Kedy príde iPhone 6 na Slovensko? Pýtali sme sa našich operátorov

Fanúšikovia Apple produktov už určite netrpezlivo čakajú na to, kedy sa kultový telefón s vynoveným dizajnom objaví v našich obchodoch i v ponuke slovenských operátorov. Kedy to bude? Pýtali sme sa aj autorizovaných predajcov.

Už niekoľko rokov každú jeseň prebieha na verejnosti i v odborných médiách diskusia o novom Apple telefóne. Najskôr sú debaty plné špekulácií a očakávaní, po predstavení novinky sa zmenia na horúcu diskusiu o tom, či splnila očakávania a čo všetko novému iPhonu chýba, či v čom za konkurenciou stále zaostáva.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6 PlusPrvý tabletofón Applu má rovnaký dizajn ako menší súrodenec iPhone 6, no väčší 5,5'' displej s Full HD rozlíšením, rovnako výkonný procesor, vylepšenú 8 Mpix iSight kameru s optickou stabilizáciou obrazu a nechýba ani NFC.

Inak tomu nie je ani tento rok. Apple sa medzitým stihol pochváliť novým rekordom v počte predobjednávok a zákazníci zatiaľ netrpezlivo čakajú na spustenie predaja. Ten štartuje v USA, Austrálii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Hongkongu, Japonsku, Portoriku, Singapure a vo Veľkej Británii už tento piatok, ďalších dvadsať krajín nasleduje týždeň neskôr. No o Slovensku zatiaľ ani chýru. Kedy teda môžeme reálne očakávať príchod obidvoch iPhonov na náš trh? Pýtali sme sa tých povolaných - mobilných operátorov a autorizovaných predajcov Apple.

ikona

Základné info: Apple iPhone 6Nový model prináša tenké telo, kovovú konštrukciu, väčší 4,7'' HD displej, výkonnejší procesor, vylepšený 8 Mpix fotoaprát, iOS 8, až 128 GB kapacitu, barometer a konečne i NFC.

Trom operátorom a dvom autorizovaným distribútorom značky Apple na Slovensku (odpovedal iba m:zone) sme položili jednoduchú otázku: kedy očakávajú príchod noviniek do ponuky a či majú záujem o predaj obidvoch modelov.

Všetci sa zhodli na tom, že naskladnenie iPhonu záleží od spoločnosti Apple a pokiaľ výrobca dodrží termíny, prvé kúsky by mohli nájsť svojich majiteľov približne na prelome októbra a novembra. Avšak bez záruky. Všetky termíny sú zatiaľ iba predbežné. Na druhú časť otázky odpovedal iba Telekom, ktorý má záujem nielen o nový iPhone 6, ale aj prvý tabletofón Applu iPhone 6 Plus (pri m:zone bola táto otázka zbytočná). Cena pri 16 GB verzii iPhonu 6 je 699 eur, za iPhone 6 Plus s rovnakou kapacitou zaplatíte o sto eur viac.

A čo vy? Plánujete kúpu nového iPhonu alebo vám stačí jeho predchodca iPhone 5S, ktorého cena by mala, logicky, klesnúť?

Diskusia k článku:

Lumiak625 17.09.2014 - 14:34

Ani to nemá tú hodnotu. Je to nevydarená čínska kópia Samsungu a robia z toho haló. Bez Foxconnu Apple nič nevyrobí. :)

Dejvo17.09.2014 - 14:36 Trvalý odkaz

Osobne chcem ísť do iPhone 6, uvidím či aj plus, ten je fakt že moc velký...

golo8018.09.2014 - 10:22 Trvalý odkaz

Nie, do iPhone určite nie, radšej do Huawei Honor 6 :-))) Len či sa ho na Slovensku dočkáme....

Celá diskusia 3 príspevky