Huawei CarFi urobí z automobilu pojazdný Wi-Fi hotspot

Šikovné príslušenstvo v tvare golfovej palice zapojíte do 12V zásuvky a zrazu máte v aute modem s podoporou LTE. Na Wi-Fi sieť dokáže pripojiť až desať zariadení naraz.

Na nedávnej výstave MWC 2015 ste mohli vidieť aj zaujímavé a užitočné príslušenstvo, ktoré ponúkne internetové pripojenie až pre desať používateľov.

Modem Huawei CarFi obsahuje slot na SIM kartu a ponúka pripojenie cez siete LTE Cat4 s maximálnou rýchlosťou do 150 Mbps. V aute ho jednoducho pripojíte do zapaľovača a zapnete dlhým stlačením tlačidla On. Prístroj sa dá ovládať i dialkovo smartfónom s operačným systémom Android alebo iOS pomocou aplikácie Huawei HiLink.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Pokiaľ nie je v blízkosti modemu zistené žiadne zariadenia kompatibilné s WiFi, Huawei CarFi sa vypne. I vo vypnutom stave je však možné ho používať k nabíjaniu iných elektronických zariadení v priebehu prevádzky automobilu. Preto nevadí, že nám v aute modem obsadí 12V zásuvku. CarFi totiž neobsahuje batériu, je to podľa výrobcu preto, aby modem chránil pred prehriatím.

Huawei CarFi (kódové označenie E8377) sa dodáva v troch farebných variantoch: v čiernej, v teplých odtieňoch dreva a v dynamickej červenej farbe za cenu približne 155 eur.

U nás ho zatiaľ nekúpite, ale vo Veľkej Británii predáva CarFi operátor EE už od novembra 2014, a na trhu v Európe je dostupný od decembra minulého roka. Je kompatibilný so všetkými modelmi automobilov, ktoré majú vo vozidle autozapalovač alebo nabíjaciu zásuvku.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 09.03.2015 - 16:08

155€? Úplná zbytočnosť Veď wifi hotspot sa dá dnes spraviť snáď z každého smartphonu..

Celá diskusia 1 príspevok