Ericsson Radio Dot zlepší pokrytie aj kapacitu siete v budovách

Kompaktné interiérové mikrobunky od Ericssonu zlepšia pokrytie mobilným širokopásmovým internetom aj kapacitu siete a zároveň znížia mieru prerušených hovorov. Zahraniční mobilní operátori už začali s testovaním.

Ericsson Radio Dot je revolučné anténové riešenie, ktoré prináša stabilný a spoľahlivý prístup k mobilnému broadbandu aj tam, kde to doteraz nebolo možné, napríklad vo veľkých budovách či husto zaľudnených verejných miestach. Má nízku hmotnosť (300 gramov) a jeho inštalácia je veľmi jednoduchá, trvá len štyri minúty.

Riešenie od Ericssonu je už nasadzované v celosvetovom meradle, za výraznej podpory mobilných operátorov. Medzi poskytovateľmi, ktorí toto inovatívne indoorové mikrobunkové riešenie testujú v komerčných sieťach sú Claro, MTS, Singtel, Telefónica, Verizon a Vodafone. Inštalácie Radio Dot System hlásia až päťnásobné zvýšenie priepustnosti mobilných dát a prerušené hovory boli zredukované na nulu. Novinka je tiež dizajnovaná na nižšiu energetickú spotrebu, než majú tradičné indoorové riešenia.

Na nedávnom veľtrhu MWC v Barcelone oznámil Ericsson partnerstvo s developerskou a stavebnou skupinou Skanska, ktorá bude Radio Dot System testovať vo svojich budovách. Ich cieľom je zabezpečiť kvalitné pokrytie a využívanie inteligentných služieb rezidentmi a užívateľmi budov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu