Lenovo prináša na Slovensko štyri novinky. Útočia cenou a výdržou batérie

Slovenský trh sa rozrastie o štyri zaujímavé novinky. Lenovo ponúkne modely pre nenáročných zákazníkov i techniodov, ktorým záleží na funkciách a hardvérovej výbave.

Výrobca včera na tlačovej konferencii uviedol štvoricu noviniek, ktoré rozšíria portfólio Lenova v našich obchodoch. Všetky modely patria do strednej až vyššej strednej triedy a lákajú nielen na dostupnú cenu, ale aj dobrú výdrž batérie.

Lenovo svoje portfólio smartfónov rozdeľuje do štyroch sérií: Premium, kam patria zariadenia Vibe, Power zameranú na dlhú výdrž batérie, ktorú odlišíte podľa písmena P v názve, štýlová séria Style má v názve písmeno S a séria A je zameraná na cenu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Mobilným zariadeniam od Lenova sa na Slovensku darí. Za prvý tohtoročný kvartál predal 33 165 kusov smartfónov, čo je dokonca viac než v predchádzajúcom štvrťroku, ktorý patrí kvôli vianočnému obdobiu medzi najlepšie.

Najlacnejšou a zároveň najslabšie vybavenou novinkou je Lenovo A5000. Disponuje 5-palcovým HD displejom, štvorjadrovým procesorom, 1 GB RAM, 8 GB vnútorným priestrom rozšíriteľným microSD kartami, 8 Mpix fotoaparátom a 2 Mpix prednou kamerou.

Operačný systém Android tu beží vo verzii 4.4 KitKat, dočkať by sa mal aj sľúbenej aktualizácie na Android 5.0 Lollipop. Konštrukcia má nano povrchovú úpravu, ktorá je odolná voči nárazom, snehu či poliatiu vodou. Určite poteší aj nadpriemerná 4 000 mAh kapacita batérie.

Lenovo A5000 sa začne predávať v najbližších dňoch za odporúčanú cenu 159 eur. Pôvodne mala byť cena o 20 eur nižšia, no “zaúradovalo” slabé euro. V obchodoch sa objaví v tmavej verzii, biela príde o niekoľko týždňov neskôr.

Lenovo A7000 je prvý smartfón s Dolby Atmos. Vďaka tejto technológii je aj hlasitosť prehrávania rovnomernejšia pri všetkých typoch prehrávaného obsahu. Po nasadení slúchadiel sú zvuky oveľa živšie a prichádzajú zo všetkých strán, vrátane ozvučenia zhora.

Vo vnútri pracuje osemjadrový procesor taktovaný na 1,5 GHz, operačná pamäť RAM ponúkne 2 GB. Vnútorný priestor má síce len 8 GB, no nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. Android pobeží už v novej verzii 5.0 Lollipop a doplní ho známa nadstavba výrobca, plná softvérových vylepšení. Päťpalcový displej dostal HD rozlíšenie. Cez microUSB konektor s funkciou OTG si pomocou 2 900 mAh batérie dobijete aj externé zariadenia.

Fotografie a Full HD videá zhotovíte 8-megapixelovým fotoaparátom, autoportrét prednou 5 Mpix kamerou. Medzi zvyšnými špecifikáciami nechýba podpora dvoch SIM kariet, HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth ani FM rádio. Lenovo A7000 bude na Slovensku dostupné na začiatku mája za odporúčanú cenu 235 eur.

Lenovo S60 patrí do série štýlových smartfónov a ponúka aj dostatočný výkon. Ten zabezpečí 64-bitový, štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 2 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 8 GB priestor rozšírite microSD kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android 4.4 KitKat má dostať aktualizáciu na novší 5.0 Lollipop.

Päťpalcový displej s HD rozlíšením bude zrejme väčšine menej náročných používateľov stačiť. Obidve kamery potešia svojím rozlíšením. Predná dostala 5 Mpix a zadná 8 Mpix objektív. Zvyšná výbava zahŕňa podporu HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, FM rádio a 2 150 mAh batériu.

Dual SIM novinka Lenovo S60 sa na Slovensku začne predávať v prvej polovici apríla za odporúčanú cenu 219 eur.

Posledným zo štvorice nových smartfónom je najvybavenejší model Lenovo P90, ktorý využíva kombináciu výkonného štvorjadrového 64-bitového procesora s frekvenciou 1,83 GHz a vysokokapacitnej 4 000 mAh batérie. Pýši sa aj 5,5-palcovým displejom s Full HD rozlíšením, 13-megapixelovým zadným fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu a 5 Mpix prednou kamerou.

Poteší aj 2 GB operačná pamäť RAM, vnútorná 32 GB kapacita telefónu sa však microSD kartami rozšíriť nedá. Novinka láka aj na podporu LTE sietí a funkciu rýchleho nabíjania. Vo výbave nájdeme HSPA+, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1 i FM rádio.

Lenovo P90 sa už na Slovensku predáva od konca marca, jeho odporúčaná cena je stanovená na 325 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

funboy 02.04.2015 - 03:31

hlavna vec ze a7000 mal tu mal byt uz teraz zac.aprila.. dokonca prve hlasy hovorili este o strede marca..ako vidno zial opat sa to posunulo..vibe shot ma prist dokonca az v juni.. :( a co je najhorsie spolu s posuvanim terminov uvedenia sa posuvaju priamoumerne aj ceny koli tomu blbemu euru, snad sa ta mena uz konecne zastabilizuje, bo to uz je nonsens ako furt skace.. trochu poskoci nahor, vzapati zacne padat prudko nadol.. no v celkovom sucte je tam furt strata uz by mohlo konecne zacat euro stabilne stupat bez poklesov a vratit sa na svoje nedavne hodnoty 1,2 az 1,3 za dolar

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne02.04.2015 - 11:28 Trvalý odkaz

Vyzeraju celkom chutne, Lenovo ma zaujimave modely. Ale viac som zvedavy na Vibe Shot a Vibe X2 Pro.

Michal02.04.2015 - 19:23 Trvalý odkaz

Dobré Lenovo - žiadne Lenovo.

Peto02.04.2015 - 21:52 Trvalý odkaz

Vlajkové lode sú rady Vibe, mudrc.

Peto02.04.2015 - 22:52 Trvalý odkaz

To je teda parádna vlajková loď ak okrem nej má výrobca ďalších desať vlakových lodí...

Celá diskusia 15 príspevkov