Lenovo Vibe Z2 Pro - opodstatnené obavy ostatných obrov

Recenzia výborne vybaveného dual SIM tabletofónu s 6'' QHD displejom, 3 GB RAM, 16 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou a 4 000 mAh batériou.

Nikdy nie je neskoro. Zrejme to si povedal známy technologický gigant z Ďalekého východu a pred pár dňami priniesol na náš trh aj svoje portfólio smartfónov. Ciele sú jasné. Na žiadne pokusy a okukávačky nie je čas. Vlak mobilnej techniky má už dobre našliapnuté a Lenovo si to veľmi dobre uvedomuje. Do karát mu hrá najmä to, že nejde o neznámu značku na našom trhu. Dobré meno mu robí široká paleta notebookov, stolových počítačov a tabletov.

ikona

Základné info: Lenovo Vibe Z2 ProŠpičkový dual SIM tabletofón so štvorjadrovým 2,5 GHz procesorom, 3 GB RAM, 6'' QHD displejom, 16 Mpix fotoaparátom, OS Androidom 4.4 KitKat a 4 000 mAh batériou.

Lenovo vstúpilo na náš trh vo veľkom štýle. Zo širokej palety smartfónov sa najväčšia časť pozornosť ušla pochopiteľne najvybavenejšiemu kúsku. Model Vibe Z2 Pro má v pláne riadne podkúriť súčasným high-endom a jeho esom v rukáve bude okrem špičkovej výbavy aj pomerne dostupná cenovka. Dokáže Lenovo otriasť trhom mobilných smartfónov? Nechajme sa prekvapiť.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Nová vlajková loď chce zaujať už na prvý pohľad. To sa jej aj darí. Lenovo siahlo vo svojich továrňach po poriadne veľkej formičke a prichádza s high-endom prerastených rozmerov. V tomto bode si to možno pár záujemcov rozmyslí a siahne radšej po smartfóne, ktorý nebude vytŕčať z vrecka a obslúži ho jedna ruka bez prehmatávania. Na Lenovo Vibe Z2 Pro som prechádzal z modelu Galaxy Note 4, čiže v mojom prípade to výrazný skok nebol. Ak však vlastníte smartfón kompaktnejších rozmerov a rozmýšľate o tomto kúsku, radšej si ho najprv poobzerajte v obchode. Veľkosť nemusí sadnúť každému. A so Samsungom Galaxy Note 4 si ho môžeme aj porovnať. Nová vlajková loď od Lenova meria 156 x 81 x 8 milimetrov, Galaxy Note 4 je o dva milimetre kratší, dva milimetre užší, no milimeter hrubší.

Špičkovú výbavu zabalilo Lenovo do kovového tela honosného vzhľadu. Smartfón vyzerá elegantne a súčasne aj trvácne. Unibody konštrukcia sa vydarila a všetko do seba dobre zapadá. Podľa papierových hodnôt by prechod z Galaxy Note 4 mal byť bezproblémový, no nebolo tomu tak. Kovová konštrukcia na modeli Vibe Z2 Pro sa vyznačuje hladkými líniami a pri smartfóne týchto rozmerov som to trochu pocítil. Hladký povrch mi pri prehmatávaní robil sem-tam problémy a ovládanie nebolo najistejšie. Bočné steny pochválim za oblé prevedenie, ktoré pridáva na komforte pri obopnutí telefónu jednou rukou. O hornej a dolnej stene sa to však už povedať nedá. Ich prechod do zadnej stene je dosť ostrý. A ostré sú aj hrany telefónu.

S rozložením prvkov v bočných stenách som bol viac-menej spokojný. Tlačidlo napájania je umiestnené v pravej bočnej stene a dočiahol som naň aj bez výrazného prehmatávania. Tlačidlo hlasitosti umiestnené oproti je však už o čosi vyššie a zvýšenie hlasitosti počas hovoru mi dalo občas zabrať. V hornej stene nájdeme 3,5 mm audio konektor , microUSB konektor a hlasný reproduktor si svoje miesto našli v tej dolnej. MicroUSB konektor podporuje aj pripojenie externých zariadení cez USB OTG. Mne sa podarilo pripojiť myš, klávesnicu a USB kľúč. Po pripojení terabajtového externého disku so súborovým systémom NTFS sa zobrazilo hlásenie o nepodporovanom type úložiska. Hlasný reproduktor potešil okrem umiestnenia aj kvalitou a hlasitosťou. Kvalitou by som ho zaradil medzi nadpriemer. Všímam si tu už aj náznaky hĺbok.

Ďalším tromfom novej vlajkovej lode od Lenova je podpora dvoch SIM kariet. To sa u high-endov až tak často nevidí. SIM karty vo verzii micro sa vkladajú do šuplíka v pravej stene. Vyberiete ho pomocou tenkého predmetu z balenia. Šuplík pojme dve karty, je teda dlhší a dlhší je aj samotný predmet na vysúvanie. Ihla z iného smartfónu by tu nemusela stačiť.

Všetky dôležité nastavenia týkajúce sa dual SIM nájdete pokope v hlavných nastaveniach telefónu. Môžete si tu zvoliť predvolenú SIM pre hovory, správy a dátové pripojenie. Prípadne zaškrtnúť možnosť „vždy sa pýtať“. Slot v šuplíku označený číslicou „1“ podporuje 2G, 3G a 4G siete, druhý slot už iba 2G. Počas aktívneho hovoru na jednej zo SIM je druhá neaktívna. Osoba na druhej strane si vypočula správu o mojej nedostupnosti.

Obsah prednej steny je využitý na maximum. V hornej tenkej časti nájdeme slúchadlo s vysokou maximálnou hlasitosťou, väčšinou som mal hlasitosť nastavenú na polovicu, predný fotoaparát slušnej kvality s maximálnym rozlíšením 3,7 Mpix, senzor priblíženia, senzor automatickej regulácie jasu a notifikačnú diódu. Tá nie je najväčšia, no svieti intenzívne a sýtymi farbami. Upozornenie som si vždy všimol.

V priestore pod displejom nájdeme trojicu dotykových tlačidiel. Tu dávam Lenovu opäť plusový bodík za to, že tlačidlá neumiestnilo na displej a zbytočne tak z neho neukrojilo. Tlačidlám nechýba podsvietenie a ani vibračná odozva. Vibruje dvakrát. Pri položení a taktiež pri zodvihnutí prsta. Zo začiatku ma to trochu iritovalo a v nastaveniach som sa snažil vypátrať ako túto dvojitú odozvu zrušiť. Po čase som si však na to zvykol. Pri používaní v noci som si všimol, že v priestore medzi prednou a spodnou stenou podsvietenie trochu presvitá. Nič tragické, no na vlajkovej lodi by sme sa s takýmito mini defektmi asi nemali stretávať.

Drvivú väčšinu prednej steny zaberá obrovský šesťpalcový displej. Chcete smartfón a tablet? Kúpte si takto prerastený smartfón a zabijete dve muchy jednou ranou. Lenovo siahlo po kvalitnom IPS displeji, ktorému doprialo mimoriadne jemné Quad HD rozlíšenie, teda 1 440 x 2 560 bodov. Na tak jemný displej sa veľmi rýchlo zvyká. Asi najviac si ho užijete pri prezeraní obrázkov a sledovaní videí. Na Lenove som si pozrel niekoľko nových epizód mojich obľúbených seriálov a pár filmov. Ideálna veľkosť na sledovanie filmov vo vlaku. Skladné a zároveň dostatočne veľké. Jedno slúchadlo môžete pokojne ponúknuť sympatickej spolusediacej. Pozorovacie uhly sú dobré a film, prípadne seriál si užije aj ona. S čitateľnosťou na priamom slnku som bol viac-menej spokojný. Ak by sa Lenovo lepšie popasovalo s lesklým povrchom displeja, bola by moja spokojnosť stopercentná. Lepšie nastavenie by sa zišlo aj pri automatickej regulácii jasu. Ta je dosť citlivá a reaguje aj na tú najjemnejšiu zmenu svetla. Je to trochu otravné.

Pri porovnaní s inými IPS displejmi si všímam sýtejšie zobrazenie farieb. Všimnete si to napríklad v aplikácii Facebook, v ktorej je modrá farba sýto tmavomodrá. Odporúčam zájsť do nastavení displeja a využiť možnosť prispôsobenia vyváženia farieb displeja. Nájdete tu aj režim silného jasu displeja. Po jeho aktivovaní displej priam žiari. Lenovo myslelo aj na ochranu proti nechceným škrabancom a veľkú plochu prednej steny pokrylo odolným sklom Gorilla Glass 3. Svoju úlohu si plní dobre a displej je aj na konci testovania bez škrabanca.

Poriadnu dávku výkonu ponúkne chipset Snapdragon 801 od Qualcommu. Je vám tento chipset povedomý? Bodaj by aj nie. Nájdeme ho totiž vo väčšine tohtoročných vlajkových lodí. Skladá sa zo štvorjadrového procesora s taktom 2,5 GHz a výkonného grafického procesora Adreno 330. Hranie graficky náročných hier alebo prehrávanie videí vo vysokom rozlíšení mu tak nerobí žiaden problém.

Počas najväčšej záťaže sa kovové telo zvyklo zahrievať. Najmä pri hraní hier, dlhšom fotografovaní a prezeraní webu. Niet sa čomu čudovať. Veľká kovová plocha je priam stvorená na šírenie tepla. Záleží aj na tom, ako telefón uchytíte. Ja som sa snažil, aby som zadnú stenu rukami úplne nezakrýval. Veľký displej s jemným rozlíšením a výkonný hardvér sa priam núkajú na časté hranie hier alebo sledovanie filmov. Tu si budete musieť vystačiť s 32 GB interným úložiskom, z ktorého je pre používateľa dostupných 25,71 GB. Na slot pre microSD kartu sa zabudlo. 25 GB je určite dostačujúca hodnota a väčšine používateľov postačí.

Hardvérová výbava je nám známa už od predstavenia, tak sa poďme pozrieť na ten softvér. A začíname jedným veľmi milým zistením, o ktorom sme sa dozvedeli na oficiálnom predstavení smartfónu pre náš trh. V nastaveniach, presnejšie v možnostiach pre vývojárov môžete prepínať medzi nadstavbou od Lenova a tou základnou od Googlu. Tu však musím byť trochu presnejší. V prípade nadstavby od Google tu nejde o čistý Android. Niektoré prvky od Lenova ostávajú zachované. Napríklad aj niektoré ikony. Nadstavby som počas testovania striedal a snažil sa zistiť, ktorá mi sadne najviac. Asi po troch dňoch však zisťujem, že ani jedna mi nesedí úplne. Ideálnym riešením bola pre mňa kombinácia „lenováckej nadstavby“ a doinštalovanie Nova launcheru. Táto kombinácia mala aj svoje opodstatnenie. Pozrime sa teda na výhody a nevýhody oboch prostredí.

Prostredie od Lenova mi nesadlo už pri prvých minútach používania. Princíp domácich obrazoviek a menu je rovnaký ako u prostredia EmotionUI od spoločnosti Huawei. Všetko je teda na domácich obrazovkách a samostatný zoznam aplikácií chýba. Pre mňa je to dosť metúce a doinštalovaním každej ďalšej aplikácie musím to chaotické rozhádzanie nejako korigovať. Druhým a pre mňa nepochopeným riešením je zobrazenie iba štyroch ikon vedľa seba. Je to plytvanie priestorom. V takom Nova Launcher vyzerá aj šestica ikon vedľa seba úplne prehľadne. V prostredí od Lenova sú ikony zbytočne veľké. Divne pôsobili aj niektoré widgety. Napríklad vo widgete hodín a počasia sú číslice hodín kostrbaté. Prostredie od Lenova má však aj svoje svetlé stránky a tie výrazné prevažujú. Na viacerých miestach v systéme je vidieť, že sa výrobca s nadstavbou vyhral. Napríklad taká výsuvná lišta. Tá mi vyhovovala viac než klasická lišta v prostredí od Googlu. Možno aj preto som zvolil kombináciu prostredia Lenovo a Nova Launcheru.

Vo výsuvnej lište nájdete hneď niekoľko skratiek, dlhším podržaním sa presúvam priamo do ich nastavení, a reguláciu jasu. Všetky zaujímavé vychytávky nájdete v nastaveniach, v karte Ľudia. V skratke sa na niektoré z nich pozrime. V položke 3D gestá sa nachádza gesto na bezdotykové ovládanie prehrávača videí, gesto prijatia hovoru (prejdenie nad displejom hore a dolu) a gesto na posúvanie sa v systéme (pohyb nad displejom sprava alebo zľava). Pre mňa oveľa zaujímavejšou funkciou bola Micro obrazovka. Jej obdobu sme už mohli vidieť na niektorých smartfónoch značky Samsung. Nakreslením písmena C na okraji displeja sa celé prostredie zmenší a umiestni sa k okraju obrazovku. Túto funkciu využijete v prípadoch, kedy máte voľnú iba jednu ruku a prehmatávanie môže byť dosť riskantné. Uzamknutie obrazovky potrasením telefónu ma akosi nezaujalo, no zablokovanie telefónu dvojitým ťuknutím na displej už áno.

Ďalšou vychytávkou uľahčujúcou ovládanie veľkého displeja je Klávesnica Mercury. Naklonením telefónu pri vytáčaní sa čísla na obrazovke prisunú bližšie k vašej ruke. Či už sprava alebo zľava. Pri funkcii „tlačidlá hlasitosti menia jas displeja“ sa mi len potvrdzuje nepresný a neúplný preklad prostredia do slovenského jazyka. Podľa názvu by som predpokladal, že tlačidlo plus zvyšuje a tlačidlo mínus znižuje jas. V skutočnosti však aktivovaním tejto funkcie dokážete rozsvietiť displej aj tlačidlami hlasitosti. S nepresnými a krkolomnými prekladmi som sa stretával naprieč celým systémom, výnimkou neboli ani pomenovania v angličtine. Tie sú tu dosť často. Pár prekladov má aj pobavilo. Napríklad v režimoch zvuku nájdete profil Použitie vonku, Vibrácia, Tichý a teraz to príde... režim Všeobecné informácie. Prostrediu nie je cudzí ani ruský jazyk. Okrem množstva aplikácií od Yandexu tu nájdete aj aplikáciu Books, ktorá je taktiež po rusky.

Pri vymenovávaní nepotrebných aplikácii mi nedá nespomenúť moju obľúbenú. Po prvom zapnutí telefónu sa mi vo výsuvnej lište zobrazila notifikácia o spustenom antivírusovom programe pribalenom výrobcom. Notifikácia je dosť tvrdohlavá a na vymazanie potiahnutím prsta nereaguje. Tak som ju musel natvrdo zakázať v správcovi aplikácií.

