Sony Xperia Z3 Tablet Compact - od nabíjačky sa radšej nevzďaľujte

Recenzia 8'' vodeodolného tabletu s Full HD displejom a rovnakým procesorom ako najvybavenejšie Xperie Z3 a Z3 Compact. Zabudnite však na rovnako dobrú výdrž.

Sony sa snaží. Japonskú spoločnosť pravidelne chválime za polročný cyklus obmeny jej vlajkových lodí, podarený dizajn, vodeodolnosť najvybavenejších modelov a veľmi dobrú výdrž zariadení, ku ktorým je dostupné aj množstvo príslušenstva navyše.

Súčasné smartfóny Xperia Z3 a (menšia) Xperia Z3 Compact opäť patria k tomu najlepšiemu na trhu. A platí to aj pre 10,1-palcový Z2 Tablet, preto som mal pred testovaním zmenšeného 8-palcového Z3 Tablet Compact veľké očakávania. Aby sme však všetko uviedli na správnu mieru, v označovaní, presnejšie v poradových číslach svojich výrobkov, už Sony začína mať trochu zmätok.

ikona

Základné Info: Sony Xperia Z3 Tablet CompactOsempalcový vode a prachu odolný tablet s Full HD rozlíšením, štvorjadrovým procesorom, OS Android 4.4 KitKat, plnou dátovou výbavou, 8 Mpix fotoaparátom, podporou LTE, NFC a 4 500 mAh batériou. (doplnené živé fotografie)

Kým v januári 2013 sme dostali Xperiu Z a potom v polročných odstupoch Xperie Z1, Z2 a Z3, v prípade "kompaktných smartfónov" a tabletov to tak celkom neplatí. Tie od seba delí celý rok, a preto desaťpalcový Z3 Tablet alebo malá Xperia Z2 Compact proste neexistujú.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Aby čísla a marketingové plány sedeli, tento "kompaktný tablet" s osempalcovou uhlopriečkou začína rovno s označením Z3. Žiadneho predchodcu však nemá. Zmätok, pri ktorom si radšej otvoríte web výrobcu a pozorne sledujete, čo vlastne kedy vyšlo.

Možno aj preto som hneď po otvorení krabice a vybratí tabletu zostal sklamaný. Kde je sklo na zadnej strane ako pri krásnom smartfóne Z3 Compact? Kde sú pôsobivé priesvitné boky a pastelové farby? Z3 Tablet Compact môžem mať len v bielej alebo nudnej čiernej. Na chrbte s metalickým povrchom okrem šošovky fotoaparátu, loga Sony a názvu Xperia nie je už vôbec nič, ani len LED blesk. Navyše zachytáva množstvo škrabancov a odtlačkov z pokladania na stôl.

S odtlačkami je to zlé i na displeji, ktorý bude obsluhovať aj trojicu ovládacích tlačidiel. Na modelový rad Xperia a dizajnérsky jazyk OmniBalance odkazuje aspoň celkový vzhľad, zosilnené rohy a typické kruhové tlačidlo pre zapnutie a vypnutie displeja. To však mohlo byť väčšie a ďalej od regulácie hlasitosti.

Moje oči a vkus teda zatiaľ nič veľmi nepotešilo, priznávam však, že Z3 Tablet Compact je aspoň návykovo tenučký. Hrúbka 6,4 milimetrov je skvelá na zasunutie do tašky medzi papiere formátu A4 a vďaka len 8-palcovému displeju dokonca aj medzi zošity či zápisník formátu A5. Na výšku ich presahuje o zanedbateľného pol centimetra.

Pozastavím sa ešte pri konektore pre nabíjaciu kolísku (ktorá však nie je priamo v balení) a 3,5 mm audio jacku. Aj pri nich sa váš zrak pýta "ach prečo?", ale nakoniec uznáte, že dizajn tu ustúpil praktickosti. Dva trčiace kontakty sú škaredé, no ani mňa by pri nabíjaní nebavilo vždy otvárať kryt microUSB portu. Ten zabraňuje vniknutiu vody, Z3 Tablet Compact je totiž vode a prachu odolný podľa certifikácie IP65/68, čo znamená bezpečný pobyt v 1,5 metrovej hĺbke až po dobu 30 minút. Audio jack je zase netradične na boku, no po pripojení slúchadiel zistíte, že je to veľmi praktické, nech už tablet používate otočený na výšku či na šírku, kábel nebude prekážať v žiadnej polohe.

Praktická už nie je zásuvka na nanoSIM kartu. Konkurencia ich dokáže robiť z hliníka, tu je všetko ukryté za ďalším krytom vedľa microSD karty a vyrobené z toho najmäkšieho plastu na svete. Radšej by som navliekal niť cez ucho ihly než vkladal SIM do tela tohto tabletu.

Lepšie je to pri práci so zariadením. Zo zablokovanej obrazovky sa viem dostať priamo k fotoaparátu alebo na domácu obrazovku Androidu 4.4.4. Grafická nadstavba od Sony patrí k tým menej náročným, vyladenejším a ponúkajúcim množstvo vylepšení navyše.

Vyhľadávacieho riadka Google Now sa síce nezbavíte, no aj tak pre vaše aplikácie a widgety zostane voľná mriežka 6 x 5 ikon. Tradičný spodný riadok, ktorý sa nehýbe ani pri skrolovaní medzi základnými obrazovkami, navyše ponúka ďalších 6 pozícií (namiesto obvyklých štyroch). Škoda len, že môj obľúbený Aix Weather Widget s prehľadom teploty a zrážok pre najbližších 24 hodín bol vždy rozbitý.

K lište rýchlych prepínačov sa dostanete až po prekliknutí z notifikácií alebo gestom dvoma prstami. Skratky pre zapnutie Wi-Fi, Bluetooth, NFC, letového režimu či ďalších, si viete ľubovoľne upraviť. Dlhé stlačenie navyše zobrazí priamo príslušnú ponuku v nastaveniach.

Displej má aj vďaka grafike nadstavby príjemné farby, vďaka Full HD rozlíšeniu je zas všetok obsah krásne jemný a skvelé pozorovacie uhly doplnia ďalšie lahôdky v nastaveniach. Režim X-Reality je skôr reklamnou značkou, no s vyvážením bielej a samostatnou reguláciou pre červenú, zelenú a modrú zložku sa dá skutočne vyhrať.

Sony odkopírovalo aj niektoré funkcie od konkurencie. Nechýba tu držanie rozsvietenej obrazovky počas práce s tabletom (Inteligentné podsvietenie) ani mód pre ovládanie v rukaviciach. Netuším však, prečo pri ňom tablet na displeji zobrazuje obrovský kruh okolo miesta, kde ste sa ho dotkli a prečo potom na všetky dotyky reaguje až priveľmi citlivo. Rozsvietenie i zhasnutie dvojitým zaťukaním namiesto stláčania vypínača naopak funguje perfektne. Výrobca sa snažil odstrániť aj najnenávidenejšiu vlastnosť tabletov - otáčanie obrazovky aj vtedy, keď ležíte v posteli a zvalíte sa na bok. "Inteligentné otáčanie obrazovky" sa snaží pozorne rozlišovať, ako rýchlo zariadenie otočíte. Na základe toho odhaduje, či obraz naozaj chcete prevrátiť, alebo ste sa len opreli do matraca. Darí sa to žiaľ len v približne polovici prípadov.

Niekedy som si nerozumel ani s trojicou ovládacích tlačidiel Spať, Domov a Multitasking. Asi je dobre, že sú priamo na displeji, kedže 8-palcový tablet používam v režimoch na šírku a na výšku približne 1:1, a v tomto ohľade sa ich otáčanie veľmi hodí. Hnevá ma však, že ich Android vo fullscreen režime skrýva. Vypnutiu Real Racingu 3 tak predchádza zbesilé klikanie a točenie prstom okolo spodného okraja, kým sa konečne vysunú a ja môžem stlačiť "domček".

Schizofrenické je to najmä v momente, keď si nejaký úkon po pár sekundách rozmyslím - tablet držím na výšku (tlačidlo Home mám pri spodnom okraji), klikám na ikonu hry a okamžite ju chcem aj zavrieť. Matlanie prsta okolo spodnej hrany však už nič nevyrieši, systém sa totiž medzičasom prepol do fullscreen režimu a kúzelná trojica tlačidiel sa už zrazu vysúva z ľavej strany… Tak sa buď rýchlo prispôsobím, alebo prerúčkujem o 90° do landscape orientácie, hru zavriem a zasa rúčkujem naspäť.

Promptnejšia by mohla byť aj automatická regulácia podsvietenia. Videl som už aj lepšie výkony. Naopak, unikátom Sony sú Malé aplikácie pod zoradené ponukou multitaskingu. Miniatúrne programy sa zobrazujú v plávajúcom okne nad všetkými ostatnými aplikáciami. Takto si môžete zobraziť napríklad stopky, prevodník mien, ďalší webový prehliadač či kalkulačku. Sťahujú sa klasicky z Google Play, no fungovať budú len na zariadeniach od Sony. Až neskôr som sa dozvedel, že ich možno minimalizovať k okraju obrazovky aj bez straty ich obsahu v nich. Zaslúžili by si intuitívnejšie rozhranie, niekoľkokrát som si totiž omylom zrušil stopky, v ktorých stále prebiehalo nejaké meranie. Pri opätovnom otvorení miniaplikácie už bolo všetko zresetované.

A čo hardvérové parametre? Tablet sa nespomaľuje, neseká, pokiaľ vás nevytáčajú práve schované tlačidlá, režim ovládania v rukaviciach alebo Inteligentné otáčanie obrazovky, je všetko fajn. Odporúčam však trikom (viacnásobným klepaním na Informácie o tablete a Číslo zostavy) povoliť nastavenia pre vývojárov, kde následne dokážete vypnúť všetky dlhé prechodové animácie. Zážitok z tabletu bude ešte lepší.

Pri pohľade na technické špecifikácie Xperie Z3 Tablet Compact si koniec-koncov Sony žiadne zaváhania dovoliť nemôže. Operačná pamäť na úrovni 3 GB (voľná zostáva väčšinou približne polovica) a štvorjadrový Qualcomm Snapdragon 801 sú rovnaké, ako pri smartfónoch Z3 a Z3 Compact. To isté platí pre grafické jadro Adreno 330. Neodpustím si však priame porovnanie s naposledy používaným iPhonom 6 Plus. Oba majú Full HD displej, no spomínaný Real Racing 3 proste vyzerá lepšie a plynulejšie na iOS. Či je to vyšším grafickým výkonom iPhonu alebo len prostou fragmentáciou hardvéru, kedy sa EA oplatí spraviť jednoduchšie textúry (avšak s istotou funkčné na akomkoľvek Androide), nechám na vás. Fakt je to však neodškriepiteľný, a pre niekoho možno podstatný. Real Racing totiž nebude jediný. Úder však môžeme okamžite vrátiť na druhú stranu - kým na prvom Full HD iPhone je množstvo neprispôsobených aplikácií vyslovene hnusných, softvér z Google Play si poradí s takmer akýmkoľvek rozlíšením aj bez ďalších aktualizácií a zásahov vývojárov.

Xperia Z3 Tablet Compact ponúka 11,2 GB voľného miesta pre používateľa. Ak by to nestačilo, microSD slot pojme kartu s ďalšími maximálne 128 GB.

Systém ponúka množstvo aplikácií navyše. Nechýba tu FM rádio s RDS, ktoré automaticky preskenuje celé pásmo a práve prehrávanú skladbu rozpozná cez TrackID (obdoba Shazamu), prehrávač hudby Walkman zas dokáže nájsť covery albumov a Movie Creator vytvorí film z fotografií a videí v úložisku (podobne ako HTC Zoe). Majitelia novších televízorov alebo konzoly PlayStation možno využijú aj spojenie s nimi a funkciu Throw (prenos obrazu na väčšiu obrazovku), deti zase možnosť kreslenia v Skica.

Už som spomínal, že nášmu tabletu nechýbal ani slot na nanoSIM kartu. Okrem dátovej LTE konektivity viete prijímať aj SMS správy a vykonávať klasické telefónne hovory. Inteligentné vyhľadávanie v telefónnej aplikácii si poradí aj s diakritikou a ani ona, ani rozhranie pre textové správy sa nijako nelíši od už známych smartfónov značky. Z3 Tablet Compact však nemá klasické slúchadlo, telefonáty teda budú automaticky prepnuté na hlasitý reproduktor. Osempalcového obra totiž pochopiteľne nikto nebude chcieť držať pri uchu.

Aplikácii fotoaparátu v smartfónoch od Sony už dlhodobo nerozumiem, a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Režim Superior Auto väčšinou funguje výborne, automaticky totiž nastaví scénu pri slabom osvetlení, zapne HDR alebo aktivuje makro. Problémom je však to, že vás k žiadnym nastaveniam ani nepustí. Kvôli nim sa musíte prepnúť do manuálneho režimu.

Záznam videa ponúkne pauzu, stabilizáciu SteadyShot a maximálne Full HD rozlíšenie. Predná kamera bez autofokusu zvládne Full HD záznam a 2,2 Mpix snímky. Niekoho možno potešia aj fotografie so zvukom, režim virtuálnych objektov v snímanom obraze alebo živé streamovanie videí priamo na YouTube. Pri ich prehrávaní vám však zostane len veľmi priemerný zvuk z reproduktorov v tele tabletu. Vždy keď je to možné, použite svoje slúchadlá.

Najzásadnejším problémom bude bohužiaľ výdrž na jedno nabitie. Hoci je v nastaveniach prítomná položka správa spotreby, fantastické čísla Xperie Z3 alebo Z3 Compact sa tu ani zďaleka nekonajú. Batéria s kapacitou 4 500 mAh je síce z pohľadu konkurencie nadpriemerná, no v praxi nestačí. Pri písaní recenzie som si odpojil plne nabitý tablet a po detailnom listovaní v systéme a počúvaní hudby cez slúchadlá mi v tomto momente zostáva už len 60 %. Využitie batérie aktuálne hlási chabé 4 h a 32 min.

Niektoré tablety excelujú hlavne pri pripojení na Wi-Fi, kedy nepoužívané zariadenie vydrží aj 5 dní (samozrejme so zhasnutým displejom). Tu mám už prvý deň večer len 70 %, a to som ho ani nezobral do rúk. Som presvedčený, že Z3 Tablet Compact vďaka väčšiemu displeju vybijete skôr, než smartfóny Z3 alebo Z3 Compact. O 45 % (oproti Z3), respektíve o 73 % (oproti Z3 Compact) väčšia batéria skrátka nedokáže kompenzovať o 2,8'', resp. 3,4'' väčší displej.

V prospech Z3 Compact hovorí aj "len" HD rozlíšenie a test kolegu Matúša potvrdzuje, že práve ona vydrží na jedno nabitie najviac. Režim Stamina spolu s obrazovkou vypne aj Wi-Fi a uspí väčšinu aplikácií. Prídete o sťahovanie notifikácií či kontrolu e-mailov a výdrž v stand-by režime natiahnete o polovicu, no v prípade surfovania na internete či pri prezeraní videí ani tento šetriaci mód nijako nepomôže.

