Hodinky s Android Wear by čoskoro mohli komunikovať aj s iPhonom

Párovaciu aplikáciu pre hodinky s Android Wear by ste v App Store hľadali márne, no vývojárom sa podarilo nájsť spôsob, ako na ich displeji informácie o zmeškaných hovoroch či SMS-kách z iPhonu predsa len zobraziť. Poslúži na to ANCS.

Trh s inteligentnými hodinkami nie je úplne jednotný. Hoci existujú modely ako napríklad Pebble, ktoré ponúknu párovaciu aplikáciu pre Android i zariadenia s iOS, v ponuke ďalších výrobcov narazíme na presne opačnú situáciu.

Od blížiacich sa Apple Watch komunikáciu s androidmi ani nikto neočakáva, séria hodiniek a náramkov Gear od Samsungu (Gear S, Gear 2, Gear Fit, Gear 2 Neo a Galaxy Gear) zas pracuje len so smartfónmi z vlastnej stajne - navyše len s najdrahšími modelmi Galaxy S III či Note II a novšími.

Platforma Android Wear je univerzálnejšia, no pre jej nastavenie a prijímanie notifikácií o zmeškaných hovoroch či SMS správach potrebujete do svojho smartfónu nainštalovať aplikáciu, ktorá sa nachádza iba v obchode Google Play.

Mohammad Abu-Garbeyyeh však dokázal nájsť spôsob, ako na hodinkách s Android Wear prijímať notifikácie z iPhonu. Využíva na to dáta z Apple Notification Center Service (ANCS), teda rovnaký kanál ktorý (celkom oficiálne) používa Bluetooth príslušenstvo pre iPhony a iPady. Ďalšie podrobnosti nepoznáme a možnosti takejto komunikácie pravdepodobne zostanú pomerne obmedzené, no používateľ podľa jeho slov nepotrebuje ani jailbreak na iPhone, ani povolený root prístup v hodinkách.

Zdroj: XDA TV

Diskusia k článku:

Začať diskusiu