Samsung Galaxy A7: ďalší high-end na obzore?

Benchmark odhalil pravdepodobné špecifikácie chystanej novinky Samsungu. Môžeme sa tešiť na 5,2’’ Full HD displej, osemjadrový procesor a 12-megapixelový fotoaparát?

Na internete sa špekuluje o novinke Samsungu, ktorá by mala reprezentovať nový rad prémiových modelov označených písmenom “A”. Prvým z nich by mohol byť Samsung Galaxy A7.

Podľa databázy GFXBench by mal mať kódové označenie SM-A700, osemjadrový 1,5 GHz procesor s grafickým čipom Adreno 405, čo ukazuje na čipset Qualcomm Snapdragon 615 s 64-bitovým procesorom. Benchmark uvádza 5,2-palcový displej s Full HD rozlíšením, a podľa veľkostí uvádzaných pamätí by malo ísť o 2 GB RAM a 16 GB vnútorný úložný priestor.

Operačným systémom je zatiaľ 4.4.4 KitKat, je však možné, že v čase uvedenia na trh už bude v novinke bežať najnovší 5.0 Lillipop. Na snímanie fotografií a videí by mal poslúžiť 12-megapixelový zadný fotoaparát, na autoportréty predný s rozlíšením 4,7 Mpix. Obidva by mali zvládať nahrávanie Full HD videí.

Samozrejmosťou bude bežná výbava smartfónov (BT, Wi-Fi, GPS) a pravdepodobne nebude chýbať ani NFC. Kapacitu batérie sme sa zatiaľ nedozvedeli. Po oficiálnom predstavení novinky, ktoré sa očakáva v novembri, sa dozvieme, koľko bolo na predbežných špecifikáciách pravdy.

Zdroj: gfxbench.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu