Bluetrek Levi's

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Štýlové bezdrôtové handsfree s pohodlným nosením na krku.

Základné parametre:

rozmery: 49 x 19 x 10 mm,

hmotnosť: 10 gramov (zistená),

dvojfarebná LED,

Bluetooth 1.2 do 10 m,

výdrž do 7 h hovoru / 250 h pohotovosti

starší typ microUSB pre nabíjanie

Obsah balenia:

handsfree, retiazka na krk s príveskom pre uchopenie slúchadla, háčik na ucho, tri gumené násady, nabíjačka, potrebné dokumenty.

Levi's je svetoznáma firma, ale to, že je na trhu aj Bluetooth handsfree tejto značky som až do minulého týždňa nevedel. Bluetrek Levi's síce nie je žiadnou novinkou, ale stále sa jedná o štýlovú záležitosť, ktorej ani z technologického hľadiska nič nechýba.

V balení sa nachádza aj praktická retiazka na krk, ktorá obsahuje aj prívesok pre uchopenie slúchadla. To bol aj hlavný dôvod, prečo ma slúchadlo Levi's zaujalo. Už dávnejšie som s obľubou používal slúchadlo Nokia BH-800, a to hneď z viacerých dôvodov - bolo malé a ľahké, ale hlavne spolu s retiazkou na krk tvorilo praktický a elegantný módny doplnok. Nemal som tak problém s nosením slúchadla - vždy viselo na krku. To isté platí aj pre Bluetrek Levi's.

Uškrtenia sa báť nemusíte, retiazka sa pri silnejšom potiahnutí roztvorí v na-to-určenom bode.

Pred prvým zapnutím výrobca odporúča nabitie slúchadla. Nabíjanie je indikované červenou kontrolkou, ktorý pri plnej batérii zhasne. Nabíjačka sa zasúva do starého microUSB konektora, ktorý poznáme z vybraných fotoaparátov a videokamier, nedávno som ho tiež videl na jedinom mobilnom telefóne, aký sa s týmto konektorom kedy ocitol v mojich rukách - myPhone 6650.

Zapnutie prístroja uskutočníte dlhým podržaním hlavného tlačidla s diódou. Ak toto tlačidlo podržíte 7 sekúnd, namiesto zapnutia nastane hneď párovací režim. Potom už len slúchadlo vyhľadáte a do mobilu zadáte PIN 0000.

Regulácia hlasitosti sa uskutočňuje bočným dvojitým tlačidlom. Keď počas hovoru podržíte dve sekundy tlačidlo pre zvýšenie hlasitosti, vypnete mikrofón. Vtedy budete v pravidelných intervaloch zvukovo na tento stav upozorňovaní.

Jednoduchým stlačením hlavného tlačidla (diódy) aktivujete hlasové vytáčanie, dlhším podržaním vytočíte posledné volané číslo. To je aj oznámené hláskou "last number redial". Anglické hlásenia v slúchadle sa viažu aj ku zapnutiu, vypnutiu, spojení a odpojení. Je to praktické a som na to zvyknutý aj z hlasného handsfree Jabra SP700.

Pohodlie nosenia slúchadla na krku závisí od vašej ochoty mať na krku pomerne ťažkú retiazku. Je to štýlové a za štýl sa platí. Po minúte som však už ani nevedel, že na krku niečo mám. Tento systém nosenia slúchadla považujem za ideálny a nerozumiem, prečo sa nestal štandardom pri všetkých dnešných Bluetooth slúchadlách. To si vážne výrobcovia myslia, že všetci nosíme ich slúchadlá non-stop na uchu?

V uchu sedí slúchadlo veľmi dobre. Pre vaše potreby bude možno nutné vymeniť jednu z troch gumených násad.

Kvalita hovoru je na dobrej úrovni. Hĺbky chýbajú, stredov a výšok je dosť. Hlas je tak zrozumiteľnejší. Regulácia hlasitosti je pohodlná, dostatočne veľké dvojité tlačidlo nahmatáte okamžite.

Výdrž slúchadla na jedno nabitie si netrúfam hodnotiť. Aj som ho vypínal, aj niekedy nechal zapnuté počas celého dňa. Jedná sa minimálne o štandardnú dobu, výrobca udáva až excelentných 7 hodín hovoru.

Výhody:

- štýlové a pohodlné nosenie,

- hlasové prejavy.

Nevýhody:

- ťažká retiazka s držiakom,

- neštandardný nabíjací konektor.

Orientačná cena: 45,00 € / 1 355,67 Sk (profitec.sk, obchod@profitec.sk)

Záver

Ani som netušil, že sa u nás dá zohnať také štýlové slúchadlo s retiazkou, akým je model Bluetrek Levi's. Ponúka všetky štandardné funkcie, mrzí ma len, že som na ňom nenašiel žiadny obľúbený konektor (miniUSB, microUSB), takže pre nabíjanie musím používať dodávanú nabíjačku. Najviac ma prekvapila cena tohto zariadenia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu