Telekom: Sony Xperia Z3, Z3 Compact, LG G3 S, Samsung Galaxy S5 mini a Galaxy Alpha v ponuke

Telekom zaradil do svojej ponuky dotovaných zariadení horúce novinky. Novú vlajkovú loď Sony s kompaktnou verziou, zmenšený high-end Samsungu, kovový model s elegantným dizajnom a cenovo dostupný android vychádzajúci z vlajkovej lode LG G3.

Samsung Galaxy S5 mini prináša rovnaký dizajn ako aktuálny model Galaxy S5, z ktorého vychádza. Okrem odolnosti proti vode a prachu mu nechýba ani snímač odtlačku prstov či tepu srdca.

Od svojho minuloročného predchodcu Galaxy S4 mini sa líši výkonnejším štvorjadrovým procesorom, s taktom 1,4 GHz väčším 4,5-palcovým displejom s jemnejším rozlíšením 720 x 1 280 bodov, väčšou operačnou pamäťou a 1,5 GB kapacitou i silnejšou 2 100 mAh batériou. Vnútorný 16 GB priestor môžete rozšíriť microSD kartami do veľkosti 64 GB.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4 KitKat a je obohatený o známe používateľské prostredie TouchWiz s množstvom softvérových vylepšení a nových funkcií. V stredovom tlačidle pod displejom je po vzoru vlajkovej lode integrovaný snímač odtlačkov prstov.

Na zadnej strane je, okrem osemmegapixelového snímača fotoaparátu, aj prisvetľovacia dióda a snímač tepu srdca. Videá zhotovíte vo Full HD kvalite rýchlosťou tridsať snímok za sekundu. Predná 2,1 Mpix kamera ponúka záznam videa v rovnako vysokom rozlíšení. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, infraport, ani NFC.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy S5 miniZmenšená verzia aktuálnej vlajkovej lode prináša 4,5'' HD displej, štvorjadrový 1,4 GHz procesor, 1,5 GB RAM, odolnosť proti vode a prachu, 8 Mpix fotoaparát s AF, LED bleskom a 2 100 mAh batériu.

Samsung Galaxy S5 mini je dostupný za nasledovné ceny:

- 4 € mesačne pre Happy XXL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 7 € mesačne pre Happy XL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 9 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 29 €)

- 11 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 59 €)

- 11 € mesačne pre Happy S (+ úvodný poplatok 79 €)

- 11 € mesačne pre Happy XS a XS mini (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 1 € pre Biznis Star*****

- 39 € pre Biznis Star****

- 159 € pre Biznis Star***

- 249 € pre Biznis Star**

- 359 € pre Biznis Star*

LG G3 s má rovnaký dizajn ako vlajková loď LG G3, z ktorej vychádza a je vyhotovený z plastu, ktorý imituje kov. Veľký 5'' IPS je rovnako natiahnutý do strán na maximum a zaberá tak vyše 74 % plochy. Rozlíšenie kleslo na 720 x 1 280 bodov, čo však na bežné používanie stačí.

Opäť sa stretávame s konštrukciou, kedy sú hardvérové ovládacie prvky (vypínač a klávesy hlasitosti) umiestnené na zadnej strane. O výkon sa stará štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz a 1 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 8 GB priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android 4.4.2 KitKat je doplnený o známe používateľské prostredie, v ktorom nechýbajú niektoré softvérové vychytávky, ako napríklad QuickMemo či Smart Keyboard.

Lákadlom je 8-megapixelový fotoaparát s prisvetľovacou diódou a laserovým automatickým zaostrovaním, vďaka ktorému sú fotografie nielen ostrejšie, ale aj oveľa lepšie a rýchlejšie vyfotené. Predná 1,3 Mpix kamera ponúka pri autoportréte pomoc: stačí zovrieť ruku v päsť, fotoaparát rozpozná gesto a začne automatické, trojsekundové odpočítavanie. Videá zhotovíte vo Full HD rozlíšení. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass a ani FM rádio. Batéria poteší kapacitou 2 540 mAh.

ikona

Základné info: LG G3 sZmenšená verzia vlajkovej lode s rovnakým dizajnom a konštrukciou, ale výbavou strednej triedy ponúkne štvorjadrový procesor, 5'' HD displej, 8 Mpix fotoaparát s laserovým zaostrovaním, LTE, NFC a 2540 mAh batériu.

LG G3 S je dostupné za nasledovné ceny:

- 1 € mesačne pre Happy XXL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 3 € mesačne pre Happy XL (+ úvodný poplatok 19 €)

- 5 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 29 €)

- 7 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 29 €)

- 7 € mesačne pre Happy S (+ úvodný poplatok 79 €)

- 7 € mesačne pre Happy XS a XS mini (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 1 € pre vyššie programy

- 49 € pre Biznis Star***

- 149 € pre Biznis Star**

- 259 € pre Biznis Star*

Sony Xperia Z3 je o milimeter užšia a o deväť gramov ľahšia než predchodca Xperia Z2. V dizajne nastali len kozmetické úpravy. Smartfón má 7,3 mm tenký zaoblený hliníkový rám a displej z tvrdeného skla. Štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz ponúkne o niečo viac výkonu než Xperia Z2. Operačná pamäť RAM má stále 3 GB a vnútorný 16 GB priestor sa dá rozšíriť pamäťovými kartami o ďalších 128 GB.

Zmena nenastala ani pri 5,2-palcovom displeji. Stretávame sa tu s dostatočným Full HD rozlíšením 1 080 x 1 920 bodov. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, DLNA, NFC, 3,5 mm jack a microUSB konektor s funkciou MHL na pripojenie externých zariadení. Batéria má o 100 mAh menej než predchodca, a to 3 100 mAh, no výdrž by mala byť dlhšia.

Novinka láka na 20,7-megapixlový fotoaparát s množstvom sofvérových vychytávok, ktorý má podľa výrobcu patriť k najlepším na trhu. Videá zhotovíte až v 4K kvalite. Xperia Z3 je obohatená o ovládač PS4 Remote Play. Smartfón tak môžete používať ako vzdialenú obrazovku, na ktorú sa pripojíte a ovládate svoje PS4 hry.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 (D6603)Nástupca vlajkovej lode Z2 dostal silnejší procesor, rovnaký 5,2'' Full HD displej i 20,7 Mpix fotoaparát, OS Android 4.4 KitKat, plnú dátovú výbavu a 3 100 mAh batériu. Nechýba odolnosť proti vode a prachu. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Sony Xperia Z3 je dostupná za nasledovné ceny:

- 14 € mesačne pre Happy XXL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 17 € mesačne pre Happy XL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 17 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 99 €)

- 19 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 229 € pre Biznis Star*****

- 269 € pre Biznis Star****

- 409 € pre Biznis Star***

- 499 € pre Biznis Star**

- 609 € pre Biznis Star*

Sony Xperia Z3 Compact je zmenšená verzia vlajkovej lode Xperie Z3, ktorá prichádza s rovnakým procesorom, grafickým čipom a fotoaparátom ako nadupaná Z3. Stretávame sa tu s 2,5 GHz štvorjadrovým procesorom, 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Displej s 4,6’’ uhlopriečkou a HD rozlíšením je prekrytý sklíčkom odolným proti poškriabaniu. Tvrdené sklo sa nachádza aj na zadnej strane smartfónu.

20,7-megapixelový fotoaparát ponúka rovnaké funkcie ako Z3, z ktorej tento model vychádza. Oproti Xperii Z3 je tu menšia batéria, no jej 2 600 mAh sa tu pasuje s menším displejom a menším počtom pixelov. Výrobca uvádza, vďaka vylepšeným módom Stamina a Ultra Stamina, celé dva dni výdrže. Aj Xperia Z3 Compact je obohatená o ovládač PS4 Remote Play a smartfón môžete používať ako vzdialenú obrazovku, na ktorú sa pripojíte a ovládate svoje PS4 hry.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z3 Compact (D5803)Sony opäť predstavilo zmenšenú verziu svojej vlajkovej lode, ktorá si zachováva vodeodolnosť, štvorjadrový 2,5 GHz procesor a 20,7 Mpix fotoaparát. Má však menší displej, RAM a batériu. (doplnené živé fotografie + VIDEO)

Sony Xperia Z3 Compact je dostupná za nasledovné ceny:

- 8 € mesačne pre Happy XXL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 11 € mesačne pre Happy XL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 11 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 99 €)

- 13 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 99 € pre Biznis Star*****

- 129 € pre Biznis Star****

- 249 € pre Biznis Star***

- 339 € pre Biznis Star**

- 449 € pre Biznis Star*

Samsung Galaxy Alpha sa snaží od svojich súrodencov radu Galaxy odlíšiť elegantným dizajnom s kovovými prvkami. Novinka sa nemusí hanbiť ani za hardvérovú výbavu. Ponúka osemjadrový procesor, kde štyri jadrá sú taktované na 1,3 GHz a zvyšné štyri na 1,8 GHz, 2 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB vnútorný priestor a najnovší Android 4.4.4 KitKat. Z papierovej hodnoty vnútorného úložiska ostáva pre používateľa dostupných približne 26 GB. Slot na pamäťové karty by ste hľadali márne. Zadný kryt je síce odnímateľný, no nájdeme tu iba 1 860 mAh batériu a slot na nanoSIM kartu.

Super AMOLED displej s 4,7-palcovou uhlopriečkou má HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov, čo je pri tejto veľkosti obrazovky dostačujúce. Pod displejom nechýba známe hardvérové tlačidlo s čítačkou odtlačkov prstov. Vedľa 12-megapixelového objektívu s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou je umiestnený snímač tepu srdca. Videá zhotovíte v UHD rozlíšení (3 840 x 2 160 b.) rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na video chat alebo dnes tak populárne selfie využijete prednú 2,1 Mpix kameru.

Medzi zvyšnými špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, DLNA i NFC. FM rádia sme sa opäť nedočkali.

ikona

Recenzia: Samsung Galaxy Alpha - príjemný dizajn aj parametre, nepríjemná cenovkaRecenzia štýlového androidu s kovovým rámom a tenkou konštrukciou, 4,7'' HD displejom, 12 Mpix fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov a snímačom tepu srdca.

Samsung Galaxy Alpha je dostupný za nasledovné ceny:

- 12 € mesačne pre Happy XXL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 15 € mesačne pre Happy XL (+ úvodný poplatok 49 €)

- 15 € mesačne pre Happy L a XL volania (+ úvodný poplatok 99 €)

- 17 € mesačne pre Happy M (+ úvodný poplatok 99 €)

Pre Biznis Star platia nasledovné ceny:

- 179 € pre Biznis Star*****

- 219 € pre Biznis Star****

- 359 € pre Biznis Star***

- 449 € pre Biznis Star**

- 559 € pre Biznis Star*

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu