HTC vykázalo v Q4 2014 medziročne vyššie tržby i zisk

HTC zverejnilo neauditované hospodárske výsledky za fiškálny štvrtý kvartál 2014. V medzikvartálnom porovnaní vidíme zmiešané čísla: vyššie tržby, no mierne nižší čistý zisk. Medziročne si však polepšilo.

Spoločnosť vykázala v poslednom štvrťroku 2014 tržby vo výške 47,9 miliárd TWD (1,337 miliardy EUR), o šesť miliárd viac než v predchádzajúcom kvartáli a zisk po zdanení 0,5 miliárd taiwanských dolárov (13,963 miliónov EUR), čo je medzikvartálny pokles o 0,1 mld. TWD. Hrubá marža bola na úrovni 20,4 % a prevádzková marža vo výške 0,4 %. Aj HTC pociťovalo silné konkurenčné prostredie, ale čísla sú lepšie než sa predpokladalo. Pohľad na hospodárske výsledky za rovnaké obdobie roku 2013 ukazuje na tohtoročné vyššie tržby i zisk.

”HTC skončilo posledný štvrťrok 2014 so ziskom a môže nadviazať na pevný základ v ďalšom roku,“ hovorí Peter Chou, CEO spoločnosti HTC. „Kľúčom k zlepšeniu našej predajnej výkonnosti bola schopnosť ponúknuť portfólio produktov ušitých na mieru našim zákazníkom za primerané ceny v rámci regiónov, ktoré nám umožnili pozorne reagovať na potreby špecifických trhov.”

graf: htc.com

Firma vstúpila do prvej z niekoľkých strategických partnerstiev zameraných na podporu novej kategórie produktov. Spolupráca s Under Armour, oznámená na CES v Las Vegas na začiatku januára, prinesie na trh zariadenia zamerané na zdravie a fitness pre športovcov všetkých úrovní

ikona

HTC v Q3 2014 klesli tržby. Stále však vykazuje ziskHTC zverejnilo svoje hospodárske výsledky za tretí tohtoročný kvartál. Výrobca si udržal tempo na väčšine trhov, a to najmä vďaka vlajkovej lodi HTC One (M8) a smartfónom radu Desire.

V práve prebiehajúcom kvartáli očakáva HTC výnosy v rozsahu 41,5 mld. TWD až 45 ld. TWD a hrubý zisk vo výške 19,5 % až 20 %.

(1 EUR = 35,808 TWD, kurz NBS k 12. 2. 2015)

Zdroj: tlačová správa, htc.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 12.02.2015 - 13:47

Ktovie kolko predali fonov za 4Q. Ale zrejme menej ako 9 miliónov. Bo výrobcovia na konci prvej desiny Coolpad, ZTE predaju okolo 9mega za kvartál..

Celá diskusia 1 príspevok