Samsung Galaxy Alpha na Slovensku

V slovenských obchodoch sa pred pár dňami začal oficiálne predávať štýlový smartfón s tenkou a ľahkou konštrukciou, kovovým rámom, 4,7’’ HD displejom a veľmi dobrou výbavou.

Samsung Galaxy Alpha je prvým modelom radu Galaxy, pri ktorom výrobca použil na konštrukcii kovové prvky. Navyše je to telefón tenký a veľmi ľahký, s hmotnosťou len 115 gramov. Až má človek pocit, že v ruke drží maketu. Dovolím si tvrdiť, že Galaxy Alpha je naživo oveľa krajší, než na produktových fotografiách. Príjemný pocit pri manipulácii s telefónom dodávajú aj kompaktné rozmery a jemný povrch zadného krytu zo soft touch materiálu.

Vo vnútri sa ukrýva výbava, ktorá by mala uspokojiť aj náročnejších zákazníkov. Novinka ponúka osemjadrový procesor, kde štyri jadrá sú taktované na 1,3 GHz a zvyšné štyri na 1,8 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB vnútorný priestor (dostupných je približne 26 GB) a najnovší Android 4.4.4 KitKat s používateľským prostredím TouchWiz a známymi softvérovými vychytávkami. Slot na microSD kartu tu nenájdeme, aj keď je zadný kryt odnímateľný. Škoda.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Alpha - príjemný dizajn aj parametre, nepríjemná cenovkaRecenzia štýlového androidu s kovovým rámom a tenkou konštrukciou, 4,7'' HD displejom, 12 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a snímačom tepu srdca.

Super AMOLED displej s 4,7-palcovou uhlopriečkou má dostatočné rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. Pod displejom nechýba hardvérové tlačidlo s čítačkou odtlačkov prstov. Vedľa 12-megapixelového objektívu s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou je, podľa vzoru vlajkovej lode Galaxy S5 umiestnený snímač tepu srdca. Videá zhotovíte v UHD rozlíšení (3 840 x 2 160 b.) rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na video chat alebo dnes tak populárne selfie využijete prednú 2,1 Mpix kameru.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, DLNA ani NFC. Tak ako je u posledných modelov Samsungu zvykom, FM rádio opäť chýba. Kapacita batérie ponúka 1 860 mAh. Samsung Galaxy Alpha sa včera začal predávať aj v Telekome, a dá sa očakávať, že sa objaví aj v ponuke Orangeu, prípadne O2.

Na jeden záber: Samung Galaxy Alpha

Farbami aj štýlom nového smartfónu sa inšpiroval aj známy slovenský módny návrhár Fero Mikloško, ktorý na včerajšom oficiálnom predstavení Galaxy Alpha prezentoval štyri svoje modely vo farbách telefónu.

Orientačná cena: 599 € (mobil.obchodsamsung.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Lumiak625 02.10.2014 - 12:57

Zaujímavé video, Rišo i záver ohľadom cieľovky. Môj názor veľmi podobný, MT zaujímavý, ale cena skutočne premrštená. Na druhej strane pôjde zaiste rýchlejšie dole u nového MT u predajcov, ako v prípade obch. politiky iP. Otázočka na záver: zrovnanie S5 mini a Z3 compact by u teba ako dopadlo ?

Manobb03.10.2014 - 13:33 Trvalý odkaz

... a ak môžem, ešte otázka č.2: Aký je Tvoj tip na MT s FullHD displejom, svižnosťou Androidu a dobrou výdržou baterky .... samozrejme s rozumnou cenovkou (schválne nešpecifikujem mantinely ceny). Díky za odpovede v diskusii.

Celá diskusia 2 príspevky