HTC Grip: vodeodolný fitnes náramok s GPS

HTC na svojej dnešnej konferencii ukázalo aj prvé nositeľné príslušenstvo. Štýlový náramok vznikol v spolupráci s firmou Under Armour, známou predajom fitnes oblečenia a športového príslušenstva. Kompatibilný je s Androidom a iOS.

Po novej vlajkovej lodi One M9 ukázal CEO HTC Peter Chou aj nový náramok so zahnutým displejom, ktorý využijete pri fitnes aktivitách - behu, cyklistike i v posilňovni. Sleduje každý váš kilometer a každú minútu strávenú cvičením.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Váš pohyb je pod kontrolou, nemusíte mať pri sebe ani svoj smartfón. Senzory všetko zaznamenajú a po spárovaní sa údaje prenesú do aplikácie od Under Armour. Integrované GPS umožní zachytiť vzdialenosť, rýchlosť a dozviete sa aj spálené kalórie. Dokonca vám náramok cez tzv. multi-sport mód ponúkne pri vašich aktivitách aj rady a tipy.

Keď to potrebujete, náramok môže ostať v spojení s vaším smartfónom aj počas cvičenia. Ste tak informovaní o prichádzajúcich hovoroch, doručených správach a môžete ovládať aj hudobný prehrávač.

Vodotesné zhotovenie s certifikáciou IP57 by malo zabezpečiť bezstarostné umývanie rúk, prípadne aj sprchovanie. Bez poškodenia by mal vydržať pod vodou v hĺbke 1 m až po dobu 30-tich minút. Výrobca sľubuje životnosť päť hodín v režime Šport, čo je podľa neho dosť napríklad na maratón.

Majiteľov iPhonov určite poteší, že Grip je kompatibilný nielen s Androidom 4.3 a vyšším, ale aj s iOS od verzie 7.0. Čo zvyšuje náramku šancu na úspech. K dispozícii má byť už v najbližších týždňoch v dvoch farbách a troch veľkostiach. Cenu zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: htc.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu