Honor 6: po aktualizácii prostredia EMUI 3.0 nenastavíte alternatívny launcher

Po nedávnej aktualizácii používateľského prostredia Emotion 3.0 UI zaznamenal náš čitateľ problém s možnosťou zvoliť si alternatívny launcher ako predvolený. Táto možnosť zo systému zmizla.

Nová značka Honor sa na našom trhu uviedla dvomi novinkami. Cenovo dostupným modelom Honor 3C, ktorý je podľa nášho recenzenta Matúša kandidátom na ľudový mobil roka, a vybavenejší Honor 6. Ten ponúka za prijateľnú cenu výbavu drahých high-endov. Obidva spája operačný systém Android doplnený o používateľské prostredie výrobcu Emotion UI, známe z produktov Huawei, ktorá za značkou Honor stojí.

Grafické prostredie pripomína, vynechaním samostatnej ponuky s aplikáciami, systém iOS. Všetky aplikácie tak nájdete na domácich obrazovkách, a pri väčšom množstve nainštalovaného softvéru to môže byť problém. Komu sa nechcú vytvárať početné priečinky, ktoré pomôžu “upratať chaos” na obrazovkách, môže zavítať do obchodu Google Play a stiahnuť si nejaký alternatívny launcher. Obľúbený je napríklad Nova launcher.

ikona

Honor 6 - lákavá päťpalcová vstupenka do prvej triedyRecenzia výborne vybaveného, elegantného a cenovo dostupného androidu s 5'' Full HD displejom, 3 GB RAM, osemjadrovým procesorom a dobrou výdržou.

S nedávnou aktualizáciou na verziu EMUI 3.0 však prišiel problém. Stretol sa s ním náš čitateľ Lukáš, ktorý po update zistil, že Nova launcher nemôže nastaviť ako predvolený. Z nastavení obrazovky totiž zmizla ponuka Domov, kde sa launcher aktivoval. Po kliknutí na aplikáciu Nova launcher sa síce alternatívne prostredie nahodí, no po stlačení tlačidla domov sa všetko vráti do pôvodného stavu.

ponuka Upraviť domov v novej verzii chýba

Požiadali sme zástupcov spoločnosti Honor o vyjadrenie sa k problému, po získaní odpovede ju doplníme do článku. Ich prvá reakcia, že vina je na strane tretích strán nie je veľmi presvedčivá. Zvoliť ako nastavený iný launcher sa nedá so žiadnym z nich. Problémom je, že zo systému zmizla možnosť označiť nainštalovaný launcher ako primárny. Či to bol zámer výrobcu alebo nedopatrenie zisťujeme.

Stretli ste sa aj vy s podobným problémom ako Lukáš? Využívate náhradný launcher na svojom androide?

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 30.01.2015 - 14:24

Ponuka domov sa zvycajne objavi po doinstalovani alternativneho launchera. Alebo mozno pomoze vymazat data predvoleneho launchera? Len tak zbrucha, ale urcite to citatel skusal.

lukas8730.01.2015 - 15:12 Trvalý odkaz

Môžem potvrdiť, že to naozaj nejde. Mal som predtým nova launcher a po aktualizácii mi nejde. a to som urobil aj factory reset a znova naištaloval Novu...a nič...to isté aj pri Go launchery, Apex...tá ponuka tam jednoducho chýba a nejde to nahodiť ani cez samotnú aplikáciu, jednoducho ťa to nepustí a vráti ťa to do originálu po stlačení homebuttonu... Dosť ma to hnevá

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.01.2015 - 15:32 Trvalý odkaz

A co zablokovanie EmotionUI? Je to ako aplikacia, da sa zakazat/odinstalovat/vratit na tovarenske nastavenia?

lukas8730.01.2015 - 16:01 Trvalý odkaz

Nič také nejde. Skúsil som ísť do aplikácií a na Huawei Domov som dal vynútiť zastavenie a vymazanie údajov a jediné či mi to urobilo, že mňa to vrátilo na domácu obrazovku a všetko čo si pracne rozdelil do rôznych priečinkov mi úplne vyhádzalo na domácu obrazovku. ROZHODNE NEODPORÚČAM!!!

lukas8730.01.2015 - 16:21 Trvalý odkaz

A ešte jedna vec. Keď som toto urobil zmizla mi úplne aplikácia fotoaparátu, je nutné urobiť reset...už to skúšať nebudem :D

Celá diskusia 14 príspevkov