Dlhším podržaním tlačidla kontextovej ponuky sa zobrazí zoznam naposledy spustených aplikácií. Aj tu vidím menšie nepresnosti systému. Pred samotným zobrazením ponuky sa ešte rozbalí kontextové menu aplikácie, v ktorej sa nachádzate. Vedľa zoznamu vidím aj grafickú notifikáciu využitia RAM. Lenovo sa pochlapilo a pribalilo hneď tri gigabajty. Voľných bolo zvyčajne 500 MB, no prepínanie medzi aplikáciami občas zaváhalo. Najmä ak som sa chcel vrátiť z aplikácie, do ktorej ma presmerovala predchádzajúca. Ideálnym príkladom je otvorenie odkazu z Facebooku v prehliadači. Kliknutím na šípku späť som sa niekedy nevrátil priamo do Facebooku.

Prostredie je svižné a počas celej doby fungovalo ako hodinky. Pomalším reakciám a nechceným pádom aplikácií sa Vibe Z2 Pro vyhýbal oblúkom.

V nastaveniach pre vývojárov volím možnosť zmeny launcheru na ten od Googlu. Po reštarte a krátkom načítavaní z recovery som už v čistom prostredí od Googlu. Takmer čistom. Niektoré ikony od Lenova ostali. To podstatné sa však zmenilo. Výsuvná lišta je z čistého androidu, platí tu známe gesto vyrolovania jedným a dvomi prstami, pribudlo samostatné menu s aplikáciami a taktiež ponuka nastavení vyzerá ako v klasickom androide. Aj tu mi ale prekážala možnosť zobraziť si štyri ikony vedľa seba. Preto padla voľba na Nova launcher. Aktivovaním prostredia od Google získate čistejší vzhľad prostredia, no zároveň prichádzate o vyššie spomínané vychytávky od Lenova. A z hornej lišty sa vytratí aj informácia o percentuálnom stave batérie. Pre mňa dosť dôležitá vec. Rozhodnutie je iba na vás.

Poctivú výbavu očakávajte aj pri možnostiach konektivity. Tu poteší napríklad prítomnosť technológie NFC. V rovnomennej aplikácií od výrobcu nájdeme možnosť priradiť NFC značkám rôzne aktivity a spúšťanie aplikácií. V balení sme však NFC tagy nenašli. Obsah zo smartfónu môžete zdieľať cez Bluetooth, Wi-Fi Direct alebo aplikáciu ShareIt. Tú musí mať nainštalovanú aj druhá strana. Inštalačný súbor .apk jej môžete poslať napríklad cez Bluetooth. Inštalácia na Samsung Galaxy Note 2 zbehla bez problémov. V pohodlí domova som šetril dáta operátora a na všetky dátovo závislé operácie používal Wi-Fi pripojenie. To bolo stabilné. Pri častom pripájaní k známym Wi-Fi sieťam odporúčam zapnúť automatické pripájanie a ušetriť si tak pár megabajtov od operátora. Túto funkciu nájdete v nastaveniach pod názvom Záznam WLAN. Opäť nie najideálnejší preklad. Lenovo Vibe Z2 Pro si rozumie aj so sieťami LTE. Nastavenie alebo prepínanie medzi sieťami si nastavíte v možnostiach mobilnej siete.

Najvýraznejšou súčiastkou zadnej steny je vystupujúci objektív fotoaparátu chránený kovovým lemom výraznej červenej farby. Vedľa nájdeme dvojitý LED blesk a popis najpodstatnejších parametrov. Menovite šestnásť megapixlové rozlíšenie a prítomnosť optickej stabilizácie obrazu. Fotoaparát ako celok na mňa urobil pozitívny dojem. Poďme sa naň pozrieť podrobnejšie. V úvode pochválim najmä rýchle spustenie a rýchle snímanie viacerých snímok po sebe.

Prehľadná a graficky pekne spracovaná aplikácia fotoaparátu od Lenova mi celkom sadla. Môžeme ju rozdeliť na dva hlavné režimy. Buď sa zveríte do rúk smart kamery alebo si prispôsobíte jednotlivé parametre v režime profesionálna kamera. Smart režim mi svojimi možnosťami trochu pripomínal ten v smartfónoch značky Sony. V ľavej časti obrazovky sa nachádza iba tlačidlo prepínania medzi prednou a zadnou kamerou. Ďalšie možnosti prispôsobenia nájdete v nastaveniach. Ani tu ich však nie je príliš veľa a ponúknu iba to najzákladnejšie. A to je dobré. Príležitostný fotograf tak nie je mätený množstvom neznámych pojmov. V ponuke nájdete nastavenie veľkosti a režimu nahrávania videa, blesk, spôsob snímania a veľkosť fotografie. Buď 16:9 alebo 4:3. V smart režime sníma fotografie v plnom rozlíšení. Rozpoznávanie scén mu celkom šlo. Fotoaparát vedel identifikovať pohybujúci sa objekt, text, alebo snímanie v protisvetle. Vtedy aktivoval režim HDR.

Prepnutie do profesionálneho režimu je skryté v ponuke režimov pre smart snímanie a jeho aktivovanie je sprevádzané podľa mňa zbytočnou animáciou, ktorá vám na obrazovke pomaly vyskladá nápis „Switched to professional camera“. Tento režim som používal v drvivej väčšine prípadov. Páčila sa mi rýchla možnosť aktivovania HDR a blesku v hornej časti obrazovky a najmä ponuka režimov. Najčastejšie som siahal po režime Art Nightscape, ktorý je ideálnym riešením pre snímanie fotografií v slabších svetelných podmienkach a režim Artistic HDR. Ten funguje na princípe HDR, no fotografiám dodá výraznejšie, častokrát presaturované farby. Mne sa takéto fotografie veľmi páčili. Ulica s množstvom farieb alebo rôzne budovy vyzerali na takýchto fotografiách veľmi efektne. Potiahnutím spúšte doľava sa rozbalí detailné nastavenie fotoaparátu. Nájdete tu vyváženie bielej, režim merania, dĺžku uzávierky, ISO a expozíciu. Funkčne a najmä vzhľadovo mi pripomína fotoaparát v smartfónoch Lumia. S kvalitou snímok som bol spokojný a fotoaparát som používal dosť často. Pri dobrých svetelných podmienkach vie Vibe Z2 Pro zachytiť detaily a verne zobraziť farby. Pri horšom svetle sa mi osvedčil režim Art Nightscape. Blesk som použil iba párkrát. Ten sa sem-tam potrápil pri snímaní blízkych objektov. Niekedy bol objekt, najmä text, na snímke neostrí a občas bola fotografia aj prepálená. V rovnakých podmienkach som použil aj Galaxy Note 4, ktorého blesk odvádzal lepšiu prácu. Vlajková loď od Lenova odvádzala slušnú prácu aj pri snímaní videa. Výkonný hardvér si hravo poradil aj so 4K videom. Pri natáčaní počas chôdze som ocenil prítomnosť optickej stabilizácie obrazu, vďaka ktorej bol výsledok menej roztrasený. Podobne ako pri fotografiách, tak aj tu je kvalita na vysokej úrovní. Video zachytáva dostatok detailov a objektív počas nahrávania zbytočne nepreostruje. Počas nahrávania môžete snímať aj statické snímky a video pozastaviť.

Z multimediálnych aplikácií ma asi najviac oslovil prehrávač videí. Jeho najzaujímavejšou funkciou je možnosť zmenšiť okno prehrávača, umiestniť ho do ľubovoľnej časti obrazovky a súčasne sa venovať iným veciam v systéme. Rovnakú funkciu ponúka napríklad Samsung alebo LG. Aj pri tomto prehrávači som však narazil na problém so zvukovou stopou niektorých seriálov. Preto mám vždy poruke môj obľúbený MX Player.

Na prehrávanie hudby je k dispozícii iba Hudba Play od Google. Lenovo nepribalilo žiaden prehrávač, no aspoň nezabudlo na FM rádio. Aj keď je pravdou, že aj tu sa mohlo snažiť o čosi viac. Ponúkne iba uloženie staníc. Chýba RDS, RT, časovač vypnutia a dokonca aj možnosť zmeny hlasitosti pri zablokovanej obrazovke.

Veľký displej poslúži výborne aj pri navigácii. Ja som si nainštaloval pomerne čerstvú a hlavne bezplatnú offline navigáciu HERE Beta. Do telefónu som si stiahol mapové podklady a navigovanie mohlo začať. Milým prekvapením bolo rýchle nájdenie satelitov. A to aj počas jazdy.

Z tabuľkových hodnôt si určite nejde nevšimnúť 4 000 mAh batériu. Tá sa len tak nevidí. Po viac než dvojtýždňovom používaní však musím konštatovať, že nejde o žiaden zázrak. Pri mojom náročnejšom používaní mi batéria vydržala v priemere deň a pol. Dva dni som dosiahol iba párkrát. Ak plánujete na telefóne hrávať hry a častejšie využívať multimediálne funkcie, pokojne sa môže stať, že večer domov dorazíte s asi 30 % batérie. Výdrž hodnotím ako dostatočnú, no určite z nej nepadám na zadok. Veľký displej s jemným rozlíšením spraví svoje.

Výhody:

+ pomer cena / výkon

+ pekný displej s jemným rozlíšením

+ kovová konštrukcia

+ nadpriemerná kvalita hlasného reproduktora

+ slušný fotoaparát

+ prepracované prostredie Lenovo s viacerými zaujímavými funkciami

+ možnosť prepínať medzi nadstavbou Lenovo a Google

Nevýhody:

- väčšie rozmery a ostré hrany uberajú na pohodlí pri manipulácii

- lesklý displej

- chýba slot na microSD kartu

- občas chybná lokalizácia do slovenského jazyka

- prehrievanie pri záťaži

Orientačná cena: približne 500 € (pricemania.sk)

Na jeden záber: Lenovo Vibe Z2 Pro K920

Záver:

Lenovo názorne ukázalo, ako zaujať. Na čele oficiálneho predstavenia smartfónov na náš trh prichádza vlajková loď, ktorá prináša presne to, čo väčšina používateľov očakáva – dobrý pomer cena / výkon. Len je škoda, že túto výbornú výbavu neodelo do trochu kompaktnejších rozmerov. Tie mi spolu s ostrými hranami prekážali asi najviac. Ďalšie nedostatky sú skôr zanedbateľné a značne ich kompenzuje nadupaná výbava. Osobne som si najviac pochvaľoval slušný fotoaparát s optickou stabilizáciou. Hľadáte výborne vybavený smartfón za dostupný peniaz a nevadia vám väčšie rozmery? Lenovo Vibe Z2 Pro bude určite horúcim kandidátom. Parametrovo mu môže konkurovať napríklad aktuálna vlajková loď od LG – LG G3, ktorú v súčasnosti kúpite za podobný peniaz.

foto s HDR

foto s HDR

foto s HDR

Diskusia k článku:

Braňo Klučka 25.11.2014 - 18:15

Prosím Vás, kto mi poradí medzi SONY XPERIA Z3 a LENOVO VIBE Z2 PRO ?

rtg25.11.2014 - 18:56 Trvalý odkaz

sam si musis odpovedat, ake mas preferencie ohladne telefonu.. ake funkcie by to malo mat, na co si potrpis?

Knoxville25.11.2014 - 18:57 Trvalý odkaz

Požiadavky,chlapče,požiadavky napíš...
Za mna Z3...

ondrakomous25.11.2014 - 19:01 Trvalý odkaz

musim uznat, ze ta nocni fotka je jedna z nejlepsich jakou jsem tady na fony. sk videl.

Šimon25.11.2014 - 19:15 Trvalý odkaz

Toto je fon. Like a king.

Celá diskusia 92 príspevkov