Hodinky Apple Watch budú mať zrejme menší displej než bolo prezentované

Vyzerá to, že hodinky Watch budú mať menšiu obrazovku, než akú Apple prezentoval na septembrovom keynote. Oku pozorného používateľa neunikli malé zmeny v zobrazenom prostredí.

Spolu s novými modelmi iPhonu predstavil začiatkom septembra Apple aj dlho očakávané hodinky. Veľa informácií sme sa o nich vtedy nedozvedeli. Posledný septembrový deň Apple zrazu aktualizoval produktové video s Watch. Na nich majú smart hodinky menší displej, než mali v pôvodnom úvodnom videu.

ikona

Smart hodinky Apple Watch chcú prevalcovať konkurenciu O smart hodinkách Applu sa hovorilo už veľa a dlho, no vždy išlo len o fámy a špekulácie. Teraz sú však konečne tu, a dokonca v dvoch veľkostiach. Sú vodeodolné, zmerajú vám tep, spočítajú kalórie a môžete ich ovládať aj hlasom.

obr: Khaos Tian

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Vyzerá to, že Apple nemal tak úplne jasno v tom, ako presne budú hodinky vyzerať. Teda, dizajn ostáva, zmenšil sa len displej. Doteraz ani netušíme, akú bude mať veľkosť uhlopriečky, výrobca to zatiaľ neprezradil. Netušíme ani ďalšie podstatné parametre, vieme len to, aké funkcie by mali ponúknuť svojmu používateľovi a v akých farebných variantoch a materiálovom prevedení prídu v budúcom roku na trh.

obr: Khaos Tian

Podľa porovnávacích obrázkov, ktoré na svojom Twitter účte zverejnil Khaos Tian vidno, že rozmery hodiniek ostali, zmenšil sa len displej. Teraz má po stranách oveľa viac nevyužitého miesta. Kvôli menšiemu displeju nastali zmeny aj v zobrazovaní obsahu na obrazovke a informačné prvky našli nové umiestnenie.

Od poslednej prezentácie je meno Applu v médiách pretriasané častejšie, než by sa mu zrejme páčilo. Najskôr si pozorní zákazníci všimli upravených fotografií bez vytŕčajúceho objektívu fotoaparátu, a potom je tu ta nešťastná aféra bendgate s ohýbaním iPhonu 6 Plus. Nie je toho už nejak veľa?

Zdroj: 9to5mac.com, twitter.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 03.10.2014 - 11:53

Už je to otrepané, ale toto by sa za Jobsa nestalo. Oni vlastne na keynote prezentovali prototyp, ktorý nemal finálnu podobu. Navyše sa bude predávať niekedy budúci rok..

Martin Tomášek05.10.2014 - 18:14 Trvalý odkaz

Tak akože bez urážky, ale najskôr si overte, kde je pravda, než niečo publikujete ako fakt.
Pozrite si keynote a uvidíte, že ten display nikdy nebol taký veľký ako ho prezentuje na Twitteri ten Khaos Tian. Na fotky zámerne zväčšil displey, aby potom mohol ukazovať na rozdiely.
Okrem toho video, ktoré prezentuje ako pôvodné ani nejde otvoriť, čiže väčšina to bude považovať za fakt.

Tu je časť z keynote, uložené na youtube 9.9.2014 niekým iným ako Apple: https://www.youtube.com/watch?v=Nw0Fp0dH7IQ
Najlepšie vidno veľkosť displeja pri prehliadači fotiek čas videa 7:05.

Takže len ďalšia cielená antireklama na Apple.

Celá diskusia 2 príspevky