Lenovo Vibe Band VB10 - pre Android a iOS s výdržou až sedem dní

Inteligentný náramok ponúkne vďaka E Ink technológii až týždňovú výdrž na jedno nabitie pri stále zapnutom displeji. Samozrejmosťou je zobrazovanie notifikácií a sledovanie pohybových aktivít.

Okrem dvojice veľmi dobre vybavených smartfónov predstavilo Lenovo aj inteligentný náramok Vibe Band VB10. Od série posledných hodiniek a náramkov konkurencie ho odlišuje najmä 7-dňová výdrž pri stále zapnutom displeji a pripojení cez Bluetooh.

Náramok ju dosiahne najmä vďaka E Ink displeju s rozlíšením 128 x 296 bodov (viac než 200 dpi). Ten síce dokáže zobraziť len dvojicu farieb, no okrem momentu, kedy dochádza k zmene zobrazovaných údajov (napríklad každých 60 sekúnd pri zobrazovaní aktuálneho času) nespotrebováva žiadnu energiu. Počítať ale nemôžete ani s podsvietením displeja v noci.

Na druhej strane dokáže upozorňovať na prichádzajúce hovory, textové správy a notifikácie z Facebooku, Twitteru či instant messengerov. Naraz by mal vedieť zobraziť až 200 znakov. Fitness funkcie zahŕňajú krokomer, sledovanie spánku, prejdenej vzdialenosti a spálených kalórií.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Náramok s hmotnosťou 30 gramov a rozmermi 60 x 24 x 10 mm vás upozorní v prípade straty spojenia so spárovaným smartfónom, ktorý môže bežať na Androide 4.3 a vyšších, ale aj operačnom systéme iOS. Jedno z tlačidiel na boku dokáže aktivovať vyzváňanie a pomôcť tak s hľadaním strateného zariadenia. O nabíjanie sa postará microUSB konektor a o ochranu pri športových aktivitách certifikácia IPx7 (zaručujúca výdrž pri ponorení v metrovej hĺbke počas 30 minút).

Cenovka bola stanovená na 89 dolárov, teda približne 75 eur a predaj by mal začať v apríli toho roka. Prípadní záujemci by si však mali počkať na možnosť reálneho pohľadu na náramok alebo aspoň zhliadnuť niekoľko videí. Musíme totiž priznať, že počítačový render sa náramne podaril, no od skutočného vzhľadu má pomerne ďaleko.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 07.01.2015 - 11:19

Celkom slušný náramok, hlavne obsahuje to čo od náramku vyžadujem: prezvonenie mobilu a signalizáciu pri odpojení BT. Taktiež výborná výdrž. Snáď to bude mať spoľahlivý software, bo to je najväčšia slabina týchto gadgetov.

Celá diskusia 1 príspevok