Google a HTC rozdávajú až 100 GB cloudového priestoru zadarmo

Majitelia vybraných smartfónov od HTC teraz môžu dostať až 100 GB priestoru na Google Disku zadarmo. Ten im vydrží dva roky, no ani po nich neprídu o svoje uložené súbory.

Svoje dáta na cloudových úložiskách má už zrejme väčšina používateľov. Dropbox, OneDrive, iCloud či Google Drive ponúkajú určitý priestor zadarmo. Pokiaľ ho vašimi fotografiami, videami či inými súbormi zaplníte, pravdepodobne budete musieť uvažovať o dokúpení ďalšej kapacity za mesačný či ročný poplatok.

Občas sa však pre majiteľov nových zariadení objaví lákavá ponuka, ktorá ich na pár mesiacov od podobných problémov oslobodí. Samsung v minulosti používateľom Dropboxu ponúkol 48 GB navyše a teraz podobná akcia beží aj v spojení HTC a Disku Google.

Na podporovanom smartfóne postačí otvoriť výrobcom nainštalovanú aplikáciu Google Disk a jednoducho akceptovať ponuku, ktorá sa zobrazí na displeji. Ak tak urobíte do 1. januára 2016, váš priestor na tomto cloudovom úložisku sa na dva roky môže rozšíriť až o 100 GB. Príjemným bonusom je fakt, že ani po 24 mesiacoch neprídete o dáta uložené v rozšírenej časti. Google vám síce znemožní ukladať nové, no súbory uložené pred vypršaním balíčka by ste mali mať dostupné už navždy.

Pripomíname, že priestor na Google Disku môže byť zdieľaný zálohovanými fotografiami z Androidu či iOS, vašimi správami na Gmaile a najnovšie napríklad aj zálohou vášho smartfónu od HTC. HTC Backup pre ňu ešte nedávno využíval výhradne Dropbox.

ikona

HTC Backup: integrovaná záloha, o ktorej možno ani nevieteZariadenia s operačným systémom Android vedia niektoré z nastavení automaticky zálohovať pomocou vášho Google konta. HTC-čka s grafickou nadstavbou Sense si však dokážu zapamätať aj rozloženie ikon či nastavenia e-mailového klienta. Len to treba povoliť v nastaveniach.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zoznam podporovaných zariadení:

HTC One (M8), HTC One (E8), HTC One Mini 2, HTC Butterfly 2, HTC Desire EYE, HTC Desire 820, HTC Desire 820q, HTC Desire 816, HTC Desire 610, HTC Desire 612, HTC Desire 620, HTC Desire 620 Dual SIM, HTC Desire 510, HTC One max - až 100 GB priestoru zadarmo

HTC One (M7), HTC One (M7) Dual SIM, HTC Butterfly S, HTC One Mini HTC Desire 500, HTC Desire 600, HTC Desire 601 - až 25 GB priestoru zadarmo po aktualizácii na HTC Sense 5 a vyšší.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu