Telekom pokrýva LTE sieťou už 47 % populácie

Telekom začal s komerčnou prevádzkou LTE ako prvý zo slovenských operátorov, a stále si udržuje náskok v rozsahu pokrytia.

Telekom stále rozširuje svoju 4G sieť a v posledných týždňoch pribudlo LTE pokrytie do miest Detva, Kežmarok, Levoča, Nemšová, Nová Baňa, Rimavská Sobota a Senica. Začiatkom decembra už operátor pokrýval sieťou štvrtej generácie 60 miest, ďalšie pribudnú ešte do konca roka.

Telekom navyše už nepokrýva iba všetky krajské a desiatky okresných či ďalších miest, ale súčasne ponúka signál aj v ich okolí a prináša ho do desiatok ďalších obcí. Podľa plánov boli pokrývané ďalšie obce v Podunajskej nížine či ďalších regiónoch.

ikona

Telekom: zdieľanie dát a LTE už bez príplatkuTelekom uvedie od stredy viaceré novinky pre využívanie mobilných dát v sieťach 3G i 4G. Menia sa podmienky používania dát v LTE sieti, využitie dát na Happy programoch a do ponuky pribudne nová služba zdieľania dát.

Pokrytie pribudlo v obciach: Badín, Bernolákovo, Blatné, Brehy, Hamuljakovo, Hrubý Šúr, Hviezdoslavov, Jabloňové, Kráľová pri Senci, Miloslavov, Orovnica, Pernek, Reca, Rovinka, Šenkvice, Štvrtok na Ostrove, Veľký Grob, Vlkanová a Vysoká pri Morave.

Pokrytie vo svojej lokalite si môžete overiť na stránke operátora www.telekom.sk

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Brano 10.12.2014 - 14:36

Telekom podivne rozsiril svoje pokrytie na mape a pridal nieco ohladom narodneho roamingu. Bohuzial len na papieri, zrazu zaznacil pokrytie aj tam kde realne nie je a ani nikdy nebolo(3G). Doteraz telekom urcoval pokrytie pomerne presne ale zda sa ze uz aj panov z telekomu opantal marketing a percenta pokrytia ich nepustia :D

Milenec10.12.2014 - 20:00 Trvalý odkaz

Žiaľ, máš úplnú pravdu Lamah.

zilincan10.12.2014 - 20:35 Trvalý odkaz

Ahoj Lenka. Si asi zamilovana :)
Skus pozriet nadpis clanku. Populacia ... Populacie.

Lenka Ivančíková10.12.2014 - 23:31 Trvalý odkaz

ach, jasne. dakujem.

Celá diskusia 4 príspevky