HTC Hero

RECENZIA smartfónu Dotykový Android s 5 Mpix fotoaparátom s AF, Wi-Fi, HSPA, GPS a 3,5 mm jackom.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická s dotykovým displejom,

OS: Android 1.5,

procesor: Qualcomm MSM7200A, 528 MHz,

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSDPA,

rozmery: 112 x 56 x 14 mm,

hmotnosť: 135 gramov (zistená: 128 g),

displej: aktívny (TFT), dotykový (kapacitný), 320 x 480 b., 45 x 68 mm, uhlopriečka 81 mm (3,2''), aktívny pohotovostný režim (widgety),

fotoaparát: 5 Mpix, autofókus, záznam videí (352 x 288 b., MPEG4),

pamäť: 512 MB ROM + 288 MB RAM + microSDHC,

správy: SMS, MMS, e-mail, RSS,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps), HSUPA (do 2 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.0 + EDR, kábel (miniUSB), mass storage, Wi-Fi,

hudba: MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, A2DP,

ostatné 1: minimalizácia aplikácií, čiastočný multitasking, internetový prehliadač, videohovor,

ostatné 2: prehliadač a editor dokumentov, GPS, akcelerometer, blogovanie,

batéria: 1 350 mAh,

výdrž: do 7 h hovoru / 400 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

xenónový blesk, LED blesk, aktívny kryt objektívu, FM rádio, rozpoznávanie hudby, Java,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna

Obsah balenia:

telefón, nabíjačka, USB kábel, 2 GB microSD, stereo slúchadlá, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

HTC Hero (angl. hero = hrdina) je novým hrdinom medzi rozrastajúcou sa androidovou rodinou. Zaujímavým sa stal nielen pre výbornú funkčnú výbavu a čoraz populárnejší operačný systém, ale najmä pre svoju netypickú zahnutú konštrukciu.

Na test sme mali

Hera, na ktorú som bol osobne najviac zvedavý. Výrobca totiž uvádza, že má kryty s teflónovou úpravou, ktorý má zabezpečiť lepšiu odolnosť voči škrabancom. Kryt je matný, čo taktiež hrá veľkú úlohu vo viditeľnosti škrabancov a odrenín. Po niekoľkodennom bežnom používaní sa na telefóne neobjavili žiadne chybičky krásy. Konštrukcia telefónu je výborná, kryty držia pevne a telefón ani pri silnejšom uchopení nevŕzga. je na prvý pohľad unikátny. Hero sa od ostatných mobilov líši hlavne spodnou zahnutou časťou, napriek ktorej sa drží v ruke pohodlne. Na prevažnej časti prednej strany sa rozprestiera veľký 3,2-palcový dotykový displej. Pod ním, v mierne zahnutej časti, nájdete všetky ovládacie prvky telefónu vrátane trackballu. Pravá strana neobsahuje žiadne tlačidlá, no po odňatí krytu na nej nájdete slot na kartu. Na zadnom kryte sa nachádza zapustený objektív päťmegapixelového fotoaparátu, ktorému chýba blesk. Hneď vedľa je uložený reproduktor. obsahuje nenápadné tlačidlá ovládania hlasitosti. Tie, nakoľko nie sú označené, pripomínajú skôr kryt pamäťovej karty alebo konektorov. Tie však nájdete na spodnej a hornej strane mobilu. V hornej strane sa nachádza 3,5 mm a na spodnej nájdete konektor, ktorým telefón aj nabíjate.

Hero obsahuje šesť základných

a trackball, vďaka ktorému občas nie je nutné používať dotykové ovládanie. Zelené slúchadlo má jedinú funkciu, a to prijať hovor. Tlačidlo s domčekom vás zavedie vždy na domácu obrazovku, dlhším podržaním zobrazí naposledy spúšťané aplikácie. Tlačidlo Menu spúšťa kontextové menu, ktoré poväčšinou umožňuje bližšie nastaviť alebo pracovať s aplikáciou. Dvojitým stlačením Menu (alebo iným a následne Menu) telefón odblokujete. Červené slúchadlo zamyká displej, ukončuje hovory a dlhším podržaním vypína telefón. Napríklad na Samsungoch s Androidom je tlačidlo pre ukončenie hovoru používané len počas telefonovania. Tlačidlo s lupou slúži na vyhľadávanie a šípka späť vracia o úroveň vyššie. Ovládanie telefónu pomocou trackballu chválim. Pomôže najmä pri posúvaní kurzora pri písaní textu či prehliadaní webu. Svojím blikaním taktiež poslúži aj na upozorňovanie pri zmeškanej udalosti či prichádzajúcom hovore.

