Ericsson: nositeľné príslušenstvo nás môže urobiť zdravšími

Používate niektoré z nositeľných zariadení, ktoré dokážu monitorovať vaše aktivity, zdravotný stav či kvalitu spánku? Podľa štúdie Ericssonu od nich majitelia očakávajú, že im tieto zariadenia budú merať a regulovať ich hladinu stresu a predĺžia život.

Ericsson sa vo svojej nedávnej štúdii s názvom Dlhší život: zdravie a internet pozrel na to, ako sú spotrebitelia so sebou spokojní po zdravotnej stránke a ako ich zdravie a športovanie súvisí s využívaním internetu. Štúdia zhrnula dáta z nedávnych prieskumov, pričom pokrýva 49 krajín sveta.

Podľa výsledkov stále viac spotrebiteľov využíva internet a nositeľné technológie (wearables) na sledovanie svojho zdravotného stavu, športových aktivít alebo napríklad monitorujú hladinu smogu v okolí. Okrem funkcií sa 55 % z nich zameriava aj na dizajn a 59 % preferuje konkrétnu funkcionalitu pre ich špecifické potreby.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Michael Björn, šéf výskumu v Ericsson ConsumerLab hovorí: "Tí, ktorí sú už teraz spokojní so svojím zdravotným stavom a životným štýlom sú spravidla prví, čo skúšajú nové prístupy. Z ich strany vidíme väčší záujem o novinky spomedzi "wellness" technológií než od typických technologických pionierov alebo tých, ktorí trpia nejakými zdravotnými problémami. "Early adopters" majú veľmi špecifické nároky, ktoré smerujú ku cloudu, ochrane súkromia, dizajne a funkciám, ktoré chcú využívať simultánne. Naplnenie len jedného či dvoch týchto nárokov im jednoducho nepostačí."

Štúdia takisto odhalila, že očakávania dlhšieho života idú za hranice osobných zariadení a služieb, povzbudzujú nástup zmeny v individuálnom aj spoločenskom vnímaní zdravia ako životného štýlu.

Spotrebitelia v mestách čelia stále väčším environmentálnym výzvam a ich záujem o ochranu zdravia sa zvyšuje. Vyberajú si náramky, ktoré dokážu monitorovať hladinu smogu, alebo im pomôžu koordinovať dochádzanie do práce a mnoho ďalších.

Ako ste na tom vy, používate niektoré z wearables? My v redakcii využívame tieto zariadenia hlavne na monitorovanie behu či meranie počtu prejdených krokov z deň.

Zdroj: ericsson.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu