Samsung Galaxy S5: aktualizácia na Android 5.0 sa šíri Európou

Začiatkom decembra sprístupnil Samsung aktualizáciu najnovšej verzie Androidu pre svoju vlajkovú loď v Poľsku, a postupne sa šíri do ďalších európskych krajín. Najnovšie sa z nej tešia v Španielsku.

Samsung Galaxy S5 bol prvým zariadením z portfólia výrobcu, na ktorý bol pred štyrmi týždňami uvoľnený Android 5.0 Lollipop. Aj keď k nám zatiaľ nová platforma nedorazila, je len otázkou niekoľkých týždňov, kedy bude dostupná aj pre majiteľov smartfónov kupovaných na Slovensku. Posledné informácie hovoria o rozšírení “lízátka” v Španielsku.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy S5 - lepší, než sa na prvý pohľad zdáRecenzia vodeodolnej vlajkovej lode s 5,1'' Full HD displejom, Androidom 4.4, snímačom odtlačkov prstov a integrovaným meračom srdcovej frekvencie.

Dá sa očakávať, že update pre európsku verziu Galaxy S5 s kódovým označením SM-900F je len otázkou niekoľkých týždňov, možno dní. Tí netrpezliví z vás si môžu Android 5.0 nainštalovať do svojho zariadenia pomocou počítačového softvéru Odin. Súbor s novým firmvérom, spolu s návodom, nájdete na stránke www.sammobile.com.

obr: sammobile.com

Podľa prvých ohlasov je nová verzia najrýchlejším a najplynulejším softvérom, aký bol doteraz Samsungom vydaný. Máme sa tak na čo tešiť.

ikona

Google I/O: Nový Android, platforma pre rozvojové trhy, TV, autá a fitnessOtváracia prednáška najväčšej tohtoročnej vývojárskej konferencie Googlu sa niesla najmä v znamení noviniek v operačnom systéme Android. Na jeseň príde jeho nová verzia, no uvidíme ho aj v lacných mobiloch pod 100 dolárov, v automobiloch a nových televízoroch.

Zdroj: sammobile.com , sammobile.com

Diskusia k článku:

dzulio 21.01.2015 - 20:30

uz je aj pre slovensky telekom a cesku oficialnu distribuciu ETL

Celá diskusia 1 príspevok