Samsung Galaxy S5: OTA aktualizácia na Android 5.0 už aj na Slovensku

Najnovšia verzia operačného systému Android 5.0 sa Európou šíri už niekoľko týždňov. V posledných dňoch sa dostala aj na väčšinu slovenských zariadení s kódovým označením SM-900F.

Postupné rozširovania aktualizácie na najnovšiu verziu Android 5.0 Lollipop cez bezdrôtovú službu OTA (Over the Air) sa v posledných dňoch dostala aj na Slovensko. Sprístupnená bola už skôr, no väčšine používateľov sa zobrazila len cez počítačový softvér Kies, takže na inštaláciu nového firmvéru bolo potrebné pripojiť smartfón k počítaču cez USB kábel. Teraz vám stačí Wi-Fi alebo mobilné dáta operátora.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy S5 - lepší, než sa na prvý pohľad zdáRecenzia vodeodolnej vlajkovej lode s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, snímačom odtlačkov prstov a integrovaným meračom srdcovej frekvencie.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

V posledných dňoch sa tým, čo dosiaľ neaktualizovali iným spôsobom, objavila informácia o dostupnosti Androidu 5.0 v notifikačnej lište. Update má veľkosť približne 950 MB, preto odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie. Výrobca zároveň upozorňuje, že na úspešnú aktualizáciu sa vyžaduje 3 GB (!) voľného miesta. Preto si pred sťahovaním nezabudnite skontrolovať veľkosť vášho úložného priestoru.

ikona

Google I/O: Nový Android, platforma pre rozvojové trhy, TV, autá a fitnessOtváracia prednáška najväčšej tohtoročnej vývojárskej konferencie Googlu sa niesla najmä v znamení noviniek v operačnom systéme Android. Na jeseň príde jeho nová verzia, no uvidíme ho aj v lacných mobiloch pod 100 dolárov, v automobiloch a nových televízoroch.

Medzi najvýraznejšie zmeny patrí úprava používateľského prostredia v štýle material dizajnu spoločnosti Google. Vylepšenia sa dočkala napríklad uzamykacia obrazovka, na ktorej sa zobrazujú dôležité notifikácie. Pri manuálnej úprave jasu z notifikačného centra lišta zmizne a vy priamo v menu aplikácie vidíte, ako bude výsledný jas vyzerať a podľa toho jas upraviť. Nepríjemným zistením je však absencia tichého režimu v ponuke nastavení. Odteraz máte na výber len normálny režim alebo vibrovanie. Nepochopiteľný krok výrobcu. Zmenou dizajnu prešla aj aplikácia Telefón a Kontakty.

Ako ste spokojní s novým Androidom 5.0 vy?

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

kuco 01.02.2015 - 19:10

..za malo. Ja tvrdo čakám Lollipop pre GT-i9505 (Galaxy S4). Nieže by som ešte neskúšal ale bola to GE 5.0 a ja ju chcem kuknut s TouchWiz ako bude vyzerať

Profile picture for user pan.el.x10@gmail.com

pan.el01.02.2015 - 19:26 Trvalý odkaz

to kuco:
nieco sa ti rysuje
http://goo.gl/msQS5B

ja cakam na lizatko pre s5mini
btw ak si ho skusal
da sa ten material look
prehodit na tmavy podklad priamo alebo
na to potreba nejaku dalsiu apk ako temu

biely dialer pre mna "duvenblejt"
a vobec svetle prostredie
cele zle

kuco01.02.2015 - 20:13 Trvalý odkaz

No ta aktualizácia sa týka iba GT-i9500 a Ruska. Myslim ze uz coskoro príde aj pre GT-i9505

Ja som mal Echoe custom rom Google Edition a bola aj v čiernej. Samozrejme pri rom tohto typu môžeš aj prepnúť.
Mna zaujima Lollipop pre Samsung TouchWiz prostredie. GE je cista a dobra tak pre tablety. Chyba vela vychytavok co vlastne S4ku robi dobrou

kuknut si ju môžeš aj tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2555569 no pre S4mini tam nieje :(

Daor3202.02.2015 - 09:55 Trvalý odkaz

Uz sa mi to stiahlo... tie farby su hnusne... cele to vyzera ako detska omalovavanka... uplny krok spat. Velke sklamanie...

above02.02.2015 - 13:40 Trvalý odkaz

a preco by sa nedal dat tichy rezim....
pekne vsetko funguje, treba si viac prestudovat, ako funguje novy android a nie hned pisat hluposti...

Celá diskusia 12 príspevkov