Telefóny s Androidom môžu používať základný systém (HTC Magic, Samsung Galaxy, ...) alebo grafickú nadstavbu (napr. HTC Sense v modeli HTC Hero). A práve nadstavba v HTC Hero pôsobí na ľudí veľmi pozitívne.

Na veľký, jasný a ostrý

Hera je radosť pozerať. Používa rozlíšenie 320 x 480 bodov na 3,2-palcovej uhlopriečke čo len potvrdzuje moje predchádzajúce slová. Jeho jedinou nevýhodou je slabá viditeľnosť na priamom slnku, ktorá prekáža najmä pri čítaní mailov alebo fotografovaní. Na podobný problém sa sťažuje aj čitateľka Jessica v jej skúsenostiach s Herom. Tie si určite prečítajte.

Kapacitný displej a operačný systém Android sa starajú o rýchly chod telefónu. Reakcie na dotyk a celková práca s telefónom je skutočne rýchla a svižná. Na iPhone síce Hero stále nemá, no rýchlosť hrdinu je podstatne lepšia než v nedávno testovanom Samsungu i8910 HD s OS Symbian. Pohotovostný režim tvorí prostredie, ktoré umožňuje prispôsobiť si až sedem domácich obrazoviek, medzi ktorými listujete jednoduchým ťahom prsta alebo posunom trackballu. Na obrazovku si môžete uložiť niekoľko aktívnych widgetov či skratky k najpoužívanejším funkciám a priečinkom. Na výber máte zo šiestich predpripravených rozložení widgetov s možnosťou editovania vlastného. Naprogramovať si tak môžete domácu obrazovku, ktorá bude obsahovať pracovné funkcie, zábavné funkcie alebo prepojenie so sociálnymi sieťami na ploche a v práci jednoducho aktivujete pracovnú, doma zábavnú alebo sociálnu tému. Jednoduché, výborné, ale najmä praktické! Takéto prehadzovanie tém domácej obrazovky som si okamžite zamiloval. Telefón obsahuje aj spodnú a hornú funkčnú lištu. Horná zobrazuje okrem informačných ikon a notifikácií aj spustené doinštalované aplikácie. Spodná obsahuje rýchly prístup k vytáčaniu, editovaniu pracovnej plochy či prístupu do menu. To je základne tvorené ikonami v rozložení 4 x 4. Zmeniť ho môžete aj na formu zoznamu položiek. Menu je usporiadané abecedne, jeho poradie nemôžete meniť. Vlastné zložky taktiež nie je možné vytvárať. Nainštalované programy sa zaradia abecedne do ponuky menu. Je tu istá podoba s menu iPhonu. Stabilita systému je výborná, počas doby testovania sa HTC Hero ani raz nezasekol a nebol potrebný ani jeden reštart telefónu. Jedinou nevýhodou systému, ktorú som postrehol, je, že zapínanie telefónu a bootovanie trvá nepríjemne dlho.

Fotoaparát svojou kvalitou príliš neoslnil. Päťmegapixelový objektív s autofókusom síce na prvý pohľad zaujme, no výsledné fotografie sú skôr priemernej kvality. Kvôli absentujúcej LED dióde ste navyše odkázaní používať fotoaparát len počas dňa. Pri dobrých svetelných podmienkach som sa dočkal použiteľných fotografií, pri slabšom svetle počítajte s nízkou svetelnosťou. Čo ma však prekvapilo na nočných fotografiách je to, že ani na jednej sa neobjavil šum. Fotografia síce nebola použiteľná, nakoľko na nej nebolo takmer nič vidieť, no s farebným šumom som sa nestretol ani pri úplnej tme. Makro, napriek prítomnému autofókusu, zvláda Hero ťažko. Rýchle nastavenia po stlačení tlačidla Menu umožňujú meniť veľkosť rozlíšenia, vyváženie bielej, jas a aktivovať samospúšť. V hlbších nastaveniach fotoaparátu môžete aktivovať náhľad, časovú značku fotografie, tzv. geo-tagging, efekty, nastaviť zvuk kamery či fotografovanie v pomere 3:2 (štandardne 4:3). Nahrávanie videa obsahuje takmer totožné nastavenia. Kvalita videa taktiež ničím neoslní a radí sa skôr k priemeru.

Prezeranie obrázkov zabezpečuje aplikácia Albums. Okrem odfotografovaných snímiek dokáže prezerať aj albumy užívateľov na Facebooku a Flickri. Nás však zaujímajú tie v pamäti telefónu. Preddefinované videá a obrázky používajú vlastné priečinky. Odfotografované snímky a videá používajú jednotný priečinok "Camera shots". Po otvorení sa zobrazia náhľady s možnosťou listovania a la iPhone. Prezeranie je aj pri väčších snímkach plynulé. V spodnej časti displeja sa nachádza panel so skratkami na vymazanie alebo zdieľanie snímky na webe. Po poklepaní sa fotografia/video roztiahne na celý displej. Android automaticky nezmenšuje fotografie odosielané e-mailom, čo je veľká škoda.

UKÁŽKA VIDEA (súbor 1,8 MB, MPEG4; obraz: 352 x 288 b., 18 fps, 766 kbps; zvuk: AMR, 12 kbps; celkovo: 6 MB / min.)

TIP: Jednoduchý a bezplatný prehrávač všetkých možných formátov: VLC Player.

TIP: Ideálny konvertor takmer všetkých video formátov: SUPER.

mi pripomína iPod. Hudbu dokáže prehľadne roztriediť podľa rôznych parametrov. Podporované sú aj playlisty. Počas prehrávania vidíte zoznam albumov, medzi ktorými dokážete listovať prstom a rýchlo sa tak dostať k tomu, ktorý chcete práve počúvať. Jednotlivé skladby albumu potom pretáčate už tlačidlom na displeji, trackballom to nejde. Tlačidlá na zvyšovanie hlasitosti fungujú aj pri zamknutom displeji. Škoda, že dlhším stlačením sa nedostanete na ďalšiu skladbu. Nastavenia prehrávača sú slabé - dokážu aktivovať shuffle, funkciu opakovania a nastaviť aktuálnu skladbu ako tón vyzváňania. Zvuk zadného reproduktora je síce dostatočne hlasný, no znie mierne plechovo. Kto z majiteľov HTC Hero si však bude púšťať hudbu cez reproduktor, keď sa na tele prístroja nachádza 3,5 mm jack, vďaka ktorému si pripojíte vlastné slúchadlá či akékoľvek reproduktory? Na zahodenie nie sú ani dodávané slúchadlá. Ich kvalita je dobrá, no viacej by som ocenil keby boli špuntové. Potešil ma na nich jednoduchý malý ovládač, ktorý dokáže pozastaviť prehrávanie a pretáčať skladby aj pri zamknutom displeji. FM rádio Herovi bohužiaľ chýba. Čiastočne sa dá nahradiť aplikáciou, ktorá umožní počúvať rádio cez internet.

Hero obsahuje aj vstavaný GPS modul, ktorý som nemal možnosť vyskúšať s plnohodnotnou navigáciou. Dostupná je však odnedávna už aj na Slovensku. Európsku verziu navigácie Sygic nájdete na webe výrobcu za cenu 79,99 €. V novom telefóne sa nachádza pripravená aplikácia Google Maps, s ktorou si jednoduchú online navigáciu môžete vyskúšať aspoň po Slovensku. Prekvapila ma rýchlosť vyhľadávania GPS, ktorá je naozaj blesková. Keby som mal porovnať HTC Hero s mojou Nokiou E71, tak by Nokia prehrala na plnej čiare. Tam, kde E71-tka ešte len vyhľadáva signál, Hero má už dávno nájdenú polohu. Aj citlivosťou je na tom omnoho lepšie. Hero našiel GPS signál aj v budovách, v ktorých mi Nokia dostatočný signál vôbec nenašla.

Voľná pamäť telefónu v nastaveniach hlási niečo okolo 150 MB, čo je dostačujúce pre veľký počet aplikácií. Na ostatný obsah telefónu je v balení pripravená dvojgigabajtová microSD karta. Stiahnuté aplikácie môžete bez problémov inštalovať aj na ňu. V základnej výbave telefónu sa nachádza viacero zaujímavých aplikácií ako YouTube klient, Weather - na zisťovanie aktuálneho počasia vo vašej lokalite (zrejme podľa BTS), PDF Viewer, Peep - jednoduchý Twitter klient a séria programov od Google ako Gmaps, Gtalk či Gmail. V menu nájdete aj aplikáciu

, ktorá vás zavedie do internetového obchodu s aplikáciami pre Android. V obchode sa nachádza údajne už viac ako 10 000 aplikácií, mnohé sú dostupné bezplatne. Ja som si do telefónu stiahol iba štyri aplikácie, a to: Battery widget - aplikácia, ktorá na domácej obrazovke zobrazuje počet percent batérie; Facebook for Android - mobilný klient, ktorý mi nahrádzal wapovú verziu; Gdocs - aplikácia, ktorá dokáže prezerať a sťahovať Google dokumenty a TasKiller - jednoduchý manažér bežiacich aplikácií, ktorý ich dokáže jedným klikom uzavrieť. V ponuke Marketu však nájdete obrovské množstvo bezplatných aplikácií, z ktorých si vyberie naozaj každý.

Telefónny zoznam je riešený pomocou výbornej aplikácie People. Tá pri prvom spustení telefónu zosynchronizuje váš zoznam s kontaktami na SIM karte a Google kontaktami. Dodatočne, podľa e-mailových adries, dokáže zosynchronizovať údaje aj s Facebookom, Flickrom a Twitterom. Výsledný efekt je teda ten, že ku kontaktom sa priradí aktuálna fotografia, dátum narodenín a rôzne údaje, ktoré majú o sebe dané osoby uvedené na týchto weboch. Po otvorení kontaktu máte okamžitý prístup k jeho detailom, posledným konverzáciám cez SMS či mail a notifikáciách a albumoch na sociálnych sieťach. Prepojenie telefónneho zoznamu so stránkami ako Facebook, Flickr a Twitter si ma veľmi rýchlo získalo. Rovnako pri vytváraní kontaktu, pokiaľ sa nachádza osoba medzi vašimi priateľmi na Facebooku či Flickri, stačí ju len označiť a kontaktu sa automaticky pridelí dátum narodenia a fotografia. Škoda len, že sa narodeniny automaticky neuložia aj do kalendára. Pri vytáčaní čísla sa k telefónnemu zoznamu dostanete cez aplikáciu People alebo ťuknutím v spodnej lište na Phone. Na displeji sa objavia posledné volané čísla, nasledované telefónnym zoznamom s klávesnicou na vytáčanie, ktorá dokáže postupným zadávaním znakov (ako pri T9) inteligentne vyhľadávať kontakty. Počas hovoru ostáva displej odomknutý, takže si musíte dávať pozor na nechcené ukončenie hovoru. Pravdu povediac, s týmto neduhom som nemal ani jednu skúsenosť. Tlačidlom menu počas hovoru vstúpite do ponuky, v ktorej môžete napríklad aktivovať zadný reproduktor. Hlasitosť oboch reproduktorov je dobrá a dostatočná aj v hlučnom prostredí. Páči sa mi možnosť, že po ukončení hovoru na neznáme číslo telefón automaticky ponúkne jeho uloženie medzi kontakty.

Všetky správy sa zobrazujú v jednom priečinku, zoskupené sú podľa odosielateľov. Po rozbalení sa prijaté a odoslané správy zobrazujú formou konverzácie, v ktorých jediným dotykom vytvoríte novú správu. Na písanie môžete využiť tri typy klávesníc. Klasickú

, ktorá sa zobrazí štandardne na šírku, a v zúženom, no stále praktickom tvare, . Druhý typ klávesnice je tradičná alfanumerická. Posledný možný spôsob zadávania znakov je cez takzvanú kompaktnú QWERTY klávesnicu, ktorá združuje dva znaky pod jedným klávesom. Najpraktickejšie a najrýchlejšie je však využívanie štandardnej QWERTY klávesnice. V nastaveniach si môžete aktivovať korekciu písania či automatické dopĺňanie slov. Tiež je možné aktivovať zvuk či vibračnú odozvu klávesnice.

