Microsoft spolupracuje s Xiaomi, smartfóny s Windows 10 prinesie aj Lenovo

Microsoft oznámil, že nový Windows 10 bude k dispozícii už toto leto v 190 krajinách a 111 jazykoch. Pochválil sa, že okrem iného spolupracuje s Lenovom a prekvapivo aj s firmou Xiaomi.

Príchod Windows 10 sa blíži. Podľa Terryho Myersona z Microsoftu si pre spoluprácu vybrali čínsky trh, pretože sú tu technologickí lídri, ktorí prinášajú globálne inovácie. Preto uzavreli strategické partnerstvo s firmami Lenovo, Tencent a Qihu 360, ktoré majú dosah na stovky miliónov zákazníkov a urýchlia prijatie systému Windows 10 na celom svete.

Lenovo zároveň oznámilo svoj záväzok, že v polovici roka prinesie telefóny s operačným systémom Windows. Zatiaľ iba na čínskom trhu, no nie je vylúčené, že sa neskôr ich distribúcia rozšíri aj do ďalších krajín.

Prostredníctvom nového programu dostanú vybraní používatelia androidu Xiaomi Mi4 možnosť stiahnuť si Windows 10 Technical Preview a budú počas testovania poskytovať Microsoftu spätnú väzbu. Dočkáme sa tak nových modelov Xiaomi s Windows? Vyzerá to, že áno.

Na konferencii v Číne zverejnil Microsoft aj hardvérové požiadavky na mobilné zariadenia s Windows 10. Tento systém bude potrebovať minimálne 512 MB RAM, najmenej 4 GB vnútorný priestor, grafiku DirectX 9, uhlopriečku s veľkosťou od 3’’ do 7,99’’ a rozlíšenie displeja od WVGA (480 x 800 b.) pri 512 MB RAM až po veľmi jemné QSZGA (2 560 x 2 048 b.) pri použití 4 GB RAM. Zrejme pre malé tablety. Tu vidno, že Microsoft v budúcnosti počíta s použitím 4 GB RAM pri mobilných zariadeniach.

Prečítajte si: Windows 10 Technical Preview pre smartfóny príde už tento mesiac (6. 2. 2015)

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: blogs.windows.com, microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu