. Rýchlym dvojitým stlačením dokáže spustiť fotoaparát aj v zhasnutom stave. A čo je dôležitejšie, spustenie je veľmi rýchle. Ideálne riešenie na zachytenie momentiek. V duchu pochvál sa bude niesť celá časť venovaná fotoaparátu. Už niekoľko generácií nám Samsung ukazuje, že to s fotoaparátmi jednoducho vie. Model Galaxy S6 edge dostal do vienka kvalitný šestnásťmegapixlový fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu. Popri rýchlom spustení pochválim aj rýchle zaostrovanie a taktiež rýchle snímanie viacerých fotografií za sebou.

ikona

Porovnanie fotoaparátov: Samsung Galaxy S6 vs. S6 edgeJe rozdiel medzi fotoaparátmi dvoch takmer navlas rovnakých smartfónov od Samsungu? Hovorí sa o odlišných snímačoch, ale aká je realita?

Kvalitou snímok pri dobrých svetelných podmienkach sa S6 edge radí medzi špičku. Farby sú verné a detaily ostré na celej ploche. V noci už kvalita pochopiteľne klesá, no aj tu si v porovnaní so Samsungom Galaxy Note 4 všímam zlepšenie. Na nočné fotenie blízkych objektov určite odporúčam používať blesk. Fotoaparát vie dobre vyhodnotiť potrebnú dávku blesku a objekty nie sú prepálené. Na fotoaparátoch v Samsungoch obľubujem najmä HDR režim. V tomto prípade ho môžete mať zapnutý, vypnutý, alebo sa spoľahnúť na správne rozpoznanie scény a jeho prípadné automatické zapnutie. Za srdce určite chytí aj kvalita nahrávania videa. Video je možné nahrávať maximálne v 4K rozlíšení a výsledok prezretý na veľkom displeji monitora určite stojí zato. Kvalitou nahrávania sa tiež radí medzi to najlepšie, čo na trhu nájdete.

Prostredie fotoaparátu sa taktiež prispôsobilo novému vzhľadu prostredia TouchWiz. Obrázkové ikony rôznych režimov vystriedali textové popisy príznačné pre celé prostredie. Z režimov som najčastejšie siahal po panoráme, ktorá zhotovuje pekné snímky bez defektov. Na svoje si prídu aj pokročilejší fotografi, pre ktorých je pripravený profesionálny režim s možnosťou prispôsobenia jednotlivých nastavení. Novinkou je režim virtuálna snímka. Ten nasníma objekt z viacerých uhlov a výsledná snímka je pohyblivá. Hlavné prostredie fotoaparátu prešlo menšími úpravami. Napravo opäť nájdeme oddelené spúšte, taktiež skratky v ľavej časti ostali. Len si ich najnovšie neviete prispôsobiť. Aj predná päťmegapixlová kamera sa môže zaradiť medzi špičku. Okrem klasických autoportrétov viete zhotoviť aj široké, do ktorého sa zmestia aj vaši známi a za zmienku určite stojí možnosť natáčať videa v QHD rozlíšení, teda rozlíšení displeja.

UKÁŽKA FULL HD VIDEA (súbor 60 MB, MPEG4; 1920 x 1080 b., 30 fps; celkovo: 128 MB / min.)

UKÁŽKA 4K VIDEA (súbor 88 MB, MPEG4; 3840 x 2160 b., 30 fps; celkovo: 353 MB / min.)

Do tenučkého tela sa zmestila batéria s kapacitou 2 600 mAh, čo pri daných parametroch určite nie je bohviečo. Presvedčil som sa o tom aj počas testovania. Ak som na telefóne často používal rôzne messengery, prezeral web, strávil pár minút hraním hier a fotil, telefón som dokázal vyšťaviť ešte pred príchodom domov. Dostať sa na jednocifernú hodnotu stavu batérie o štvrtej – piatej poobede mi nerobilo žiaden problém. Nie najideálnejšiu výdrž však kompenzuje funkcia rýchleho nabíjania. Dvojampérová nabíjačka z balenia dokázala telefón nabiť za približne hodinu a dvadsať minúť. Záleží na tom, ako často počas nabíjania budete telefón používať. Pri minimálnom rušení počas nabíjania som sa dostal aj na hodnotu jednej hodiny a siedmich minút. Hneď po pripojení nabíjačky sa vo výsuvnej lište zobrazí predpokladaný čas nabitia. Plus-mínus to korešpondovalo s reálnou dobou nabíjania.

Ďalšou špecialitou je vstavaná podpora bezdrôtového nabíjania. K Samsungu Galaxy S6 edge tak nemusíte pripájať žiadne špeciálne puzdro, ktoré by len kazilo elegantný vzhľad. Na test nám dorazila aj bezdrôtová nabíjačka. Tu som bol zvedavý najmä na dobu nabíjania, keďže je známe, že bezdrôtovo to trvá podstatne dlhšie. Hodina nabíjania nabila batériu v priemere o 30 %, a tak som bezdrôtové nabíjanie využíval najmä v noci. Počas nabíjania svieti bezdrôtová nabíjačka na modro, pri plnom nabití sa rozsvieti na zeleno.

Výhody:

+ kvalitná konštrukcia z kovu a odolného skla

+ krásny displej s jemným rozlíšením

+ nekompromisný výkon

+ vylepšená čítačka odtlačkov prstov

+ výborné fotoaparáty

+ viacero zaujímavých funkcií a senzorov

+ rýchle nabíjanie

+ bezdrôtové nabíjanie

Nevýhody:

- cena

- nepohodlná manipulácia (kvôli tenkým okrajom)

- momentálne slabo využitý potenciál zahnutého displeja

- prehrievanie pri záťaži

- pri dlhšom používaní opätovné načítavanie domácich obrazoviek a pády aplikácií (možno chyba našej vzorky)

- vstavaná batéria

- chýba slot na microSD kartu

- priemerná výdrž

- chýba FM rádio

Orientačná cena:

32 GB verzia - 849 €

64 GB verzia - 949 €

128 GB verzia - 1 049 €

Na jeden záber: Samsung Galaxy S6 edge

Záver:

Samsung Galaxy S6 edge si kúpite preto, lebo je vám ukradnutý stopäťdesiateurový rozdiel v porovnaní s vydarenou klasickou verziou. Hlavné je, že majiteľov tohto smartfónu bude vo vašom okolí minimum. A o to tu ide. Vytŕčať z davu ako sa len dá. Je to skrátka imidžovka roka. Po porovnaní cenového rozdielu oboch modelov a zistení, že zahnutý displej neprináša žiadne prevratné využitie sa to inak ani opísať nedá. Chcem ho a neriešim. Za poriadne mastnú sumu dostanete špičkový high-end s elegantnou a prvotriedne spracovanou konštrukciou, bezkonkurenčným hardvérom, výborným fotoaparátom, krásnym displejom a prostredím s množstvom zaujímavých funkcií. Lenže má aj chyby, no v tomto prípade ich musí potenciálny záujemca odsunúť na druhú koľaj na úkor výnimočnosti. Ak tohtoročnú vlajkovú loď od Samsungu, tak asi skôr klasickú verziu.

foto s HDR

foto s HDR

foto z prednej kamery

panorama

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 10.04.2015 - 12:30

Hmm, zlyháva to v u mňa najpodstatnejších veciach. A, Optimalizácia. Chipset s najväčším výkonom na trhu je ďaleko za svojimi možnosťami. Čo ho asi brzdí? Prehrievanie ma prekvapilo - to bol hlavný argument Samsungu nenasadiť Snapdragon 810.. B, žalostná výdrž. Pri mojom HC používaní by nedožil obeda ;-))

paul10.04.2015 - 16:03 Trvalý odkaz

+ nekompromisný výkon

- pri dlhšom používaní opätovné načítavanie domácich obrazoviek a pády aplikácií (možno chyba našej vzorky)

zas a znova plati, ze vykon na papiery nic neznamena...
nekompromisny vykon ktory si mozeme tak dat zaramovat a zavesit na stenu

Ľubo11.04.2015 - 11:51 Trvalý odkaz

Ahoj Matúš Riško. Prosím ťa napíš či cloud od Mrkvosoftu je termínovan. Neplánujem sa viazať a ani nechcem prísť o dáta pre svoju zábudlivosť

Matúš Riško11.04.2015 - 15:53 Trvalý odkaz

Dobry den, 100 GB ulozisko plati dva roky.

nerd11.04.2015 - 17:28 Trvalý odkaz

dokedy budet pisat do nedostatkov:
- vstavaná batéria
- chýba slot na microSD kartu
- priemerná výdrž (ak je nieco priemerne je to nedostatok?)
- chýba FM rádio

Celá diskusia 37 príspevkov