Samsung E1100

PRVÝ KONTAKT s low-endom Jednoduchý mobil s hodinkami, budíkom, kalkulačkou a kalendárom.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická,

OS: vlastný,

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz

rozmery: 105 x 44 x 15 mm,

hmotnosť: 70 gramov (zistená: 72)

displej: pasívny, 65 536 farieb, 128 x 128 b., 29 x 29 mm, uhlopriečka 39 mm (1,5''),

fotoaparát: -

pamäť: 200 kontaktov, 100 SMS,

správy: SMS,

globálny prenos dát: -

lokálny prenos dát: kábel (Samsung konektor),

hudba: -

ostatné: stopky, kalendár, časovač, budík, prevodník,

batéria: AB043446TE, ??? mAh,

výdrž: do 7 h hovoru / 500 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Neobsahuje/nepodporuje:

fotoaparát, aktívny pohotovostný režim, pamäťové karty, MMS, e-mail, RSS, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, IrDA, Bluetooth 2.0 + EDR, mass storage, Wi-Fi, MP3/AAC prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio, A2DP, rozpoznávanie hudby, Java, minimalizácia (Java) aplikácií, multitasking, internetový prehliadač, videohovor, prehliadač dokumentov, GPS, blogovanie, akcelerometer,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

finálna,

Obsah balenia:

telefón, nabíjačka, potrebné dokumenty

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Nový

je jednoduchý mobil určený len pre tie najzákladnejšie potreby, akými sú telefonovanie, či práca so správami. Keďže sa Samsung E1100 predáva za cenu okolo 30 €, jeho spracovanie zodpovedá tejto cene. Na nenápadnom čiernom tele klasickej konštrukcie nenájdete žiadne špeciálne prvky. Predná strana ukrýva malý displej a veľkú pogumovanú klávesnicu, ktorá zaberá celú spodnú polovicu tela. Na pravej strane sa nenachádzajú žiadne ovládacie tlačidlá, okrem otvoru na pútko v spodnej časti. tvorí kryt s logom výrobcu a štyrmi miernymi priehlbinami na lepšie uchopenie. Na ľavej strane sa nachádza nekrytý spoločný pre nabíjačku a slúchadlá. Napriek jednoduchosti ma na Samsungu E1100 prekvapila jeho nízka hmotnosť a sympatické rozmery. Telefón sa mi veľmi dobre držal v ruke.

telefónu je vyrobená z gumového materiálu a zaberá značnú časť prednej strany. Skladá sa z dvoch softvérových tlačidiel, štvorsmerného stredového tlačidla s potvrdzovacím stredom a ostatných alfanumerických kláves. Klávesnica je podsvietená výraznou bielou farbou a v tmavých miestnostiach jasne svieti. Čas podsvietenia klávesnice sa dá nastaviť.

Pasívny CSTN

s rozlíšením 128 x 128 bodov vám oproti väčším predĺži životnosť batérie. Do zariadení tohto typu ani nie je potrebné dávať lepšie a väčšie displeje. Zobrazenie farieb, pozorovací uhol a celkové vykresľovanie sú zastaralé. Displeje tohoto typu boli hitom pred piatimi rokmi v Nokiách Series 40. Páči sa mi možnosť nastavenia jasu a kontrastu v menu telefónu. Táto funkcia stále chýba napríklad mnohým Nokiám vyššej triedy. Samsung E1100 ponúka aj možnosť zvoliť si z troch predvolených tapiet a päť farebných tém. Menu je klasické - 3 x 3 - po tri ikony v troch riadkoch.

Multimediálne funkcie v tomto modeli nie sú zastúpené. Chýba mi však FM rádio, ktoré iní výrobcovia do svojich lacných modelov zvyknú pridávať.

V menu telefónu nájdete aj položku aplikácie. Pod ňou sa skrývajú pomôcky ako

, prevodník, časovač, stopky, SIM toolkit menu a tzv. "baterkové svetlo", ktoré vám displej rozsvieti na bielo. je prítomný tiež, no poslúži len na prezeranie dní. Zapisovanie údajov doň nie je možné. Namiesto toho vám poslúžia poznámky s kapacitou 70 znakov. Možný počet uložených poznámok som nezistil.

Telefonovanie so Samsungom E1100 je pohodlné. Počas hovoru môžete zapnúť hlasitý odposluch. Zvyšovanie hlasitosti je možné stlačením stredového tlačidla nahor. S hovorom je možné štandardne pracovať, no do menu sa počas neho nedostanete. Pri vytáčaní môžete využiť aj rýchlu voľbu.

si pamätá 200 uložených kontaktov. Tie zobrazuje podľa mena. Iba aktuálne vybraný kontakt zobrazuje spolu s číslom. Zoznamy zo SIM a pamäte telefónu môžu byť zobrazené zvlášť alebo spolu.

Samsung E1100 podporuje iba správy

. Editor je jednoduchý, umožňuje vložiť viacerých príjemcov. Písanie je pomerne rýchle a pohodlné. Do správ nie je možné vložiť žiadne obrázky, ani melódie, takže sa netešte ani na zabudnuté EMS. V nastaveniach si môžete zvoliť, či si želáte aby vám chodil výpis o doručení, a či si želáte ukladať odoslané správy. Tento model ponúka aj jednoduchý blacklist. Je to zoznam odosielateľov, od ktorých nechcete prijímať správy.

V menu nájdete aj jednu hru, ktorou je jednoduché

. Ďalšie hry nie je možné nahrať.

Výdrž na jedno nabitie je úctyhodná, pri takmer minimálnom používaní som ho nemusel ani raz za celý týždeň nabíjať.

Výhody:

- rozmery

- hmotnosť

- klávesnica

Nevýhody:

- absencia rádia

- displej

- obmedzený kalendár

Orientačná cena: 33 € (994,16 Sk) (epicentrum.sk)

Záver

Samsung E1100 je veľmi jednoduchý a lacný mobil určený začínajúcim používateľom mobilných telefónov, dôchodcom alebo do firiem, kde poslúži ako náhrada pevnej linky. Jeho sympatické rozmery, nenápadný dizajn a nízka cena hovoria v jeho prospech. Pochvalu si zaslúži klávesnica s dokonalým podsvietením a jednoduché intuitívne ovládanie. Konkurencia ponúka tiež veľa lacných alternatív. Medzi ne určite patrí aj Nokia 1208 s podporou MP3 melódií alebo Sony Ericsson J132, ktorý má 3,5 mm konektor, 4 MB pamäte, podporu MP3 melódií a dokonca aj FM rádio s RDS.

Produktová stránka: Samsung

Odporúčaná sekcia v diskusnom fóre: Samsung

Diskusia k článku:

Začať diskusiu