Na jeden záber: GSmart Akta A4

V krátkej video recenzii vám predstavíme 5’’ cenovo dostupný dual SIM android, ktorý láka na ktorý láka na osemjadrový procesor a 13 Mpix fotoaparát. (živé fotografie)

GSmart Akta A4 ponúkne menej náročnému používateľovi, ktorý hľadá smartfón na dve SIM karty všetko potrebné: dostatočný výkon, slušný displej s dvojicu fotoaparátov s 13- a 5-megapixelovými snímačmi. LTE ani NFC zatiaľ nie sú v tejto cenovej kategórii štandardom a chýbajú aj v tomto androide.

ikona

Základné info: GSmart Akta A4Cenovo dostupný dual SIM smartfón s OS Android 4.4 KitKat, osemjadrovým procesorom, 5'' qHD displejom, 13 Mpix fotoaparátom, 5 Mpix webkamerou a 1 800 mAh batériou.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zadná strana s odnímateľným krytom a štruktúrovaným povrchom menej priťahuje odtlačky prstov, a tak telefón menusíte neustále leštiť. Akta A4 dostal osemjadrový procesor MediaTek MT6592 s taktom 1,3 GH a 1 GB operačnú pamäť RAM, čo Androidu vo verzii 4.4. KitKat stačí na plynulý chod systému. Z 8 GBvnútornej kapacity ostane vďaka takmer čistému Androidu bez grafickej nadstavby voľných približne 6 GB miesta, rozšíriteľných aj pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB.

Päťpalcový displej má síce len qHD rozlíšenie 540 x 960 bodov, no stačí. S mizernou čitateľnosťou na slnku, s pozorovacími uhlami je to už lepšie. No hlavným negatívom prednej strany sú nepodsvietené dotykové tlačidlá, pri používaní telefónu v tme ich podsvietenie naozaj chýba. Cez deň ich vďaka strieborným ikonám vidíte veľmi dobre. LED dióda upozorňuje len na stav batérie. Škoda. Nechýba senzor automatickej regulácie jasu.

Audio jacku v hornej stene robí spoločnosť aj microUSB konektor, čo nemusí vyhovovať každému. Umiestnenie v spodnej stene je podľa nás predsa len praktickejšie. Konektor disponuje funkciou OTG na pripojenie externých zariadení, napríklad USB kľúč, myš a podobne.

Fotografie a videá vo Full HD kvalite zhotovíte 13-megapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na autoportréty a video chat, napríklad cez službu Skype, využijete prednú kameru s rozlíšením päť megapixelov. Kvalita snímok zo zadnej kamery je vzhľadom na cenovku solídna, výsledok prednej nás však neohúril. Skúšobné snímky nájdete pod článkom.

Zvyšná výbava zahŕňa podporu rýchlej dátovej siete HSPA+ s maximálnou prenosovou rýchlosťou do 21 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS i FM rádio s RDS aj RT (vidíte aj názov prehrávanej skladby), ktoré ponúka aj nahrávanie.

Batéria dostala kapacitu 1 800 mAh, čo nie je žiadna zaujímavá hodnota, dual SIM by si zaslúžil viac, ale pri bežnej záťaži by jeden deň výdrže nemal byť problém. GSmart Akta A4 kúpite v slovenských obchodoch za cenu okolo 125 eur.

GSmart Akta A4 môže byť rozumnou voľbou pre niekoho, kto hľadá android s podporou pre dve SIM karty, dostatočným výkonom a slušným fotoaparátom. Jeho veľkou nevýhodou je zlá čitateľnosť na slnku (v lete to s ním budete mať ťažké), nepodsvietené tlačidlá a len 1 800 mAh batéria. Konkurencia v tejto triede je veľmi silná, napríklad taký Honor 3C ponúka HD rozlíšenie displeja, 2 GB RAM a až 2 300 mAh batériu. Za cenu len o približne 15 eur vyššiu.

Na jeden záber: GSmart Akta A4

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

foto s HDR

foto s HDR

foto z prednej kamery

Diskusia k článku:

Začať diskusiu