Doteraz som sa v texte vyhýbal zmienkam o klávesnici. Na tej systémovej sa píše veľmi dobre a vývojári mysleli aj na možnosť zapnúť si návrhy slov, vibrovanie a zvuky pri dotyku či samostatný numerický riadok. Tablet ponúka samostatnú klávesu pre bodku a čiarku už v základnom rozložení a zísť sa môže aj možnosť rozdelenia klávesnice pre pohodlnejšie písanie palcami alebo zmenšenie a odopnutie zo spodného okraja obrazovky. Vyčítať jej môžem len jedno jediné - klávesa pre enter/vyhľadávanie nie je úplne dole (najbližšie k palcu) ale o riadok nad Shiftom. Opäčne by to dávalo väčší zmysel, takto musíte pri potvrdzovaní adresy v prehliadači mierne prehmatávať.

Niekoľko dní som spolu s tabletom používal aj externú klávesnicu BKB10. Zaujala ma krásnym minimalistickým prevedením (spodok je dokonca vystužený tenučkým hliníkovým plátom) a dostatkom funkčných kláves. Samostatné tlačidlo má internetový prehliadač, trojbodka otvárajúca menu v Android aplikáciách, e-mailový klient/Gmail a dokonca aj funkcie Copy, Paste a Insert pre prácu s textom. Rozloženie je prakticky plnohodnotné, tak ako ho poznáme z väčšiny notebookov, klávesnica je však pochopiteľne užšia. Práve na 260 mm šírku si spolu nižším 1,2 mm zdvihom tlačidiel budete zvykať najdlhšie.

Rozostup kláves je 17,4 mm. Vo väčšej mierke a s väčším zdvihom by som BKB10 rozhodne prijal aj na svojom stole, používanie na cestách s tabletom by zas vylepšila drážka slúžiaca ako stojan, do ktorého by sa zacvakával. Takto totiž bude položený niekde na stolíku vo vlakovom kupé, no vy nedostanete možnosť nastaviť si uhol, pod akým sa pozeráte na displej. Taktiež doteraz netuším, na čo slúži štvorica penových obdĺžnikov v jej rohu.

Operačný systém Android v Xperii Z3 Tablet Compact je pre používanie s externou Bluetooth klávesnicou skvele pripravený, po krátkej zmene v nastaveniach bude fungovať aj písanie diakritiky a špeciálnych slovenských písmen, hoci klávesnica samotná má len anglické popisky. Spárovanie môže prebehnúť jednoduchým dotykom prostredníctvom NFC. Toto má Sony naprieč celým svojim príslušenstvom vyriešené výborne. Počas testovania sa mi klávesnicu vybiť nepodarilo, kedže výrobca udáva výdrž až 3 mesiace, energiu však v prípade potreby doplníte akoukoľvek bežnou nabíjačkou s microUSB káblom.

Výhody:

+ príjemná hmotnosť 270 gramov

+ veľmi tenké telo

+ dostatok výkonu a 3 GB RAM

+ notifikačná dióda

+ NFC

+ podarená grafická nadstavba

+ široko prispôsobiteľná systémová klávesnica

+ telefónny a dátový modul

Nevýhody:

- slabá výdrž batérie

- zadná strana náchylná na odtlačky a škrabance

- pomalé nabíjanie dodávanou 1,5 A nabíjačkou (z 0 - 100 % viac než 4 hodiny)

- skrývajúce sa systémové tlačidlá vo fullscreen aplikáciách

Orientačná cena: od 380 € / 500 eur (Wi-Fi / LTE) (Pricemania)

Na jeden záber: Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Záver

Oba smartfóny Xperia Z3 a Z3 Compact patria k tomu najlepšiemu na trhu. Najnovší osempalcový Z3 Tablet Compact s nimi síce zdieľa časť z názvu, no jeho dizajn už až tak podarený nie je. Na výber dostanete len z dvoch farieb a minimálne naša čierna bola veľmi náchylná na zachytávanie odtlačkov prstov a škrabance.

Tablet môže zaujať každého, kto hľadá Full HD displej a ultimátnu výbavu totožnú s vlajkovými modelmi japonského výrobcu. Ten si užije aj premyslenú grafickú nadstavbu či klávesnicu. Z pohľadu výdrže je však tablet sklamaním, a preto je podľa mňa v modelovej ponuke Sony tak trochu navyše. Lacnejšia Wi-Fi verzia bude určite lákavejšia, zákazníka pre náš LTE variant s možnosťou telefonovania cez hlasný reproduktor si kvôli cene už veľmi predstaviť neviem.

Klasickú 5,2-palcovú Xperiu Z3 možno bez preháňania zaradiť medzi top zariadenia a 4,6-palcovú Xperiu Z3 Compact často označujeme ako ešte o niečo výhodnejšiu kúpu. Z tabletov mi potom dáva zmysel 10,1-palcový Sony Xperia Z2 Tablet so 6 000 mAh batériou, no tento hybrid nie. Nezmestí sa do vrecka ako klasické smartfóny, a ani výdržou na jedno nabitie na ne nestačí.

K tabletu sme si vyskúšali aj Bluetooth klávesnicu BKB10 - dizajnovo podarené príslušenstvo za cenu približne 58 eur s bleskovým párovaním cez NFC a podporou slovenčiny. K dlhým textom písaným na počítači by som však potreboval o niečo vyšší zdvih klávesov a na cesty zasa možnosť pripevniť tablet pod nejakým uhlom. A to sa, žiaľ, nedá.

Diskusia k článku:

punkton 15.12.2014 - 02:46

Podľa mňa hrozná recenzia. Inde tento tablet chvália a tu? Samé hanenie. Chceli by ste sklo na zadnej strane tabletu? Omg, na to nemám slov. (btw ani pochvaleny Z2 Tablet nemá sklo, veď by to aj bola blbosť a stavím sa, že v jeho recenzii to nikomu ani nenapadlo, že by mal mať sklo v zadu :-D) Sťažovať sa na skryvanie navigačnej lišty, to som ešte v živote nepočul! Treba sa naučiť asi s tabletom zachádzať! Slot na sim kartu vraj z lacného plastu. Ešte raz, omg! Ako som dal do môjho smartfonu sim, nevybral som ju ani raz a tak to robím vždy, nevidím dôvod ju vyberať, preto nechápem načo riešiť takú sprostosť. Či sa chystáte vyberať SIM kartu ráno večer? Prvý krát, fakt prvý krát čítam, že sa niekto sťažuje aj na magnetický konektor, ktorý Sony používa! Neviem čo je na tom hnusné?! Sony ho používať na každej vlajkovej lodi a nikto sa nesťažuje, ale tu je hnusný. A baterka? Za tie 4h 32min bol displej zapnutý koľko? 4:32? V tom prípade s vydrzou nie je žiadny problém. Aj keby to bolo menej, tak by to bolo v pohode. Ja nechcem teraz aby to znelo akože som ultra Sony fanúšik, snažím sa na veci pozerať objektívne. Ale táto recenzia? Odpad. A nejde len o to "chvalenie", ale celkovo je ta recenzia zle napísaná, zle sa číta a kopec veci vôbec nerieši. Akoby ste testovali nejakého "čiňana", ktorý sa vám dostal na 15 minút do rúk.

x_newys15.12.2014 - 14:43 Trvalý odkaz

ani sa mi na tuto "recenziu" nechcelo reagovat alu musim so vsetkym vyssie suhlasit.od kedy sa recenzuje nazov produktu?zatial sa mi na rozdiel od inych znaciek pri sony nestalo ze by som sa v produktoch stratil....zadny kryt je na dotyk vyborny, odtlacky sa vyskytuju velmi malo a omnibalance ala Z3 compact s priesvitnymi bokmi ..chvala bohu ze ho vynechali. biela a cierna nudna? mam ciernu verziu a pri ostatnej ciernej technika sa v obyvacke na stojane jasne vynima - neviem si tam predstavit nieco pastelove.zvysok bol popisany vyssie - ale to s tou vydrzou a este v nadpise - to by ste si mali odpustit. vydrz je nadproemerana - len pre porovnanie mame doma este samsung galaty tab 3 8" a jeho vydrz je asi 3x nizsia!!! autor by sa viac mohol povenovat multimedialnym funkciam, audio vystupu, funkcii Throw (v routri mam zapichnuty 1TB disk s hudbou a prave po pripojeni disku priamo vo walkmen aplikacii mozem vsetko hned prehravat priamo do receivra, filmy detto) , telefonaovanie spolu s
Bluetooth BRH10, zrkadlenie obrazovky napr. youtube z tabletu priamo do TV, prehravanie FLAC, kvalita stereo repro - to vsetko v kvalitnom, vodotesnom,kompaktnom tele. Velmi sa cudujem ze ste taktuo recenziu vypustili do sveta.pamatam sa ako Richard vychvalil napr xperiu z ultra a tento tablet je este minimalne o triedu vyssie..viem to priamo porovnat s mojim pouzivanim tohto tabletu a musim povedat ze tato recenzia je cele zle...

Knoxville15.12.2014 - 15:51 Trvalý odkaz

No," vecne nespokojne duo" Krajcovic,Risko.Recenzent sa permanentne nevenuje podstatnym veciam.Potom jeho kvazi"recenzie" vyznievaju chaoticky,neobjektivne a az negativne zaujato...
Ze sa nehanbite takto odflaknutu recenziu vobec pustat von...

Michal15.12.2014 - 19:42 Trvalý odkaz

No po prečitaní som bol tak znechutený, že som važne nemal chut ani reagovat. Akože recenzovat produkt tak, že ho pochovate pod čiernu zem aj za to, že sa Vám zda že ten názov produktu je neprehladný a myslite si, že sam vyrobca sa v tom stratil. Silou mocou nájst čokolvek čokolvek zlé, subjektívne zle zo strany autora... Jedno obyčajne hanobenie všetkeho čo sa da, jedno obyčajne sprosté ohovaranie z ktoreho ide pri každom riadku až cítit protizaujatost. takto neobjetktivnu recenziu som snáď ešte nečítal a neveril by som, že sa jej dožijem na fony.sk. O produkte som čítal a videl mnoho zahraničných recenzií a videorecenzií. Tablet dostal globalne ohodnotenie najlepšie z najlepších hlavne pre svoju nekompromisnú výbavu, krásny display, výborné audio, prehladnu nadstavbu, kvalitnu konštrukciu a vysoko nadpriemernu výdrž a to všetko extra tenkom a vobec najlahsom tablete, ktorý je ešte aj vodotesny. Všade sa z neho išli pos... so slovami, že "takto si predstavujeme tablet".. Zariadenie ktore vo svojej triede ma suverenne najlepší display, výdrž, výbavu, výkon a bezkonkurenčne najnižsiu hmotnost a globalne je lepší ako podstatne vačšie a drahšie zariadenia. Toto som ja postrehol zo zahraničných recenzií. S týmto nazorom vysloveným v tejto recenzii prosto nemožem suhlasit len principialne, z dovodu silnej protizaujatosti a aj z dovodu, že autor tejto recenzie je zrejme prvým a jedinym na svete s týmto nazorom.

ondrakomous15.12.2014 - 19:57 Trvalý odkaz

recenze je uplne v cajku, ani mi to nevyzniva nijak negativne, spis to potvrzuje veci, na ktery jsem u sony zvyklej.

Celá diskusia 34 príspevkov