Zabudovaný

po jednoduchom nastavení okamžite stiahne doručenú poštu. Štandardne zobrazuje prijaté správy zoradené podľa odosielateľa, no využiť môžete aj zoradenie podľa konverzácií či zobrazenie len tých správ, ktoré obsahujú prílohy. Klient dokáže pracovať aj s viacerými kontami a je prepojený s na domácej obrazovke. Ten dokáže efektne zobrazovať posledné maily priamo na pracovnej ploche. Bohaté nastavenia klienta umožňujú voliť veľkosť písma, kam ukladať prílohy správ, rôzne formy notifikácie či možnosti príjmu. Nastaviť môžete maximálnu veľkosť stiahnutého mailu, frekvenciu sťahovania (ktorá začína na 15 minútach) či ako staré správy má mobil sťahovať. Rýchlosť zabudovaného klienta je výborná, nestretol som sa so spomalenými reakciami ani pri stiahnutých viacerých mailoch.

Zabudovaný

si poradí bez problémov s webovými stránkami. Scrollovanie po stránke je plynulé, rovnako aj multitouch, čo ma prekvapilo. Hero je teda popri iPhone asi jediným prístrojom, ktorý ponúka plynulé multitouch zoomovanie na webe. Práca s viecerými oknami je pre zabudovaný prehliadač samozrejmosťou. Poradí si aj s kopírovaním textu či vyhľadávaním na stránke. Telefón ukladá históriu posledných navštívených stránok. Nastavenia umožňujú deaktivovať načítavanie obrázkov a Java scriptov. Hero ma svojim kvalitným prehliadačom naozaj prekvapil. O rýchlosť načítavania stránok sa starajú mnohé technológie, no najmä prítomné HSDPA. Dátovú konektivitu ďalej dopĺňa Wi-Fi a Bluetooth. S počítačom spojíte telefón aj pomocou miniUSB kábla. K mobilu však odporúčam aktivovať vyšší dátový balíček, nakoľko jeho využiteľnosť bez neustáleho pripojenia na internet klesne na zhruba 30-40 %. S dostatočne veľkým dátovým balíčkom (1 GB postačí bohate) si budete môcť užívať nielen neustálu kontrolu mailov, ale aj prístup k Marketu s tisíckami aplikácií a prepojenie so sociálnymi sieťami.

TIP: Prečítajte si články 3G (UMTS) a HSDPA.

V aplikácií Hodiny nájdete okrem stopiek a časovaču aj jednoduchý budík. Budíku môžete nastaviť opakovanie i tón budenia. Budení môže byť viacero, no pozor, nezobudia vás pri vypnutom telefóne.

je prepojený s aktívnym widgetom na domácej ploche. Chýba mu najmä spodná lišta, ktorá v iných OS pri mesačnom náhľade zobrazuje aktuálne záznamy. Kalendár však dokáže zobraziť získané údaje o počasí z aplikácie Weather a dosadiť ich do najbližších dní. Štandardne zobrazuje mesačný náhľad, no dá sa aktivovať týždenný či denný. Z ostatných oragnizačných funkcií nájdete v ponuke aj program Quickoffice na prezeranie dokumentov. Multitouch zoomovanie v aplikácií nefunguje. Načítavanie dokumentov je pomalšie, no samotné prezeranie je rýchle. Aplikácia PDF Viewer je na tom svojou funkčnosťou podstatne lepšie. Rýchlosť načítania dokumentov je blesková a funguje aj multitouch zoomovanie. Jednoduchá kalkulačka a diktafón uzatvárajú základnú kancelársku výbavu telefónu.

Minimalizáciu a multitasking si užijete až po doinštalovaní príslušných programov na ukončovanie a manažovanie bežiacich aplikácií. Preto odporúčam hneď po kúpe otvoriť Market a stiahnuť si rôzne bezplatné programy.

Výdrž telefónu sa odvíja podľa využiteľnosti mobilu. Pokiaľ budete Hera využívať bez dátovej karty, môžete počítať kľudne aj s trojdňovou výdržou. Ale v takom prípade stráca celý Android zmysel. Akonáhle ponecháte zapnuté pripojenie nonstop s pravidelnou kontrolou mailov a ostatných aplikácií, občasnom počúvaní hudby a prezeraní videa, batéria sa vybije aj v priebehu jedného dňa...ako aj na iPhone, Omnii, rôznych HTC... Pri aktívnom využívaní sa v mojom prípade výdrž HTC Hero pohybovala v rozpätí 1 až 1,5 dňa.

Výhody:

- HTC Sense,

- trackball,

- 3,5 mm jack,

- citlivé GPS,

- aplikácia People,

- vstavaný prehliadač,

- prepojenie s Google aplikáciami.

Nevýhody:

- dlhé zapínanie telefónu,

- slabá viditeľnosť displeja na slnku,

- odomknutý displej počas hovoru,

- chýbajúce FM rádio,

- budenie nefunguje pri vypnutom telefóne,

- pre úplne spravovanie multitaskingu treba externú aplikáciu.

Orientačná cena: 459 € (13 827,80 Sk) (epicentrum.sk)

Záver

HTC Hero je každopádne veľmi zaujímavou novinkou na našom trhu. Mne, ako začiatočníkovi v oblasti OS Androidu, sa na prvý pohľad nezdal taký skvelý. Ale po osvojení systému a všetkých vymožeností som si ho obľúbil. Získal si ma najmä pre rýchle reakcie, prepojenie so sociálnymi sieťami a Marketu, v ktorom nájdete plno zaujímavých a užitočných aplikácií. Konkurenciou Hera je samozrejme iPhone 3GS, ktorý svojou funkčnou výbavou na hrdinu nestačí, no svojich fanúšikov si získava najmä lepším prostredím a ukážkovými reakciami. Hero víťazí rozumnou cenou.

Druhý názor

Richard Hombauer: HTC Hero je môj obľúbenec, aj napriek tomu, že som aktuálne spokojným používateľom Apple iPhone 3GS. Do OS Android vkladám moje nádeje a počnúc cenovo dostupnejším modelom HTC Magic, pokračujúc ešte výhodnejšími Samsungami, ktoré svetlo slovenského trhu uzrú už čoskoro, ho považujem za ideálny systém pre nás chlapcov - hračičkárov. Je to zmena, k lepšiemu, a odporúčam ju skúsiť. Počas pracovného týždňa som prakticky závislý na e-mailoch a internete, preto oceňujem aj možnosti HTC Hero: zjednodušiť čítanie e-mailov priamo z domácej obrazovky či jednoducho pracovať s online Google kontaktami. Zvykol som si však na podstatne pohodlnejší mesačný náhľad kalendára v iPhone, takisto často používam automatické zmenšenie fotografie odosielanej e-mailom na VGA rozmer, synchronizácia s Google kontaktmi či kalendárom je prítomná aj v jablkovom konkurentovi, záznam VGA videí s pekným zvukom tiež ocením minimálne raz za týždeň a čitateľnosť displeja je u konkurencie podstatne lepšia - preto z iPhonu zatiaľ nemám dôvod prechádzať na Android. Ale HTC Hero je od iPhonu 3GS výrazne lacnejší, jeho grafické prostredie je krajšie, nabíjací konektor univerzálnejší, podporuje microSD...už len vyriešiť posielanie a príjem súborov cez Bluetooth. Kto bude prvý? iPhone alebo Android? Sám som veľmi zvedavý.

Produktová stránka: HTC Hero

Odporúčaná téma v diskusnom fóre: Testujeme HTC Hero; HTC Hero - tipy, postrehy, skúsenosti

Odporúčaná sekcia v diskusnom fóre: Aparaty Android

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 13.10.2009 - 13:57

graffoo: toto uz ano. 3,5 jack, android 1.5 s nadstavbou od HTC, ktora prinasa kvazi nieco ako synergy od palmu a samozrejme upravene UI... no som zvedavy na realne skusenosti a cenu...

anonymous24.06.2009 - 23:53 Trvalý odkaz

Atlis: Hrdinovi nechyba len blesk fotoaparatu, ale aj poriadna klavesnica...

BTW vyzera to znacne kvalitnejsie ako prvy Android. Dream bol nehorazne hnusny, plastikovy.

anonymous25.06.2009 - 00:35 Trvalý odkaz

graffoo: ked pouzivas klavku raz za mesiac na napisanie mailu ci smsky, zaobides sa aj bez :)

anonymous25.06.2009 - 00:43 Trvalý odkaz

defluo: to oni naschval tam dole davaju to zalomenie ? :D aby to trochu zavadzalo vo vacku asi :D

anonymous25.06.2009 - 04:06 Trvalý odkaz

maweceq: no joo to zalomenie sa mi inak celkom lubi ako graficky prvok ale vo vrecku to musi vadit podla mna ;D

Celá diskusia 66 príspevkov